ילוסטון בפעם הראשונה
-
שלום לכולם,
באמצע ספטמבר אני ואישתי טסים לארה"ב ל-40 יום ל-2 החופים.
זו פעם ראשונה שלה בחוף המערבי ויש לנו כמה לבטים. מציין שהמאסטים שלנו בחוף המערבי כוללים את סן פרנסיסקו, יוסמיטי ווגאס.
שמענו דברים נפלאים על פארק ילוסטון ואנחנו תוהים כיצד לשלב אותו בטיול.
הרעיון כרגע הוא לנחות בסן פרנסיסקו ולאחר כמה ימים לקחת רכב ולנסוע ליוסמיטי. השאלות הן:
1. איך משם מגיעים לילוסטון (זו נסיעה ארוכה מדי ברכב) - מהיכן לוקחים טיסה? האם זה שווה את כל הבלאגן? כי הבנתי שצריכים להשכיר רכב ולנסוע לפארק עצמו.
2. כמה ימים מלאים במינימום כדאי להקדיש לילוסטון?
3. האם אולי כדאי לנחות בכלל בל"א לשכור רכב ולעלות צפונה לכיוון סן פרנסיסקו בכביש 1? אני עשיתי את המסלול כבר פעמיים (עם עצירות בסן דייגו, מורו, מונטריי, כרמל, סנטה ברברה, טירת הרסט וכו'), השאלה אם זה מאסט עבור אישתי והאם כדאי לפנות ימים לזה על חשבון ילוסטון? אני מעריך שמדובר בלפחות יומיים נסיעה גם אם לא עוצרים בכל עיר/עיירה.
ודבר אחרון - כרגע הרעיון הוא לקחת טיסה לחוף המזרחי מווגאס.
תודה מראש,
אמיר
-
ילוסטון בפעם הראשונההיי,
בלי להתחשב באילוצי מרחקים, זמנים ודרכי ההגעה לילוסטון, אני לא חושב שתמצא מישהו שהיה בשני המקומות ויגיד ששווה לוותר על ביקור בילוסטון לטובת כביש 1. כביש 1 יפה מאוד (כפי שאתה יודע כי היית), אבל ילוסטון זה קלאסה אחרת, בעיקר בגלל הייחודיות של המקום.
לענייננו, נוכל להתייחס לכדאיות הביקור בילוסטון רק אחרי שנדע כמה ימים אתם מקציבים לחוף המערבי. לטעמי - שלושה ימים מלאים זה המינימום לביקור בפארק, ולזה תוסיף יום שלם לפחות (אני אישית ממליץ יומיים מלאים) לגראנד טיטון הסמוך.
לגבי הגעה, לטעמי - אם יש מספיק זמן, אפשר לעשות מסלול עם רכב, בלי טיסות פנים. אפשר להתחיל בסן פרנסיסקו, משם ליוסמיטי, לאס וגאס, ציון וברייס, סולט לייק סיטי, טיטון וילוסטון וחזרה לסולט לייק לטיסה לחוף המזרחי.
מצרף מפה של המסלול המתואר: https://goo.gl/maps/fNbhHLtEnRS2
לטעמי מדובר במסלול די רגוע ולא עמוס. אחרי שנדע כמה ימים מוקצבים אפשר לעשות התאמות, אולי גם להוסיף את כביש 1 אם יש מספיק זמן.
אבי
-
ילוסטון בפעם הראשונהבמחשבה שניה, אם מדובר באמצע ספטמבר, כדאי להפוך את סדר המסלול ולהתחיל בסולט לייק וישר לביקור בילוסטון, שכן באמצע-סוף ספטמבר רוב המתקנים בפארק מתחילים להיסגר והחשש גובר למזג אויר לא יציב. משם כפי שמתואר, רק בסדר הפוך.
-
ילוסטון בפעם הראשונההמסלול שאבי המליץ לך נראה מעולה. אם יתברר שיש לכם יותר זמן, גם אז לא הייתי מוסיף את כביש 1, אלא דווקא מוסיף פארקים ביוטה כמו ארצ'ס.
אולי בכלל לוותר על החוף המזרחי? ב40 יום אפשר לעשות מסלול חלומי בחוף המערבי. תמיד יהיה זמן לטיול נוסף בחוף המזרחי, מה גם שהטיסות לשם זולות יותר.
-
ילוסטון בפעם הראשונהאמצע ספטמבר הוא זמן מצוין לבקר בילוסטון. הביקור הראשון שלי בפארק היה בתקופה זו, והביקור האחרון שלי בפארק, בסתיו 2015, היה כבר קצת לפני אוקטובר עם מזג אויר מצוין. מצד שני, היו שנים בהם ירד שלג במועד מוקדם יותר. לכן, ההצעה להתחיל מילוסטון ולשמור את קליפורניה לאחר כך מתאימה.
לגבי טיסות, בביקור הראשון שלי בילוסטון, טסתי מסקרמנטו לסולט לייק סיטי ומשם יצאתי לדרך. בתום הביקור בילוסטון ובגרנד טטון, ניתן לחזור דרומה לסולט לייק סיטי ומשם לטוס ללוס אנג'לס או לסן פרנסיסקו.
משך הביקור: 3-4 ימים בילוסטון (ב- 3 ימים אי אפשר לראות הכל, אבל לרוב האטרקציות המרכזיות ניתן להגיע). לפחות יום אחד בגרנד טטון, וכמו שצוין, עדיף יומיים, שיכללו גם את הדרך מילוסטון לגרנד טטון ואת החלק הצפוני של הפארק.
עפ הנסיעה מסולט לייק סיטי וחזרה לעיר, מדובר בשבוע של טיול.
-
ילוסטון בפעם הראשונהתודה למגיבים
כרגע המחשבה היא לבלות כשבועיים וחצי (17 יום) בחוף המערבי, כאשר לפחות שבוע בסן פרנסיסקו + וגאס (ע"פ ניסיון העבר שלי) ושלושה ימים ביוסמיטי.
הבנתי מכם שיש אפשרות לטוס לסולט לייק סיטי, השאלה מאיפה כדאי לי לאור רשימת היעדים שנחשבים אצלי ל"מאסט" ושאלה נוספת - האם אין שדה קרוב יותר שיאפשר נסיעה קצרה יותר מן הסתם (כפי שציינתי מחירי הטיסות שראינו לג'קסון הול ולווסט ילוסטון יקרים מאוד).
-
ילוסטון בפעם הראשונהאפשרויות נוספות לטיסה:
Idaho Falls, ID
Boseman, MT
-
ילוסטון בפעם הראשונהתודה, אבדוק את העניין ומהיכן מומלץ לטוס אם מגיעים לילוסטון מיוסמיטי, סקרמנטו? לא נראה לי הגיוני לעשות את כל הדרך ל-SFO.
-
ילוסטון בפעם הראשונה -
ילוסטון בפעם הראשונהאני טסתי לסולט לייק סיטי מסקרמנטו. סקרמנטו איננו שדה תעופה גדול, כך שאינני בטוח שיש משם טיסות לערים הקטנות באיזור ילוסטון, אולי דרך סולט לייק סיטי כ- connection.
אוסיף עוד שדה אפשרי לרשימה שהוזכרה: Billings במונטנה. זו העיר הגדולה של מונטנה והיא תאפשר לכם נסיעה דרך ה- Beartooth Highway לילוסטון (זו הדרך היפה ביותר ככניסה או יציאה מהפארק).
-
ילוסטון בפעם הראשונהלפני שאתה מזמין טיסות פנים, תבדוק את עניין שכירות הרכב. לא בכל מקום יש אפשרות נוח לשכור רכב במחירים מתאימים לישראלים. כמו כן, אל תניח שבשכירות בבוזמן אפשר להחזיר את הרכב במקום אחר.
-
ילוסטון בפעם הראשונהתודה על כל הטיפים.
מקום מומלץ ללינה בפארק?
-
ילוסטון בפעם הראשונההיי
יש מספר לודג'ים וקמפינגים בפארק- לא זולים.
אם מתאים לכם לשנות מיקום כל ערב אפשר לישון לילה אחד באזור ממות' ובלילות האחרים באזור הקניון.
אם לא תמצאו מקום או לא תרצו לשלם את העלויות ללינה בתוך הפארק אני ממליצה על העיירה החביבה ווסט ילוסטון. יש שם מגוון גדול של מקומות לינה. העיירה ממוקמת במרחק סביר מרוב נקודות העניין בתוך הפארק.