1000 אירו
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךלא צריך לחשוש כל כך או לחשוב על זה יותר מדי.
קודם כל, שים לב שיש לך כרטיס אשראי המתאים למשיכה בחו"ל - זה צריך להיות כרטיס בינלאומי.
אישית מעולם לא טרחתי להוציא כרטיס שני, וטיילתי בכל יבשות העולם. גם מבחינת מזומן אין הבדל לטעמי בין 100 ל-200 יורו, ויצא לי לסחוב בטיולים ארוכים גם סכומים של 2000 דולר במזומן ויותר מסיבות שונות.
פשוט מאוד: מתנהגים בחוכמה ובעירנות, שומרים על הארנק, והכל בסדר. אני גם בעד לשים קצת מהסכום בתוך המזוודה נעול, למקרה שאם נגנב עדיין יש קצת.
תכלס, אם גנבו לך 100 או 200 יורו זה מבאס ומרגיז, אבל תתגבר. זה כולה כסף. אם גונבים לך את המצלמה עם כל התמונות של הטיול שלא תוכל לשחזר, זו באמת אבידה.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךאני לא מסכים אתך. לא כולם מוכשרים כמוך ויודעים לשמור כל כך טוב על הארנק. רוב המטיילים לוקחים כרטיס שני לבטחון. לא צריך לגנוב את הכרטיס. יכול להיות שהכספומט יבלע את הכרטיס. לי לא גנבו, אבל אבדתי כרטיס ואם לא היה לי השני היתי נשאר בלי כסף בחו"ל.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךמאחר ואתה נוסע לבד, ואין אתך אדם נוסף שיכול להחזיק ברשותו חלק מהכסף או את כרטיס האשראי השני, אני ממליץ פעם נוספת שתיקנה את הגרב לכסף, זה שרוול אלסטי עם תאי אחסון משני צדיו שמתלבש על הגרב הרגילה, הוא לא נופל, אי אפשר לכייס אותו, לא צריך לשמור עליו כל הזמן, וכך תוכל גם לקחת סכום מט"ח גדול יותר בשביל השקט הנפשי שלך.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרך -
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךכספומט לא יכול לבלוע כרטיס זר בגלל טעויות בקוד הסודי.
וגם אם איבדת כרטיס תיכנס לכל בנק שיש על הדלת שלו את סמל הכרטיס שלך ותקבל משיכת חירום ובתוך מספר ימים תקבל לחו"ל כרטיס חדש.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךתודה על העצה. אבל יש מספר שאלות?
1. לאיזה בנק אני נכנס בכפר Schpitzdorf בגרמניה?
2. לאיזה בנק אני נכנס ביום שבת וראשון?
3. ואם כבר מצאתי בנק פתוח, אז יתנו לי כסף בגלל הפרצוף הנחמד שלי?
4. ואם יתנו לי כסף אז אני אמתין במקום עד שתגיעה כרטיס החדש?
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךלכל חברת אשראי יש מוקד חירום שפעיל 365 יום בשנה. הם רושמים לא כולל כיפור אבל בסוד אגלה לך שזה באמת 365 יום בשנה.
במקרה חירום הם ישלחו לך כרטיס חדש עם שרות שליחים, עניין של מספר ימים מועט, בד"כ יומיים שלושה לאירופה וגם תוכל לבצע משיכת חירום בבנק.
זה עניין שעובד בהצלחה כבר עשרות שנים.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךכל זה יכול לקרות גם בארץ - גניבת כרטיס, בליעתו בכספומט, שישי-שבת שאין עם מי לדבר (שלא לדבר על החגים! אם כי כמו שרשמו פה יש מוקד חירום שזמין תמיד להתקשרויות) וכו' . בגלל זה אני בעד שילוב של לקחת גם סכום מסוים במזומן וגם כרטיס אשראי, ולהשאיר שטר גדול או שניים בתוך התרמיל/מזוודה שנשארים בחדר. מאחר ואתה לא כמוני, כלומר לא ישן באכסניה עם עוד אנשים בחדר ללא כספת, אתה גם יכול לשים סכום בכספת וכל פעם להוציא כמה שתרצה כדי להרגיש יותר בטוח.
זו דעתי. אבל אם זה לא מקל על השקט הנפשי שלך ואתה מרגיש שבשביל השלווה שלך ההוצאה הזו מוצדקת, תוציא כרטיס שני. אתה הרי נוסע כדי ליהנות.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךאני לא אמרתי לא לקחת בכלל מזומנים. גם לי יש בארנק 50€ לבטחון באופן קבוע. ברוב הטרמינלים יש כספומטים וניתן למשוך מזומנים כבר עם הנחיתה.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךאני לוקח מזומנים בגרב עם כיס ששמים על שוק הרגל מתחת למכנס. זה לא מפריע בהליכה ולגנב אין סיכוי לגנוב. גם את הדרכון אני שם שם.
ניסיתי פאוץ מתחת לחולצה, ניסיתי כזה שתולים על הכתף, זה על הרגל היחיד שלא מפריע.
באירופה לא בכל מקום מכבדים אשראי, לכן אני לוקח הרבה מזומן.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךועדיין אם יבוא לך מישהו עם סכין תיתן לו את כל המזומנים יחד עם הגרב.
בשביל זה לוקחים כרטיס אשראי ומשתמשים גם בו בשביל לפזר את הסיכון
שלא להסתובב עם ים מזומנים עליך
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךאני אישית לא מסתובב במקומות כאלה.
בלי קשר, צריך גם אשראי וגם מזומן.
ההודעה שלי נועדה להבהיר שחוץ מפאוץ' על הבטן יש עוד סוגים לבישים שניתן להחביא את הכסף ו\או כרטיס אשראי.
העמלות של מאסטרקארד 2.3% על תשלום ו 3.9% על משיכת מזומנים.
https://www.isracard.co.il/Pages/Article.aspx?PageID=74& mp=4,49,74
לדעתי זה לא מעט. אני מעדיף את הגרב שלי.
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךיש לי חשבון מט"ח, וכל משיכה או קניה מתבצעת ישירות מהחשבון ללא המרות. צריך לדאוג לקשר את הכרטיס לאותו חשבון ונגמר הסיפור.
הבעיה היא שזה עובד רק על דולר ויורו.
השאלה שלי היא אחרת, אני בקיץ נוסע ללונדון ומכיוון שחשבון מטח לא תופס על פאונד ויש לי כרגע פאונדים בחשבון כדי לשמור על הערך של הכסף שאשתמש בו בקיץ. השאלה שלי היא איך אני שומר הכי טוב על הערך של הכסף(למלון)עד הקיץ ? משחרר את הכסף בקיץ לשקל ומשלם למלון? עם כרטיס אשראי ואז אשלם את ההמרה והעמלה?
בנוסף, את הכסף היומיומי שאצטרך אשמור לי בחשבון מטח ואמשוך מהכספומט עפ"י הצורך, מה העמלה שיש על משיכה בכספומט בחול מחשבון מטח שיש לי פה?
-
אני לקחתי את המקסימום שאצטרךבוקר טוב וחג שמח,
אני מבינה שהנסיעה היא לאמסטרדם ולא ללגוס ואפילו לא לברצלונה....
ובכן: תתנהל כמו שאתה מתנהל בארץ. האם אחרי שאתה מוציא מזומן מהכספומט אתה שם אותו בכיס של הגרב? האם אתה מסתובב עם שני כרטיסי אשראי (איני יועצת כלכלית, אבל אם הייתי כזאת, כנראה הייתי גוזרת לך אחד.... סתם בזבוז כסף). נכון שבחו״ל יותר קשה להתארגן במקרה של כיוס או בעיה עם כרטיס האשראי. לכן, כדאי לחלק יותר את הסיכונים אבל לא לצאת מפרופורציה.
קח כרטיס אשראי בינ״ל וגם מזומן. אולי לא 1000 יורו, אבל גם לא 20. גם בערים הכי גדולות יש מקומות, שלא מקבלים כרטיסי אשראי, כמו מסעדה מקומית. בברלין, למשל, לא מעט מסעדות עבדו רק על ״בסיס מזומן״.
תבלה! אמסטרדם מקסימה ויש בה תחושת ביטחון אישי טובה.
טל