הודו בספטמבר - לאן ואיך?
-
שלום אני טס להודו לתקופה של חודש וחצי
הבנתי שהמקום היחיד בהודו שיש לאלעל טיסות עליו
הוא בומביי,
אז ככה:
1. האם אטרקטיבי לטייל בבומביי בתקופה הזאת או שעדיף להמשיך לדלהי?
2. אם כבר דלהי, כמה עולה טיסה מבומביי לדלהי?
3. המלצות כלליות לתקופה...
4. האם כדאי לשלב את נפאל?
5. האם ניתן לעשות ויזה בבנקוק?
תודה מראש
מולי -
הודו בספטמבר - לאן ואיך?1. בומביי בסדר בתקופה הזאת(חם פחות מהחודשים הקודמים) אבל עדיין פחות אטרקטיבית ממקומות מסויימים בצפון הודו כמו דרמסלה בתופה זו. אני חושב ששוה להקדיש לבומביי כמה ימים אבל אולי עדיף לפני הטיסה חזרה. גם דלהי בסדר אבל אני מניח שלא תשהה שם בכל התקופה....
2. עדיף שתבדוק באתרי חברות התעופה. זה בערך 60$ בחברות הזולות בהזמנה מראש. אני מניח שזה פחות אם מגיעים לדוכן של חברת התעופה בשדה.
3. לקרוא את החומר הרבה שיש באתר
4. נראה לי קצת לחוץ במסגרת הזמן שלך. עדיף להתמקד בהודו ולהשאיר את נפאל לפעם אחרת.
5. ויזה ניתן להוציא בבנקוק לשלושה חודשים. -
הודו בספטמברדעתי קצת שונה, בספטמבר הדרום והמרכז עדין חם מאוד, בספטמבר האחרון נחתתי בדלהי והיה אש! זה לא נעים כי לא כיף ככה לטייל ולכן ממליצה בחום להגיע ישר לצפון. אם תשאל אותי אמליץ לא לקנות כ.טיסה של אל על אלא של חברה אחרת עם נחיתה וחזרה מדלהי. לנחות בדלהי ולארגן כבר באותו הלילה נסיעה צפונה, בחזרה כן להישאר כמה ימים בדלהי, סוף ספטמבר והלאה מזג האויר כבר הרבה יותר נעים.
זו דעתי. עלויות של טיסה תבדוק אם זה באינטרנט ואם זה אצל סוכנים ותחפש מה שהכי אטרקטיבי.
לטרק בנפאל מתאים אוקטובר
לא הבנתי את השאלה לגבי בנקוק, לעשות בבנקוק ויזה להודו? אבל אתה טס מהארץ לא?
הצעת כיוון כללית למסלול לחודש וחצי בספטמבר
נחיתה בדלהי, נסיעת לילה ברכבת לשימלה שנמצאת במדינת הימצל פרדאש
זה צפון הודו, אזור משגע, משימלה לכיוון עמק קינור, משם לעמק ספיטי
משם למנאלי, עמק פרווטי, עמק קולו, דרמסאלה.
זה ממש כללי, מכאן והלאה ממליצה להסתכל במפה לראות על איזה אזור מדובר.
לחפש לפי שמות המקומות כאן בפורום, תקבל הרבה חומר קריאה, ללכת להרצאה על הודו בסניף למטייל ולתכנן לך מסלול, זה לא אומר שאתה "צריך" לטייל בכל המקומות אבל שיהיה לך רקע וכיוון כללי לנחיתה והתחלה ומשם תזרום. בעמקים האלה
שהזכרתי יש כפרים וטבע ונוף של ההימלאיה, מאוד יפה וכיפי, יש כל מיני אופציות בעמק ספיטי לטרקים וחויות בטבע.
-
הודו בספטמברקודם כל תודה רבה על הטיפים המצוייננים שלכם,
אני ממשיך להודו לאחר טיול בתאילנד - לאוס - ויאטנאם - קמבודיה,
ובגלל זה אנינ רוצה להוציא כבר ויזות בתאילנד...
-
אז אם כך כשתהיה בבנקוק תוציא ויזה להודוהויזה מתחילה לפעול מרגע שאתה מקבל אותה ולכן לא מוציאים
קודם. תארגן לך טיסה מבנקוק להודו ומהודו לישראל כפי שהצעתי
לך לא לבומבי כי אם לדלהי, יש עוד חברות תעופה חוץ מאל על
שלא מגבילות אותך לנחיתה והמראה מבומבי בלבד.
זאת עצתי.
את הויזה עושים או ישירות בשגרירות או דרך את מהסוכנויות.
עצתי לך היא להיכנס לסוכנות "מיני טורס" בקוואסן ולבקש אופציות/מחירים
לטיסות לדלהי וגם לעשות דרכם את הויזה, למסור להם את הפספורט + 2 תמונות
או לשאול אותם איפה השגרירות שירשמו לך את הכתובת וימים ושעות קבלה
ולעשות את זה בעצמך, ככה תחסוך איזו שהיא עמלה מן הסתם וזמן, קח בחשבון את הנסיעה לשם. לשיקולך בזמן ובמקום.