יום טיול באקס לה בה
-
האם טיול באקס לה בה , האגם והסביבה יכול למלא יום ? אנחנו זוג עם שתי בנות, בת 16 ובת 7,ישנים באזור אנסי. קראתי חומר על העיר בפורום, הבנתי שיש שם אקווריום קטן, רכבת תיירים ( לפי הסיפור של אמה היא לא ממש מגיעה ) שני נמלים וטיילת בינהם, ומה עוד? יש שם עיר עתיקה שנחמד לטייל בה ? חנויות שוות ? מימי האגם ממתאימים לרחצה לישראלים שרגילים למים חמים ? יש שיט מומלץ או פעילות ימית אחרת? טיול נחמד שאפשר לעשות מחוץ לעיר?
תרשמי לטיפים ועצות ותודה רבה לכל העונים
-
יום טיול באקס לה בהאני הייתי מוסיפה את CHANAZ, בדרך מאנסי. עיירה חביבה, עם אפשרות לשוט בתעלות ובאגם. אני אהבתי אותה יותר מאשר את AIX LE BAINS
משם אפשר לנסוע לאקס לה בה דרך הגדה המערבית של האגם ולבקר ב-Abbaye d'Hautecombe
יום טיול נהדר - מסלול
-
יום טיול באקס לה בהמי האגם בקיץ מתאימים לרחצה לישראלים. במיוחד בימים חמים.
יש חוף עם סירות פדאלים. זה כיף גדול לילדים.
מצפון לו יש חוף סגור עם בריכה ומגלשה לאגם ועוד.אפשר לנסוע להר רוואד Mont Revard מעל העיירה לראות נוף של האזור.
-
יום טיול באקס לה בהיש חוף עם מגלשת מים ומדשאה, מאד נחמד. המים דווקא נעימים ויותר חמים מאלו שבאגם אנסי.
יש אזור עם מדרחוב, בתי קפה, חנויות, נחמד מאד להסתובב.
-
יום טיול באקס לה בהאנחנו היינו ביום המוזיקה בעיר,לא שהרגשנו ממש מוזיקה..אבל אמרו לנו שאולי בגלל זה הרכבת הקטנה לא הגיע..האמת שהיינו פעמיים בעיר והיא פעמים לא הגיע.
האקווריום באמת קטן,חמוד..עיירת CHANAZ מאוד מומלצת. השייט,יש כמה אפשרויות.. ובכלל לטייל בה .לאכול..
אנחנו ניסינו לעלות לכנסיה אבל הבנו שהיא סגורה כבר,,אז סתם נהנינו ממעבר הרים ונוף מקסים..
אפשר לעשות יום טיול כייפי רק תבדקו שעות פתיחה של המצודה והקניון...
-
יום טיול באקס לה בהלא מניסיון אלא מה שאני מתכננת ביום שניסע לאגם בורג'ה זה לשלב שתי תצפיות שלפי מה שקראתי מאוד מומלצות: Mont Revard, Col De Chambotte
-
יום טיול באקס לה בהולא משמיטים את הנו"ן של Bains. הצרפתים מבטאים אותו בעזרת האף במקום החיך אבל משמיעים אותו בכל מקרה.
-
יום טיול באקס לה בהאנחנו מתכננים טיול עם ילדים באנסי באפריל וההתרשמות שלי שאין הצדקה לנסוע לאקס. אשמח לשמוע דעה שונה כמובן.
האקווריום די קטן ולא מרשים.
האגם והעיירה לא יותר יפים מאנסי.
המנזר נראה מאוד מרשים אבל אקס לא ממש על הדרך למנזר מאנסי, וגם עליו אולי נוותר בגלל הילדים.
-
יום טיול באקס לה בהאני מנסה להיות הוגנת כלפיה (אקס לה באן)
אם הכוונה לאגם בורגה - התשובה בהחלט שווה ביקור של יום באגם ובאתריו השונים .
אם הכוונה להיות בעיר עצמה?-אז אשאל בנימוס "מה איבדת שם?"
לדעתי---י ש כל כך הרבה עיירות וכפרים חמודים ונעימים שאין שום סיבה להגיע דווקא אליה.
-
יום טיול באקס לה בהמסכים עם יונית. אקס לה בן לא יפה במיוחד. גם אגם בורז'ה הרבה פחות יפה מאגם אנסי. הרחצה באגם אנסי בקיץ היא נפלאה והמים לא קרים שווה להתרכז באגם אנסי אלא אם כן יש הרבה ימים באזור ואז אפשר לקפוץ לאגם בורז'ה
-
יום טיול באקס לה בהבעדינות רבה ניסיתי לרמוז שאקס לה בן עצמה...פחות עשתה אלינו רושם.כשיש כל כך הרבה יופי מסביב..למעבר מעל אגם בורג'ה כן הייתי מגיעה..תוך יום טיול בקניון,בטירה,גנים סודיים...סיבוב כזה...
-
יום טיול באקס לה בהאקס לה בן עצמה - מיותר להגיע במיוחד. עוד עיר אירופאית עם מרכז עתיק נחמד. להקדיש יום לאגם בורג'ה וסביבתו? - לדעתי בהחלט כן. התצפיות מרשימות מאד, גם ממונט רברד ובמיוחד התצפית מקול דה שמברוט.
אפשר לשלב מסלול טיול רגלי על יד האגם, או מסלול טיול ממונט רברד ולשלב רחצה - האגם מקסים
-
יום טיול באקס לה בהתודה לאיילת
שהשאלה שלה הרחיבה לי את הספקטרום על האיזור

גם אנחנו לאלפים הצרפתיים,בזוג לשבוע בסוף יוני ,לינה ב Annecy-le-Vieux
גיל - אשמח להרחבה על המסלולים עם התצפיות שלימור פתחה פה
* כמובן שקראתי את הבלוג שלך

טובה
-
יום טיול באקס לה בהתודה רבה לכל העונים, כרגיל עזרתם לי מאוד בתכנון הטיול
איילת
-
יום טיול באקס לה בהאם השתכנעת לבקר באגם בורגה (שלדעתי הוא והאתרים סביבו באמת שווים ביקור),אני ממליצה לא לוותר על התצפיות על האגם. הדרך מסביבו יפה מאוד. העיירה chanaz חמודה. רצינו לעשות את השיט בסירות החשמליות. בתעלות היפות אבל היה יום חם וכל הסירות נתפסו. לכן המלצתי לחשוב מראש ולהזמין מאחת הסוכנויות או להגיע מוקדם.
-
יום טיול באקס לה בהתודה