כמה מזומן לאיטליה?
-
כמה מזומן הייתם ממליצים לזוג לקחת ל-15 יום באיטליה? אני מניח שב-B&B ניאלץ לשלם במזומן וברוב שאר המקומות אפשר לשלם בויזה. נשמח לשמוע המלצות.
תודה,
הרנן -
מי יודע? -
כמה מזומן לאיטליה?בגלל שאף אחד לא ענה עד עכשיו , אני אנסה לענות למרות שהייתי בצפון איטליה לפני כ- 3.5 שנים וזו שאלה שאין לה תשובה חד משמעית .
אתה לא כותב לאן הטיול , אז אני מניח שלצפון איטליה .
B&B עולים 50-60 יורו (ללילה לזוג כולל ארוחת בוקר) .
מלונות ניתן למצא במגוון רחב מאוד של מחירים . מלונות 3 כוכבים עולים 60-80 יורו , 4 כוכבים 90-120 יורו , 5 כוכבים יגיע ל- 150-200 יורו בקלות (כמובן שהכוונה ללילה לזוג כולל ארוחת בוקר) .
אם אתם עם רכב שכור אז קח בחשבון את עלות הדלק ואת אגרת האוטוסטרדות . אני ממליץ לסוע באוטוסטרדות בין מקומות מרוחקים . החיסכון בזמן מפצה על העלויות . קח בחשבון לפחות 150-200 יורו לתשלום באוטוסטרדות . לדלק קח בחשבון 1.5 יורו לפי לפחות 2,000 ק"מ (אני בטיול שלי גמעתי 3,500 ק"מ מפני שנסעתי גם לעמק אאוסטה למונט בלאנק ובסוף בהחלטה ספונטנית שלא היתה בתכנון נסענו לפיזה ולפירנצה) .
ארוחות במסעדות זה תקציב משמעותי מאוד , אבל אפשר לאכול לפחות בחלק מהימים סנדוויצ'ים טעימים מאוד בתחנות הדלק באוטוסטרדות שעולים כ- 3.5 יורו עם נקניקים וגבינות . אבל זה לא כשר .
פיצות ופאסטה עולים 6-7 יורו למנה .
כניסות למוזאונים , כנסיות גדולות כמו בכיכר סן מרקו בונציה ומגדל הפעמונים בונציה עולים בסביבות 8 יורו לאדם .
עליה למיגדל פיזה 15 יורו (אני לא עליתי אבל אומרים שהנוף יפה מאוד) .
רכבלים קטנים עולים כ- 15 יורו לאדם . הרכבל במונט בלאנק עלה לפני 3.5 שנים 32 יורו לאדם והיה שווה כל יורו !!!!
הרכבל בהר המרמלדה בדולומיטים עולה 20-25 יורו (לא עליתי מפני שהוא נפתח שבוע אחרי שאנו היינו באזור) .
בקיצור אם אתה משתמש הרבה בכרטיס אשראי אז קח כ- 2,500 יורו במזומן .
תמיד אתה יכול למשוך כסף מזומן מהכספומטים בערים הגדולות .
זו דעתי האישית , וכמובן שכל אחד שיכתוב תשובה יחשוב משהוא אחר .
לשאלה הזו אין תשובה "נכונה" מפני שכל אחד חי ברמת חיים\הוצאות שונה ולכל אחד יש העדפות שונות בטיול שלו .
בהצלחה וטיול מהנה (איטליה זו אחת המדינות היפות ביותר)
-
כמה מזומן לאיטליה?גם אני שואל את אותם העלויות ולפי מה שקראתי לא ניתן להסתדר עם תקציב יומי של 70 יורו לאדם סה:כ 140 יורו לזוג ליום.
למרות שמה שאתה כותב פה על B&B משנה המון מהתמונה וגם על המזון.
אשמח לדעת על מקומות שתואמים את העלויות שפרסמת והמלצות.
המון תודה
ברק -
כמה מזומן לאיטליה?התשובה שלי היתה אך ורק לשאלה כמה כסף מומלץ לקחת במזומן .
אני הבנתי מנוסח השאלה שהשואל משתמש הרבה בכרטיס אשראי , אז אני מניח שהוא גם מוציא כסף מהכספומטים .
אם השאלה היא הערכה לעלות טיול של זוג לשבועיים (כ- 15 יום) אז הייתי עונה שלדעתי העלות היא כ- 4,000 יורו (וכמובן שאם רמת החיים גבוהה אז הרבה יותר) .
כיוון שאתה לא כותב לאיזה אזור באיטליה אתה נוסע אז קשה להמליץ המלצות ספציפיות , אבל אם אתם נוסעים לוונציה אז אני ממליץ בחום על הצימר של VANNI בעירה ספינאה שצמודה לונציה .
תקרא בטיפים ותראה שהמון ממליצים על הצימר שלו . יש לו 3 חדרים והוא מבוקש מאוד אז כדאי להתקשר אליו (במייל באנגלית) ולקבוע איתו מראש . המחיר אצל VANNI הוא 50-60 יורו ללילה תלוי התקופה .
אם מחפשים , אז בכל מקום אפשר למצא מלונות זולים יחסית .
במילנו מצתי מלון 3 כוכבים ב- 85 יורו ללילה . בפירנצה מצאתי מלון ב- 70 יורו ללילה (בערך באמצע יולי) .
כשהייתי בדולומיטים הגעתי בערך ב- 17:30 לעירה קורטינה דה אמפאצ'י ולא מצאתי מלון בפחות מ- 90 יורו אז פשוט מאוד המשכתי עד העיר דוביאקו ושם מצאתי מלון ב- 60 יורו ללילה . (רצינו לטייל לאגם לאגו דה ברייאס והוא קרוב מאוד לדוביאקו) .
הצימרים על אם הדרך בדר"כ טובים וזולים . בערך בשעה 17:00 הייתי מתחיל לחפש צימר ותמיד מצאתי . חיבים לקחת בחשבון את האפשרות שבערב אחד או שניים תאלצו ללון במלון יקר יותר .
בהצלחה -
כמה מזומן לאיטליה?המחירים שאתה רושם הם לזוג או ליחיד בנושא הלינה
90 יורו לשניכם או כל אחד 90 יורו? -
לזוג