פרו - ג'ונגלים
-
היי,
אני וחבר מתלבטים אם להגיע לאיקיטוס שבפרו בגלל המלריה.
הבנתי שצריך לקחת כדורים כשבוע לפני ועד כחודש אחרי, ואנחנו מגיעים סך הכל לארבעה ימים.
זה שווה את זה או שנחסוך מאיתנו את זה?
תודה
-
פרו - ג'ונגליםלא הבנת נכון . את כדורי המלרון מתחילים לקחת יום לפני ההגעה לג'ונגלים (איקיטוס במקרה שלך) , לקחים כדור כל יום במשך השהות באזור הג'ונגל ועד 7 ימים לאחר היציאה מאזור הג'ונגלים .
אם אתם מתכננים רק 4 ימים באיקיטוס, נשאלת השאלה איך אתם מתכננים לטייל בג'ונגל ? לשהות באחד הלודג'ים או לטייל עם מדריך מאיקיטוס ?
מפני שאם אתם שטים לאחד הלודג'ים אז זה מידי .
אבל אם אתם רוצים למצוא מדריך מאיקיטוס ולטייל איתו, לדעתי ההתארגנות תקח יום\יומיים לפחות , אז לא נשאר לכם זמן לטייל בג'ונגל עצמו .
-
פרו - ג'ונגליםאני מאוד אהבתי את איקיטוס, וממליץ בחום לטייל שם. אני אגב, לא לקחתי כדורים נגד מלריה. לא שאני ממליץ לעשות זאת, פשוט זה מה שאני עשיתי, קצת מחוסר ברירה. וגם לא פגשתי אף אחד שכן לקח.
בכל אופן, בטיולים אחרים דווקא לקחתי כדורים נגד מלריה, זה לא נורא כמו שזה נשמע, ואין צורך לקחת חודש אחרי השהות. כמו שאמרו, יום לפני ועד שבוע אחרי. שווה את הטרחה (שהיא כאמור, בעייני, לא טרחה).
-
פרו - ג'ונגליםזה לא הכי חכם לא לקחת תרופה נגד מלריה במקומות שבהם המלריה נפוצה .
אח שלי היה בקונגו חצי שנה ולקח כדורים רק בחודשים הראשונים מתוך החצי שנה הזו . אחר כך נמאס לו, אז הוא הפסיק . (הוא היה אחרי צבא וחשב את עצמו גיבור).
לאחר מכן הוא היה באנגולה 3 חודשים ולא לקח כדורים . לא ברצף אחרי קונגו .
בשתי הפעמים האלה היה לו מזל והוא לא נדבק במלריה .
אחרי כמה זמן שוב פעם הוא היה באנגולה עוד 3 חודשים , ואחרי שהוא חזר לארץ התפרצה אצלו מחלת המלריה . הוא היה כמה ימים בבית חולים והמלריה עברה .
הבעיה עם מלריה היא שהנגיף ממשיך לכנן בגוף (אחרי שהבן אדם נרפא מהמחלה) ומחלת המלריה יכולה להתפרץ שוב פעם גם אחרי 20 - 30 שנה שהבן אדם כבר שכח מימנה, ואז המחלה מתפרצת ביתר שאת .
יכול מאוד להיות שגם עם הכדורים אח שלי היה נדבק במלריה באנגולה, אבל בכל מקרה כדאי לעשות ככל הניתן כדי לנסות להמנע מהמחלה הזו .
חפיסה של 12 כדורי מלרון עולה 85 ש"ח אם יש לך ביטוח משלים , ו- 130 ש"ח אם אין לך ביטוח משלים . זה לא סכום שכדאי לחשוב פעמיים אם "לבזבז" או לא .
-
פרו - ג'ונגליםמסכים. הבעייה היא שלקחת כדורים נגד מלריה במשך מספר רב של חודשים עלול להיות יותר מסוכן מלא לקחת.