איך לא חשבנו על זה?
-
-
איך לא חשבנו על זה?יש כמה חברות סטארט-אפ שפועלות בתחום הזה ולפחות לאחת מהן, לפי מה שכבר ראיתי, יש רעיון מעניין ומערכת חכמה. אבל זה טרם יצא לשוק.
בשוק המלונות יש כבר תחרות כזאת, ואפילו אחת המתחרות היא חברה ישראלית די צעירה בשם רומר, אבל הביקוש לשירות כזה מוגבל מאוד. בשוק הטיסות ישנה בעיה אחרת: חברות התעופה, ברוב המקרים, מונעות את האפשרות לסחר בכרטיסים.
קודם כל - חברות תעופה מבחינות בין ״תיקון שם הנוסע״ ל״שינוי שם הנוסע״. תיקון כמעט תמיד אפשרי, בדר״כ תמורת עמלה, ותכליתו ברורה. שינוי שם הנוסע, או נכון יותר לומר: איסור על שינוי שם הנוסע, תכליתו למנוע בדיוק את האפשרות לסחר כזה בכרטיסי טיסה. חברות תעופה פשוט לא מעוניינות שיהיה שוק-משני לכרטיסים האלו, או לפחות שוק-משני שאין להן התערבות בו. ובדיוק לשם, אגב, נכנסו סטארט-אפים בניסיון להביא את חברות התעופה למשחק. זה די מבריק, האמת.
לחברות התעופה אין בעיה אמיתית עם לקוחות שרוכשים כרטיסים ולא יכולים אח״כ להשתמש בהם. הכסף כבר שולם וברוב המקרים הלקוח לא היה משלם עוד אם היה טס בפועל (בניגוד אורח מלון שבממוצע משלם לא מעט על שירותים נוספים אם הוא מגיע בפועל). חברות התעופה מודעות לאחוז ביטולים מסוים ולכן גם נוצרה הפרקטיקה של אובר-בוקינג לטיסות מה שקורה לעיתים נדירות יותר במלונות.
-
איך לא חשבנו על זה?תודה על ההסבר. אני כבר מספר פעמים זרקתי כרטיסים (של חברות LCC) , כי אלא היו כרטיסים זולים שהשנוי היה עולה יותר מכרטיס חדש.
-
איך לא חשבנו על זה?בחודש שעבר ויתרתי על טיסה של שעתיים במחלקת העסקים של בריטיש.
-
הצצתי על העסקאות המוצעות בדף הראשיהיו שלוש.
יש שם עסקה שמציעה כרטיס ב 61% הנחה, במקום 646 אירו 250 אירו.
אם בודקים אז מדובר בטיסה באיזיג'ט ללוטון, לא בטיסה לבייג'ינג או ריו.
באיזה עולם הזוי מישהו היה קונה טיסה באיזיג'ט ב 650 אירו?
-
הצצתי על העסקאות המוצעות בדף הראשילגבי הדוגמה,
כנראה שהלקוח לא קנה את הכרטיס ב-646 אירו אלא שאותו כרטיס לקנייה עכשווית עולה 646 אירו. שזו דרך מצוינת להציג את המספרים מבלי לשקר בפרסום.
אז 250 אירו זה לא בדיוק ׳מבצע העשור׳ למי שרק מחפש חופשה ספונטנית באירופה אבל זו עסקה טובה למי שרוצה לטוס בדיוק בטיסות האלו (באיזשהו מקרה דימיוני).
-
הצצתי על העסקאות המוצעות בדף הראשידרקון, אני מתפלא עליך. מה אכפת לך מה היה מחיר הכרטיס או כמה אחוזי הנחה השגת. משחשוב זה אם המחיר והתאריכים מתאימים. התאריכים הם בחופשת הפסח ולמי שזה מתאים, המחיר של 250€ הוא מצויין.
-
הצצתי על העסקאות המוצעות בדף הראשיאני מניחה שההיצע כרגע לא מזהיר כי זה אתר (וקונספט) חדש, ובסוג כזה של מיזמים צריך שהרבה יצטרפו כדי לייצר ערך אמיתי.
שורה תחתונה: צירפתי למועדפים, אני אחזור להציץ בהתפתחויות בהמשך.
תודה על הלינק