חוגגים עשור ב......... טוקיו
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי, עוד לא התאוששתי מזה שביקרת בטוקיו אהובתי (בעצם , עוד לא התאוששתי מזה שיש לך כלבה ..) מתייצבת פה ומחכה להמשך ומזל טוב ליום הנישואין ה 10 !
נ.ב - יש קפה חם אפילו במכונות השתיה ... היפנים גאונים...
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי רובי
כמה יופי הבאת מיפן !!!

אתה לא יודע מה אתה עושה לי עם הפריחה המשגעת הזו

בא לי גם

קוראת בשקיקה כל מילה
איריס
-
חוגגים עשור ב......... טוקיומהמם!
ממשיכה לעקוב,
שלה
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי! עשר שנות נישואים? זה הכל? קטין... המון מזל טוב, טוקיו נשמעת כמו יופי של בחירה. מחכה לעוד סיפורים ותמונות.
יובל
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורוביייייייי !!!!
הנה גם אני הגעתי כמובן, כי איך אפספס טיול שלכם?!?

לבנות האלה שלכם מגיע חיבוק מיוחד
וגם למיה הכלבה המתוקה (ומי שלא ראה שמחת כלב ששבו אליו בעליו, לא ראה שמחה מימיו....
)וכבר אחרי פוסטים מועטים, עם התיאורים המלבבים והרגישים שלך ואחרי התמונות ה - מ ד ה י מ ו ת (שזכיתי לראות את חלקן גם בשידור חי) - אין ספק שאפשר לטעון בפה מלא כבר עכשיו כי זה טיול העשור!!
ואולי רק ישתווה לו הטיול הבא שמחכה בפתח...

אז מחכה בקוצר רוח להמשך
ובינתיים - Good evening

שירלי

-
חוגגים עשור ב......... טוקיודני, טובה, רחל, יונה וקשת, עדי, איריס, שלה, יובל ושירלייייייייי - תודה על התגובות והמילים החמות
כיף לראות אתכם/ן כאן 
דני- אני כלול ברשימת המאוכזבים... אבל זה לא מה שימנע ממני להגיע לשם כיוון שמראש לא בניתי על זכייה... אז כשאין ציפיות אין אכזבות
תתכונן לסיפור בניחוח אירופאי ביולי
רחל- החלמה מהירה

עדי- גם קרובי משפחתי וחברים עדיין בהלם
אבל אנחנו אוטוטו (בחודש הבא) מציינים אימוצולדת שנה.מיד ממשיכים....
-
חוגגים עשור ב......... טוקיומתקרבים לשער היציאה של הפארק בדרכנו ליעד הבא להיום...
פותח את התיק בכדי להוציא את המפה, בה מוקפים ומודגשים כלל האתרים שסימנתי כאתרים שעלינו לראות...ו... אוי ואבוי!!!
המפה אבדה לי!!! אני לא מאמין
שזה קורה לי...מנסה לשחזר איפה המפה יכולה להיות.... ומיד נזכר שהעונג מהקפה בסטארבקס גרם לי לשכוח על הדלפק את המפה
מה עושים??? מיד התעשתנו ופתחתי את ספר הכיס של לונלי פלאנט על טוקיו בכדי לשחזר את היעד הבא אליו אנחנו אמורים להגיע 
מזל שחפרתי רבות במהלך תכנון הטיול... אקח לי מפה מהמלון ואשחזר בערב את כלל האתרים שסימנתי

עשינו את דרכינו רגלית לעבר היעד הבא- מקדש meiji jingu - המקדש המפורסם ביותר בטוקיו, המוקדש לקיסר מייג'י ש"פתח" את יפן למערב במהלך המאה ה-19.
הולכים והולכים והולכים ואחרי כחצי שעה של הליכה היינו בטוחים שהגענו למקום... ואז השומר שנמצא במתחם אליו הגענו אומר ביפנית, תוך שהוא מסמן לנו עם האצבעות שאנחנו רחוקים מהמקום 3 תחנות מטרו/רכבת עילית
ok... בטוקיו 3 תחנות מטרו/רכבת עילית זה המווווון ולכן מחליטים לקחת רכבת עילית לרובע harajuku בדרום טוקיו, שם נמצא המקדש

יצאנו מתחנת הרכבת ולאחר 2 דקות הליכה עברנו בשער עץ גדול המוביל אל המקדש. בהמשך היו שערי עץ נוספים. כל המתחם ניזוק קשות בהפצצות במהלך מלחמת העולם ה-2 ושוחזר בשנות ה-50.
בדרך למקדש נכנסנו לגנים (תמורת תשלום של כ-15 ש''ח לאדם). הגנים נכללו בספר הכיס של לונלי פלאנט לטוקיו כאתר שאסור להחמיץ.... אבל בפועל אנחנו מאוד התאכזבנו
ציפינו לראות גנים פורחים ובפועל ראינו גן ירוק בעיקר... אולי בתקופות אחרות של השנה המקום פורח (אבל היה נראה לי סביר שדווקא באביב הפריחה תהיה בשיאה).משם המשכנו לעבר המקדש עצמו שגם איכזב אותנו מאוד- היה פשוט ביותר וללא שום ייחוד.... זה המקדש המפורסם בטוקיו??? אני מקווה שבהמשך המקדשים האחרים באמת יהיו שווים את ההגעה אליהם

-
חוגגים עשור ב......... טוקיובדרכינו החוצה ראינו את הדבר שהיה הכי אטרקטיבי לעשרות תיירים (ישראלים בעיקר) - ילדות יפניות חביבות שמסכימות שהתיירים יצלמו אותן

-
חוגגים עשור ב......... טוקיוהמשכנו כ-20 דקות הליכה לרחוב takeshita - הרחוב היה מלאאאא באנשים... ממש נחיל של אנשים... היה צפוף ולא נעים בכלל

מדובר ברחוב המלא בחנויות אקססוריז ומזון מהיר שפוקדים אותו בעיקר בני נוער.
-
חוגגים עשור ב......... טוקיואחרי 20 דקות צפופות ולא נעימות הגענו סוף סוף לקצה הרחוב והמשכנו רגלית ברחובות הרובע במורה למצוא מסעדה יפנית אותנטית... חיפשנו דקות ארוכות מסעדה שתתאים למה שאנחנו מחפשים (להדגיש שיש המווווון מסעדות רחוב, אך חיפשנו מסעדה שתתאים לרצונותינו, או יותר נכון שתעשה לנו חשק להיכנס אליה...)
לבסוף מצאנו מסעדה יפנית קטנטנה מתחת לאדמה - בדיוק כמו שחיפשנו
הרגשנו ממש בתכנית של "גידי ואהרוני" 
כשנכנסים למסעדה יש מכונת מטבעות ושטרות באמצעותה בוחרים את המנות הרצויות (לפי תמונות... התפריט ביפנית) ומשלמים. את הפתקית שהמכונה מוציאה, מגישים לאחד הטבחים שתוך מספר דקות מוציא את המנות ואמנם הן שונות ממה שחשבנו דרך התמונות, אך עדיין היו טעימות מאוד
בהמשך גילינו שמסעדות רחוב רבות מחזיקות את המכונה הזאת

ולמה תמונות שצילמתי לאורך מופיעות הפוכות באתר???
-
חוגגים עשור ב......... טוקיומקדש מיייג'י ידוע בייקר בחתונות היפניות המסורתיות המתקיימות בו בסופי שבוע. זו האטרקציה העיקרית במקום
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי,
wow!!!
התמונות הגדולות של הפריחה נהדרות!!!
איזה כיף שאתה כבר מספר על טוקיו.
לצערי, אין לנו סיכוי לחגוג שם יום נישואין....ניסיתי לעניין את בן זוגי, וזכיתי רק לרטינות בסגנון- "מאין את שואבת רעיונות כאלו?"
הסברתי שהינוקא חגג כך 10 שנות נישואין.....

נילי
-
מזל טוב על העשור הראשון . הצבת כאן רף שיהיה קשה להתעלות עליו בציון העשורים הבאים
. אבל אני סומכת עליך..
הסיפור מסקרן ומעניין מאוד על אף (ואולי דווקא בגלל) שיפן בכלל לא נמצאת במגירת החלומות שלי.
התמונות של פריחת הדובדובן מרהיבות, אבל מזה המפה הזו עם הוראות ההגעה ל Evacuation Center ?? קצת מלחיץ, לא?
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורוביי - איזה פינוק!
תמונות של הפריחה הרגו אותי לגמרי,
מזל טוב

-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי יקירי ,
מוצא לנכון להודות לך על כתיבתך המרתקת , על התמונות המיוחדות
והמהממות .
מקנא לך בגדול ומפרגן לך בענק !
תודה וחג שמח ,
יודל
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי היקר,
תודה רבה על השיתוף.
אני כל כך שמחה שניהנתם. אני מאוהבת בעיר הזו.
תענוג גדול לחוות שוב את טוקיו דרך העיניים שלך.
הכתיבה מרתקת.
איזה כיף לכם שזכיתם!!! לחוות את פריחת הדובדבן.
פעמיים הייתי בטוקיו פעם אחת בסתיו והשנייה בחורף.
בפעם השלישית מקווה שאגיע באביב.
ממשיכה לעקוב.
נועה (הדר)
-
בהתחלה חשבתי להגיד לך שאני הייתי משתדלת לפספס את הירידה בטוקיו וממשיכה סטרייט להונוללו

אבל אז הגיעו תמונות של פריחת הדובדבן.
וואלה - איזה תיזמון מושלם
טוב שלא המשכת להונולולו. כזה מזל לתפוס את הפריחה לא מחמיצים. פשוט מקסים. מה אגיד? טוקיו גדולה! -
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי
אתה ואשתך זכיתם אחד בשני ושניכם זכיתם בטיול מדהים עם פריחה מופלאה
-
חוגגים עשור ב......... טוקיוצחצח, נילי, ג'ני, ליליה, יודל, נועה, לטאיט ודובי - תודה על התגובות והמילים החמות

צחצח- תודה על התוספת
אולי אם היינו מגיעים בסופ''ש ורואים חתונה במקום אז הרושם מהמקום היה אחרת....נילי- אני יכול לומר לך (מניסיון
) never say never.... ומקווה שמתישהו יפן תעניין את בן זוגך 
ג'ני- כל הכבוד על תשומת הלב לכך שמדובר במפות מילוט למקרה חירום
אנחנו ראינו את המפות הללו כל כך הרבה, הסתייענו בהן רבות ואפילו פעם אחת לא שמנו לב כי מדובר במפות מילוט בעת אסון
אכן מלחיץ בייחוד לאור החשש שהיה לי מכך שבזמן שהותנו תהיה רעידת אדמה 
נועה (הדר)- ללא ההמלצה שלך.... הטיול הזה לא היה יוצא אל הפועל. תודה ענקית!!!! על ההמלצה הנהדרת, הסיוע בבחירת מיקום המלון, המפות והטיפים שנתת לי על טוקיו שסייעו בהכנת הטיול והצלחתו
מאחל לך שכשתגיעי לטוקיו באביב תזכי לפריחת הדובדבן בשיאה 
לטאיט- תודה על השיר
טוקיו אכן גדולה (תרתי משמע
) מיד ממשיכים...
-
חוגגים עשור ב......... טוקיושבעים ומרוצים יצאנו מהמסעדה...
המשכנו רגלית כחצי שעה לתחנת המטרו ונסענו למלון לטובת מנוחה קצרה....
הרגליים כואבות לנו כיוון שהלכנו היום המווווון!!!
ירדנו מהרכבת וחיפשנו את היציאה.... התחנה כל כך ענקית ויש לה 10 יציאות
איך נדע היכן היציאה למלון שלנו???? יציאה במקום הלא נכון יכולה להוביל אותנו לקצה השני של הרחוב בו נמצא המלון....מחפשים מחפשים ומחפשים - יש שילוט שמכווין מה יש בכל יציאה... אבל אנחנו לא רואים את שם המלון שלנו בשילוט ומחליטים להמר...
האם יצאנו ביציאה הנכונה???? ברור שלא!!!
אנחנחו רואים הרבה בניינים גבוהים שכולם נראים כמו המלון שלנו
מחפשים ומחפשים הולכים והולכים עד שלבסוף (כעבור חצי שעה...) מצאנו את המלון 
מחפשים סימן שיסמן לנו להבא היכן המלון.... ומוצאים את השעון המיוחד הזה...
מצויין!!! בפעם הבאה בטוח נמצא את המלון בקלות (רמז: לא
)