רומא בגשם-?
-
עפ"י התחזיות כל הימים בהם נהיה ברומא כנראה יהיו גשומים, ואני ממש חוששת שזה יפגום בטיול. נראה לי שאפילו חגיגות הפסחא הגדולות (תהלוכת הלפידים עם האפיפיור וכו') יתבטלו. ממש מדכא. אני אפילו לא יודעת אם בתנאי מזג האויר הללו יהיה נחמד לשוטט בכיכרות. כל יום אני בודקת אתרים שונים של מזג אויר, כאילו שאם אמצא אתר אחד שלפיו לא ירד גשם אז הכל יסתדר...בינתיים אני מחזיקה אצבעות שמזג האויר יהיה טוב יותר ממה שחוזים ורציתי להתייעץ לגבי אילו מקומות בכ"ז יש טעם לבקר בגשם מעבר למוזיאונים וכנסיות? האם יש טעם לבקר בוילה בורגזה (דרך אגב, האם ההמלצות שנתתם לגביה מתייחסות לוילה או לגלריה שנמצאת שם?), בטיבולי? מה בכ"ז אפשרי בגשם? -
ושאלה נוספת: רומא בחשיכה/בערב-?במידה ומזג האויר יאפשר, אילו מקומות ברומא מומלץ לראות בשעות החשיכה, כשהם מוארים ומרשימים ביותר? -
רומא בגשם-?וילה בורגזה בגשם זה רק המוזיאונים - זה אומר גלריה בורגזה בעיקר. שווה מאד להגיע גם אם יש גשם.
בלילה כדאי לעשות סיור כיכרות ומזרקות. הכל מואר ומאד מרשים. את המדרגות הספרדיות אנחנו ראינו רק בלילה.
מוזיאון קפיטולינו הוא אופציה טובה לביקור בגשם. אפשר לבלות שם כמה שעות.
באחד הימים שאנחנו היינו ברומא ירד גשם כמעט כל היום. למרות זאת המשכנו להסתובב. גם בגשם רומא נחמדה, אבל חזרנו למלון עם נעליים ספוגות מים. -
תודה רבה מיכל! -
רומא בגשם-?בקיץ נסענו לאוסטריה ולפני שנסענו ראינו שהתחזית היא לשבוע שלם של גשמים (כל הנסיעה)היינו מאוד מאוכזבים בעיקר משום שחודש לפני זה בילינו שבוע גשום בפריס (שהפתיע את התחזיות..).
בלחץ שאלתי את אחד השותפים: מה נעשה , אולי נכין תוכנית לגשם? והוא אמר: אם ירד גשם הרי שיתקלקל לנו הטיול כי מהי אוסטריה אם לא נופים נופים , נופים וכו'. לא מתכננים כלום חלופי.פשוט , בואי לא נאמין לאתרי מזג האויר. כך עשינו היה לנו בכל הטיול חצי יום של גשם.
נכון שזה נששמע טפשי, בכל מקרה אתם בעיר, עיר מדהימה עם הרבה מה לראות גם במקרה של גשם, וגם בגשם אפשר לטייל, עם מטריה.
אז תחשבו חיוני ותעוש חיים. -
רומא בגשם-?אכן, אפשר לטייל עם מטרייה, אם יש גשם קל, או מעט גשם בחלק מהיום. לנו יצא יום אחד בבלגיה שירד מבול בלי הפסקה כל היום. התחלנו עם מטריות ועשינו שייט בסירה סגורה, אבל לטייל ממש היה מאוד קשה ורטוב ונאלצנו לחתוך באותו יום מוקדם למלון. אם יש מבול כדאי להיות במוזיאון. בשאר הימים אם יש גשם קל אפשר להמשיך לטייל כרגיל.
הפיאצות יפיפיות ומוארות בלילה!