עגלה לילד בן 5
-
אנחנו לוקחים את הילדים למנהטן(5,3). האם אתם ממליצים לקחת עגלות והאם יש עגלה לילד בן 5 (בערך 25 ק"ג) ואיפה מומלץ לקנות? (האם בארץ או בניו יורק ואם שם אז איפה?)
-
יופי של שאלה. מצטרפת. אשמח לחוות דעת מנוסה. -
עגלה לילד בן 5במנהטן לא הייתי עם ילדים בגילאים האלה. לכן אני מסייגת מראש את תשובתי . ניסיוני מבוסס על טיולים במקומות רבים בחו"ל עם ילדים אבל הגיל המקסימלי בו השתמשתי בעגלה היה קרוב ל-4.אולי הכי רלוונטית כהשוואה הדוגמא של המטרו בפריז בשעות העומס. מצד אחד העגלה איפשרה יותר להגן על הילד לנוכח המוני האדם הנוהרים.וכמובן, העגלה איפשרה להבטיח שהצעיר לא יאבד. מאידך העגלה היוותה גם מקור לקושי. כאשר הברנשון שלנו סרב לעלות על העגלה אם מתוך התקף עצמאות ואם מתוך חרדה ורצון להצמד רגלית אל אחד ההורים מצאנו את עצמנו בסיטואציה המעיקה של שמירה על הילד תוך כדי נסיונות שכנוע חסרי תועלת, שמירה על הילדים הבוגרים יותר ו.. סחיבת הטיולון. זכורות לי לפחות 2 סיטואציות נוגעות ללב במיוחד. המסקנה שלי היא ששאלת המפתח קשורה בעד כמה ילד בן 5 יאות לשבת בעגלה בשעת האמת. אני יכולה להגיד שלפחות לגבי הילדים שלי, אין מצב שבגיל זה הם היו מסכימים לכך.ולכן לא הייתי לוקחת עגלה.הייתי מנסה להכין את הילד , להסביר לו את הסיטואציה ולתדרך אותו איך לנהוג בתוך הצפיפות, שאני מניחה שהיא שמפחידה אותך.
התייחסתי לצפיפות ולפחד שהילד יאבד אך כמובן שקיים גם ההיבט של הקושי של ילד בן 5 ללכת הרבה , העייפות והצורך לישון. שוב גם כאן לדעתי כדאי שתבחני את השאלה אם ילדך יסכים לשבת על העגלה.
לעיניין המשקל- אני לא זוכרת מה המשקל המקסימלי המותר בטיחותית בטיולון.25 ק"ג אני חוששת שעשוי להיות מעבר למקסימום ואז צריך אולי להשתמש בעגלות שמתאימות לילדים יותר בוגרים שזקוקים להן, אלא שאז וודאי מדובר בהוצאה יותר כבדה כספית וגם העגלה עשויה להיות יותר כבדה ומסורבלת להשתמש בה ולקפל אותה.
לסיכום אני חושבת שאפשר לשקול זאת כאופציה רק אם ניתן להשתמש בטיולון( שקל, נח לקיפול ונשיאה בעת הצורך)וכאמור אם מניחים שהילד ישת"פ.
טיול נעים -
לא יודעת להמליץ על עגלה, אבלאני מצטרפת לתהיה: האם ילד בן 5, ואפילו ילד בן 3, יסכימו לשבת בעגלה? נדמה לי, שרב הילדים שאני מכירה בגילאים כאלה לא ממש ישושו לרעיון. מעבר לזה: למיטב זכרוני, לא כל תחנות הרכבת התחתית נגישות לעגלות, ואז זה אומר, שאם הילד בדיוק נרדם בעגלה, תצטרכו להעיר אותו כדי להוציא אותו ולקפל את העגלה לפני שיורדים לתחנה.
ההמלצה שלי היא לתכנן את הביקור כך שבמהלך כל אחד מהימים תהיינה לפחות שתי הפסקות: אחת שהיא לצורך מנוחה באיזה פארק או משהו דומה, והשניה ממש מנוחה במלון. -
קחו טיולון!!!מנסיון עם ילדה בת 5 שבוע במנהטן.
אנחנו לקחנו טיולון מתקפל לגודל של מטריה גדולה(100ש"ח) שעזר לנו מאד ברגעי משבר ועיפות של הילדה.
עם הטיולון הזה חרשנו אתה מגיל 3 ועד גיל 6 את אירופה וארה"ב.
היום הילדה בת 8 ואת הטיולון שמרנו למזכרת כי כמות הק"מ שהיא עשתה בחו"ל הרבה מאד אנשים לא עשו..... -
טיילנו בחורף עם ילד בן 3 וחציועגלה. (ועוד 3 ילדים בגילאי 6, 9, 11). אז נכון שלא היינו במנהטן, נראה לי פחות רלוונטי לעקרון.
אצלנו העגלה היתה הצלה אמיתית! קנינו טיולון באיזה סופר בכ 15$. השתדלנו לקנות את הטילון הרחב ביותר (כי הילדון שלנו שמנמן, 18 ק"ג). לעיתים הילד הלך והעגלה שימשה לתיק. ולרוב, הוא נהנה לשבת בה ואפילו לישון בה. גם אחיו בן ה 6 (רזון, 20 ק"ג בערך)נהנה לשבת בעגלה מדי פעם ואפילו פעם אחת נרדם בה.
החסרון היחיד של הטיולון שקנינו שלא ניתן לשנות את זוית הישיבה ולהפכו לשכיבה (או חצי שכיבה). ליד זה לא הפריע. לנו, כאשר הוא נרדם, היה קשה לראות את ראשו נופל <פתרנו את הבעיה בכך ששמנו לו מתחת לסנטר איזה חולצה מגולגלת שתמכה בראש>.
תהנו מהטיול! -
תודה לכל המשיביםואכן, חשבתי שנקנה באיזה סופר, טיולון מצ'וקמק, בסכום מצחיק של 20-40$. אני בטוחה שהוא ישמש אותנו נאמנה במשך 6 שבועות, ויתן מרגוע לרגליה הלאות של ביתנו בת ה- 5, בהזדמנויות רבות, במשך התקופה.
בסופו של הטיול, נמכור אותו לכל המרבה במחיר... ס-ת-ת-ת-ם
!
או שנאמץ את "שיטת הוינטרים", ונשמור אותו למזכרת,
או שנזרוק אותו, לפח הקרוב ביותר, לפני העליה למטוס (רק במידה ולא ניקשר אליו ריגשית...).
אז שיהיה לכולנו טיול מהנה, עם טיולון או בלעדיו, בניו-יורק ומחוצה לה!
ערבה.