מעבר מנפאל ל7 האחיות
-
היי! אני נמצאת בקטמנדו ורוצה לעבור בגבול קרקעי לאזור 7 האחיות/סיקים. איך אני עושה זאת? דרך איזה מעבר גבול, האם זה אפשרי מקטמנדו? והאם אני זקוקה לפרמיט? (איך משיגים אותו?) וכמה זה קשה לטייל שם לבד? תודה!
-
מעבר מנפאל ל7 האחיותהאזור שאת מדברת עליו הוא כל האזור הצפון מזרחי וכולל מלבד סיקים וחבל אסאם (7 האחיות) גם את גבעות בנגל המערבית (אזור דארג'ילינג). יש מרחק מאד גדול בין דארג'ילינג וסיקים (שנמצאות צמודות זו לזו) לחבל אסאם - מסיליגורי (תחנת הרכבת הקרובה לדארג'ילינג וסיקים שנמצאת גם בסמוך לגבול עם נפאל) יש לקחת רכבת לילה של 10 שעות כדי להגיע לגאוהאטי - בירת אסאם. מגאוהאטי מזרחה (אל אזור נאגלנד, מאניפור ומיזוראם) מדובר בזמן נסיעה דומה. בקיצור - נסיעות די ארוכות!
ולגבי ההגעה מקטמנדו לדארג'ילינג/סיקים והפרמיטים: לדארג'ילינג אין צורך בכל פרמיט. לסיקים צריך פרמיט אבל הוא ניתן ללא תשלום בדארג'ילינג (תוך מספר שעות) או בכניסה לסיקים במקום (אז ניתן פרמיט יותר מוגבל אבל אפשר להאריך אותו בגאנטוק - בירת סיקים). לאזור הצפון מזרחי צריך היום לפי ידיעתי פרמיט לארונאצ'ל פקדש בלבד. לגבי ההגעה מקטמנדו: מדובר בנסיעה די ארוכה ומעייפת! ראשית יש לקחת אוטובוס של 12 שעות+ מקטמנדו אל קאקארביטה (מעבר הגבול בין נפאל לסיליגורי שליד דארג'ילינג). אחרי שחוצים את הגבול לוקחים מונית/ג'יפ שירות לתחנת האוטובוס/רכבת בסיליגורי (כחצי שעה מהגבול) ומשם ממשיכים. מסיליגורי אל גאנטוק שבסיקים מדובר בנסיעה של 6-7 שעות והנסיעה לדארג'ילינג אורכת רק כ 3-4 שעות - כלומר מדובר בנסיעה כוללת של קרוב ל 24 שעות!. אפשר לשבור את הנסיעה וללון בגבול עצמו, אבל אני הייתי ממליץ אני אישית ממליץ לנסוע ישירות לדארג'ילינג ולעצור בה- זוהי עיירה מקסימה ושלווה בהימלאיה עם מזג אויר נעים ונופים מדהימים. מדארג'ילינג אפשר להמשיך לסיקים. לגבי המשך לאסאם ו 7 האחיות - יש לחזור מסיקים/דארג'ילינג אל סיליגורי ולקחת רכבת המשך אל אסאם. ודבר אחרון - טיול לבד? באזור דארג'ילינג וסיקים תפגשי מטיילים רבים ותוכלי לתכנן איתם את ההמשך. באסאם ו 7 האחיות קצת פחות, אבל עדיין לא תהיי ממש לבד וסביר להניח שתפגשי מטיילים נוספים.
-
מעבר מנפאל ל7 האחיותאת יכולה לחסוך הרבה זמן ע"י טיסה מקטמנדו לשדה התעופה Bhadrapur שסמוך למעבר הגבול קקרביטה.
בזמנו כתבתי טיפ בנושא הזה, ולא מזמן גם דובר על זה בפורום. ההמשך הוא לפי מה שרשמו כאן.
בקיצור, את יכולה לצאת מקטמנדו בבוקר ולהיות בסיליגורי כבר בצהריים, משם יש תחבורה לכל המקומות.