ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סין לבד?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    8
    1539
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • meirav58
      meirav58 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם

יש לי חודשיים פנויים לטיול ואני רוצה לבלות אותם בסין (ספטמבר אוקטובר כזה), השאלה היא כמה קשה להסתובב שם לבד? אני בונה על קונמינג (בעיקר על הטבע בסביבתה), גווילין ובייג'ין בעיקר והייתי שמחה להגיע איכשהו גם ל-danxia לכמה ימים. נשמע אפשרי לבחורה לבד? כמו כן טיפים ותובנות יתקבלו בברכה.

תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • adby
        adby נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

השאלה היא לא אם בחורה יכולה לטייל בסין לבד (התשובה היא כן)

אלא איך נערכים לזה שאת לא דוברת את השפה.

בבייגי'נג לא מסובך. יש שם יותר דוברי אנגלית, והתחבורה הציבורית באנגלית. קל להתמצא.

גם יאנגשואו וגווילין רגילות לתיירים ולא אמורה להיות לך בעיה. ביאנגשואו יש גם גסטהאוס של בחור ישראלי, כך שיש שם גם עברית.

בקונמניג טרם הייתי, אבל אני מבינה שגם שם יש המון זרים. בכלל יונאן זה מחוז מאוד מתוייר.

כמה דברים שכדאי לזכור ויקלו עליך בהתמצאות:

1) אפליקציות תרגום מתאימות. wechat, pleco וכו'.

2) הזמנת לינה וכרטיסים באינטרנט. לגבי כרטיסים (רכבת וכו') זה אמנם יותר יקר, אבל האתרים באנגלית ואת יכולה לעשות צילום מסך של האישור ולהציג אותו בקופה עם הדרכון שלך והם יבינו לבד. 

3) בכל יציאה ממקום הלינה - קחי כרטיס ביקור עם שם המקום והכתובת בסינית. אם תצטרכי עזרה לחזור, תראי לאנשים.

4) אם את צריכה דוברי אנגלית, נסי לפנות לצעירים. בעיקר הסטודנטים. הם לומדים אנגלית. פרגני להם שהם מדברים טוב כבר במשפט הראשון שהם מוציאים מהפה. זה יתן להם בטחון והם ידברו יותר בחופשיות.

5) תכיני את השמות של כל המקומות שאת רוצה להגיע אליהם, כתובים בסינית. ככה אם תקני כרטיס אוטובוס, תראי את שם המקום (אם תנסי להגות את זה יש סיכוי גבוה שתטעי ואז אחד משני דברים יקרו. או שיגידו לך שלא מבינים, או שימכרו לך כרטיס למקום אחר שנשמע דומה למה שניסית להגיד).

6) כשאת קוראת ביקורות על מקומות לינה, שימי לב לחוות הדעת לגבי רמת האנגלית של העובדים. חפשי מקומות שהעובדים דוברי אנגלית וכך תוכלי להיעזר בהם להרבה דברים.

• עופר21
          עופר21 נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

העצות של קודמי טובות מאוד

אני נסעתי לבד פשוט עם לונלי זה גם נתן הרבה בטחון וגם כל השמות והכתובות רשומים גם בסינית אז פשוט שואלים ומראים את השם בסינית ויכווינו אותך

ברופן אישי לא הזמנתי כרטיסי רכבות אלא קניתי שם בתחנה או דרך סוכן או בגסטהאוס שלוקחים כמה דולרים יותר אבל זה נותן גמישות מצד שני באוקטובר ישנלהם חגים אז אולי כדאי להערך מראש

• ניתאי א
            ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

היי,

סין מדהימה, את תהני ממנה המון.

יצא לי לטייל 3 חודשים בסין.

חודש וחצי עם חבר, איתו טיילתי את המסלול הנפוץ בסין.

וחודש וחצי לבד בחלקים קצת פחות מתויירים.

ההבדל היה עצום כשטיילתי לבד.

קחי בחשבון שיותר מתוייר או פחות מתוייר הכוונה יותר מטיילים זרים שהם לא סינים. רוב המסעדות בהרבה מקומות הן פונות בעיקר לקהל יעד הסיני. ככה שבהרבה מקומות (כולל בכיכר המרכזית של העיר) לא יהיה תפריט באנגלית או אפילו תפריט עם תמונות. גם כשלא מתוייר בתיירים זרים יש המוני סינים בכל מקום.

צריך הרבה סבלנות ויצירתיות בטיול כזה. להכנס למסעדה ולהסתכל על הצלחות של האנשים ולהצביע למלצר בדיוק מה את רוצה.

במסלול הנפוץ את אכן תתקלי ביותר זרים ככה שתהיה לך הרבה מאוד אפשרויות למצוא מטיילים שעושים את אותה דרך שלך.

קונמינג היא יותר עיר מעבר ופחות מקום עם נופים. צפונית אליה יש את ליגיאנג, דאלי, שנגרילה וסביבתה. דרומית לעיר ניתן לראות טרסות אורז, יער האבנים ועוד.

הסינים מאוד סקרנים וכשיראו זר שזקוק לעזרה הם בהחלט ינסו לעזור. יצא לי כבר לקבל עזרה מילד בן 10 ואבא שלו. הלכתי איתם קרוב לשעתיים עד שמצאו לי מקום לישון, לא הסכימו להפסיק.

הרבה פעמים עוד לפני שתספיקי לרדת מהאוטובוס או מהרכבת יגשו אלייך אנשים וינסו לדבר איתך באנגלית. לא להבהל מזה. ויציעו את עצמם כמלווים שלך. פיקפקתי בזה בהתחלה אך אחר כך הבנתי שאכן כל מה שהם רוצים זה לתרגל את האנגלית שלהם. הם מאוד שימושיים.

לא צריכה להיות לך בעיה להגיע לdanxia, אם אני לא טועה אלה החולות הצבעוניים. הם נמצאים ליד העירZhangye.

לא יצא לי להיות שם אבל יצא לי לטייל בדונחואנג ובג'יאיוגואן שנמצאות טיפה יותר צפון מערב ואם את כבר מגיעה לאיזור הם בהחלט שווים ביקור. כתבתי כמה טיפים על המקומות שהזכרתי.

את תראי שברגע שתגיעי למקום לינה שלך יעזרו לך בכל מה שתבקשי. שווה אולי לחפש מקום באינטרנט שכתוב שהצוות דובר אנגלית, זה מאוד יקל עלייך.

ברכבת לאיזור יצא לי במקרה להתקל בבחורה צרפתייה שלמדה סינית בעיר Lanzhou (עיר שהרכבת עוברת בה ויש בה הרבה מאוד סטודנטים) והיא דוברת מלא שפות כולל סינית, מעט אנגלית ואפילו קצת עברית. היא טיילה עם עוד שני סינים ואחד מהם ידע אנגלית לא רעה והוא שימש לי כמתורגמן באתרים. יצא לי לנסוע איתם למקומות שלבד לא היה סיכוי שהייתי מגיע אליהם.

לכן תנסי לחפש סינים (בעיקר צעירים) ולהצטרף אליהם. את מאוד תהני.

תורידי לנייד שלך תרגומונים שיודעים לעבוד אופליין. לי מאוד עזרה האפליקצית גוגל טרנסלייט, תורידי את חבילת השפה הסינית הפשוטה.היא חינמית.

הם קצת יצחקו עלייך שזה לא מתרגם נכון אבל זה יכול לעזור ולכוון את הסינים לרצון שלך.

בהצלחה, תהני

• yushon
              yushon נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

אין בעיה לטייל לבד בסין, ואני חושב שמגבלת השפה היא לא מגבלה אם יש סבלנות.

טיילתי בסין עוד לפני שהיה לכולנו טלפון חכם, ועם דף אחד עם קצת מילים חשובות ולונלי פלנט הסתדרתי מצויין. כן לעיתים זה לקח קצת יותר זמן, וזה בהחלט דורש לפעמים אלתור (כמו לחקות עוף...) אבל לדעתי זה גם חלק מהחוויה.

מה שכן, חשוב לדעת שבסין קצת יותר קשה להתחבר למטיילים אחרים, בטח לתקופות ארוכות.

יש לכך מסבר סיבות, בין העיקריות היא העובדה שסין היא יבשת לכל דבר ועניין ויש אין ספור מסלולים וכל אחד מטייל לתקופת זמן שונה כך שקשה (אם כי אפשרי) לחבור לאחרים.

צריך להיות מוכן לזה מבחינת אופי, לא לכולם זה מתאים.

יש אכן הרבה סינים סקרנים שיהיו מוכנים לעזור, אבל יש גם הרבה מאוד שמפחדים מהמפגש ואי ידיעת האנגלית ופשוט אוטמים את עצמם. בגלל זה יש הרבה שחושבים שהסינים הם גסי רוח ולא נחמדים בעוד שהם פשוט מתביישים מהמפגש.

סין מדהימה ואני חושב שהדברים "המפחידים" הם אלו שעוישם אותה כה מיוחדת.

• רוני
                רוני נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

מצד  שני  אני  נתקלתי  בביגי'ן  בתופעה  המרמה  הידועה  של  בנות  ש"רוצות לתרגל  את  האנגלית  שלהם.."  אבל  מבקשות  שתזמין  אותן  לבית תה  או  מסעדה וגם  גובים ממך מחיר  עתק,  מין  עוקץ  כזה.  כשרצו  שאזמין  אותן  למסעדה   או  בית  קפה  אמרתי  לא!  ואז  הם  עזבו...

• ניתאי א
                  ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

נכון, ישנם מקומות שאכן צריך להזהר. במיוחד בבייגינג. לא יצא לי לפול בזה. החוק שלי היה שאם גבר ניגש והוא היה מצליח לענות על 2 3 שאלות באנגלית אז הוא היה מאושר אצלי ואם זה בחורה אז ישר הייתי מנפנף אותה.

• papkin
                    papkin נערך לאחרונה על ידי

סין לבד?

אין שום בעיה לטייל בסין לבד, עשיתץי זאת 3 פעמים.

מציע לקנות את הלונלי פלנט באנגלית המקומות שם רשומים גם בסינית וגם חיעזור בתכנון המסלול.

המקומות שציינת הם מקומות עם הרבה זרים וחבר"ה צעירים כך שניתן יהיה להתגבר על בעיית השפה

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון