מסלול דנמרק-שבדיה
-
בוקר טוב לכולם
החלטנו לטוס בקיץ עם הילדים (6, 9 ו 11) לדנמרק ושבדיה. מה דעתכם לגבי המסלול הבא:
יום א: טיסה
ב: לגולנד
ג: חוויה תת ימית בקרטמינדה ומוזיאון הויקינגים
ד: ללנדיה
ה: צוקי מון וטיבולי קופנהגן
ו: מוזיאון גינס וריפלי
ז: הגנים הבוטניים, גליפטוטק וארמון כריסטיאנבורג
ח: טירת קרוננבורג וממלכת הקריסטל בשבדיה
ט: שייט בקאנו ורכיבה על סוסים
י: טיול בשטוקהולם
יא: מוזיאון ואזה וסקאנסן
יב: מוזיאון הטבע וטיסה חזרה -
מסלול דנמרק-שבדיהבהנחה שאתם נוחתים באוסלו ומייד נוסעים ללגו לנד-
*
קרטמינדה -לא רחוק מאודנסה- הכוונה אני מניחה למרכז הדולפינים? מהי החוויה תת ימית (סקרנית),איזה מוזיאון ויקינגים? מוזיאון ספינות הויקינגים ברוסקילדה?
אם אתם שם- גם טירת אסקוב שווה ביקור,לדעתי.
**
ללנדיה-צוקי מון-והגעה לקופנהגן ביומיים-סביר בהחלט.
מכאן כל מקבץ קופנהגן- רצוי שתארגנו אותו מחדש. בכל מקרה שני המוזיאונים ריפלי, וגינס לא תופסים "יום שלם" ובהחלט אפשר לעשות עוד דברים(ויש) בחצי השני של היום.
מצד שני גליפוטק (שווה) נמצא קרוב למוזיאונים ולטיבולי ואילו הגנים הבוטניים ליד ארמון המלך בקצה השני של העיר. כדאי לחבר גיאוגרפית נכון את המסלול .
מכאן אל טירת קרוננברג ומעבר לשוודיה- ופה התחלתי להתברבר-
מרחק הנסיעה מטירת קרוננבורג אל שטוקהולם 560 ק"מ
מפעלי הקריסטל בקוסטה ? מובילים אתכם מחוץ לתוואי והארכת המסלול לסטוקהולם בעוד 100 ק"מ- כלומר 660 ק"מ.
לא נראה לי ריאלי ליום אחד- גם טירת קרוננברג- עד צהרים נניח, ומשם לקריסטלים עוד 250 ק"מ נסיעה ומשם...
שיט קאנו וסוסים-לא ציינתם מיקום
וביום 10-אתם כבר בסטוקהולם- ויש פה דרך לא קצרה בין הקריסטלים דרך הקאנו /סוסים אל העיר- של מעל 400 ק"מ באותו היום. האם לכך הכוונה?
יום 11-12-13 העיר והמוזיאון הפתוח וטיסת ערב מסטוקהולם אני מניחה.
(קצת צפוף לעיר-אבל אפשרי).
מקנאה.
מותר?
-
מסלול דנמרק-שבדיהכתבתי את המסלול יותר מדי ברשי תיבות, בכל אופן תודה על התגובה
.
באוסלו ננחת בטיול אחר
החוייה התת מימית אני מתכוון למרכז הדולפינים, ככה קוראים לזה באתר למטיילצ'יק.
תודה רבה על ההמלצה על טירת אסקוב, בדקנו ונשתדל לבקר שם אחרי מרכז הדולפינים. את מוזיאון הויקינגים ברוסקילה נדחה ליום חמישי.
קופנהגן זה בלגאן בגלל שנהיה שם שישי/שבת ואני צריך לחשוב איך לסדר את כל הביקור שם.
אחרי קופנהגן נעצור ליומיים בסמולנד זאת אומרת שיום אחד ניסע עד ממלכת הקריסטל, ביום למחרת נעשה קאנו באזור Aneby, ולמחרת, ביום העשירי ניסע לשטוקהולם, נישן בחווה באזור Aneby. זה מקצר את הזמן שנקדיש לשטוקהולם אבל הטיול הזה יותר מדי אורבני ואנחנו צריכים קצת טבע.