סן דייגו
-
שלום,
אנחנו זוג פלוס שני ילדים קטנים בני 4,6. יוצאים לטיול בעוד יומיים , מתלבטים לגבי שינוי ברגע האחרון. המסלול שבוע ניו יורק ושבועיים מערב מסן פרנסיסקו, יוסמיטי מונטריי מורוביי, לוס אנגלס, סן דייגו ווגאס. חושבים לוותר על 2 לילות בסן דייגו ועל סיוורלד על מנת לחסוך את הנסיעה לשם וחזרה. להוסיף את הלילות בלוס אנגלס או ווגאס. אשמח לחוות דעתכם. כמובן שניהיה בדיסני ובאקווריום במונטה ריי. אם נשנה את המסלול אולי נוסיף יום בדיסני.
תודה רבה, הילה
-
סן דייגוהמרחק בין לוס אנגלס לסן דייגו הוא שעתיים נסיעה (ללא פקקים) אז לדעתי שיקול הנסיעה עצמה לדעתי הוא משני.
לדעתי שתי האטרקציות המובילות בסן דייגו עבור הילדים בגילאים שלכם הם עולם המים ולגו לנד.
אם תהיו במונטריי באקווריום אולי באמת אפשר לוותר על העולם המים.
אם תכננתם רק יום אחד בדיסני הייתי מוסיף עוד יום.
עופר
-
סן דייגורוצים אולי לפרט את המסלול כולו? זה יכול לעזור לענות לכם
כי למשל לא ברור לי איך מגיעים מיוסמיטי למונטריי ב-6 בערב (מהשרשור האחר שלכם) זה לא לפה ולא לשם
ולכן בהתאם לא ברור מה קורה עם שאר המקומות ולכן קשה לכנות על סן דייגו
-
סן דייגותודה על ההתייחסות. פירוט המסלול: לאחר שבוע בניו יורק, 3 לילות בסן פרנסיסקו, 2 לילות ביוסמיטי, לילה במונטרי, לילה במורוביי, 2 לילות סלוס אנגלס כולל יום בדיסני, 2 לילות בסן דייגו ו 3 לילות בווגאס.
חושבים לוותר על סן דייגו.
בנוסף, מתי סביר לצאת מיוסמיטי לכיוון מונטריי על מנת לא להגיע מאוחר מאוד?
תודה.
-
סן דייגואני מטייל ביום ולא בלילה, ולכן אני אוהב לספור ימים ולא לילות

אני אוהב לבנות לעצמי תוכנית בטבלה הזו. אבל כמובן שאתם ממש לא חייבים. ככה אני גם מסמן לעצמי ימי שבועף תאריכים, ומתרשם מרצף של נסיעות
על פניו התוכנית שלכם קצת אגרסיבית, ובהחלט הייתי שוקל לוותר על משהו. סן דייגו או משהו אחר. לא ציינתם שעות אז אני קצת מנחש:
3 לילות בסן פרנסיסקו
אני מניח שלסן פרנסיסקו תגיעו בשעות אחר הצהריים. נניח סדר גודל של 3-4. זה משאיר קצת ערב לטייל. ואחר כך עוד יומיים מלאים. כלומר יומיים פלוס. סביר אם כי לא המון.
2 לילות ביוסמיטי
יום שלם יש לכם בטוח. מעבר לזה לא ברור עד הסוף. אם תצאו מסן פרנסיסקו על הבוקר תגיעו ליוסמיטי בצהריים. ארוחת צהריים + אולי התייעצות עם הריינג'רים גם יגזלו מעט זמן. אבל מחשיך לקראת 8 אז יש עוד קצת זמן לטייל, וכמובן יום שלם למחרת. זה בסדר גמור. לא המון כדי לחרוש את הפארק, אבל מספיק בהחלט לטעום ממנו.
ביום האחרון - אם רוצים להספיק להגיע למונטריי בשעה שהאקווריום פתוח, כנראה שצריך לצאת לדרך די על הבוקר ואין הרבה זמן לטייל בבוקר.
לילה במונטרי + לילה במורוביי
מה עושים במונטריי? אקווריום, שיט לוויתנים ועוד אלו דברים שעושים בשעות היום , לא בערב. אז מתי מגיעים למונטריי?
הנסיעה כולה ממונטרי ללוס אנג'לס ניתנת לביצוע ביומיים ואפילו סביר. אבל אם תרצו לשוטט במונטריי בבוקר ולצאת לדרך רק בצהריים זה כבר פחות סביר. ואם תרצו להגיע ללוס אנג'לס בשעות הצהריים ולא בשעות הערב זה שוב בעייתי
2 לילות בלוס אנגלס כולל יום בדיסני
דיסני זה יום מלא מלא. זה אומר שאת שאר הדברים בלוס אנג'לס צריך להספיק בחצאי הימים שיש לכם. תלוי מה זה שאר הדברים. אם מדובר על שוטטות של שעתיים בהוליווד + תצפית על השלט, זה מספיק. אם רוצים דברים אחרים זה לא יספיק.
ותזכרו שיש שני פארקים של דיסני ושניהם טובים2 לילות בסן דייגו
שוב צריך לזכור שסי וורלד זה יום מלא למדי. הפארק נסגר אי שם בין חמש לשבע וחצי (תלוי ביום בשבוע שתהיו). אבל תהיו די עייפים. אז תוכלו להספיק לשוטט טיפונת אחרי, אבל לא משהו רציני.
מה עוד רציתם בסן פרנסיסקו?
3 לילות בווגאס.
סביר. יש לכם יומיים מלאים.
בקיצור - הטיול שלכם בהחלט אפשרי, אבל צפוף. וכדי לרווח אותו כדאי לוותר על משהו. אז אפשר בהחלט לוותר על סו דייגו. אבל לא הייתי פוסל גם את האפשרות לוותר על כביש 1. מיוסמיטי לחתוך ישר ללוס אנג'לס, אם אפשרות ללינת לילה בדרך אחרי שיוצאים מיוסמיטי. בכזה מקרה יוצאים מיוסמיטי בשעות אחר הצהריים. ישנים בדרך, ולמחרת עד הצהריים מגיעים ללוס אנג'לס, יום עד יום וחצי לפני התכנון, ואחרי שהרווחתם עוד כמה שעות ביוסמיטי.
לגבי מתי סביר לנסוע - קחו גוגל מפס (או כל כלי אחר) וחשבו זמני נסיעה. תוסיפו 20% בערך (כי גוגל סופר ברוטו). עכשיו תסתכלו מה שעות הפתיחה של מקומות (מתי סביר להתחיל לטייל ביוסמיטי, מתי סוגרים את האקווריום, מתי פותחים את דיסני וכו'). שקללו פנימה זמנים לארוחות. תחשבו מתי סביר בעינכם לנוח, מתי חותכים למלון כדי להתארגן ללילה, ומתי סביר ללצאת בבוקר.
אם אני מסתכם על הקטע של יוסמיטי למונטריי - אז תלוי כמובן איפה ביוסמיטי, אבל מדובר על סדר גודל של 4 שעות נסיעה. אם זה נופל על איזור הצהריים אז הייתי מניח אפילו 4.5 עם עצירה יותר גדולה בדרך לצורך ארוחה, ועוד שתי עצירות קטנות יותר לרענון. את האקווריון נדמה לי שסוגרים ב 5. רוצים גם להפסיק להנות מהאקווריום אז צריך להגיע ב-3. ארבע וחצי שעות נסיעה זה אומר לצאת לדרך ב-10:30 בבוקר.
-
סן דייגוהי הילה,
לדעתי לוותר על סן דייגו בפרט אם תהיו באקווריום במונטרי.
כמו כן לפארקים בדיסני כדאי להקדיש יומיים.
תהנו!!
-
סן דייגותודה רבה על הפירוט והעזרה.
הילה