המרת מטבע בפראג או בארץ?
-
האם כדאי להמיר בפראג או בארץ?
שואלת כי ברגע הנחיתה צריכים לקחת מונית למלון - ומניחה שהתשלום הוא במטבע מקומי
תודה רבה וחג שמח
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?את יכולה למשוך כסף מקומי באחד מהכספומטים שמצאים בשדה התעופה בפראג.
המרות כדאי לבצע רק אצל חלפנים מורשים בעיר ולא להתפתות למאכרים שנמצאים לידם.
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?ניתן להמיר בשדה התעופה בישראל ואם אתם לקוחות בנק הפועלים ניתן להזמין שהכסף יחכה לכם בדלפק בשדה
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?היי
אם אתם באים בשעות סבירות תשתמשו במטרו, חבל על מונית.
כסף ליום הראשון תפרטו בארץ בנתב"ג . את היתר צמוד לפלדיום מצד שמאל יש צינ'ג
אם תרצה אתן לך את התחבורה כיצד להגיע לעיר.
תהנו
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?לטעמי במדינות עם מטבעות פחות נפוצים (כל דבר למעט דולר, אירו, ואולי ליש"ט או פרנק שוויצרי) אין סיבה להמיר מזומנים ועדיף למשוך מכספומט בשדה התעופה בחו"ל.
הסיבה היא שהעמלה על משיכת מזומן מכספומט היא קבוע לכל סוגי המטבע ונקבעת באחוזים ולא בשקלים (לפי הוראות בנק ישראל). תלוי בחברת האשראי אבל היא עומדת על 3-4 אחוז מעל לשער יציג.
לרוב צ'יינג'ים לוקחים על מטבעות כאלה לפחות 4% ולפעמים גם 10% (הם לא קוראים לזה עמלה אלה הפרשי שער, אבל בסופו של דבר זה לא משנה). ואם תנסו המרה כפולה (לאירו בארץ ולמטבע מקומי בחו"ל) תשלמו פעמיים עמלה (נמוכה יותר).
רק למטבעות העיקריים (דולר ואירו) יש הרבה יותר תחרות בארץ ולכן העמלה נמוכה יותר.
לעיתים בכספומט תהיה עוד עמלה נמוכה של כמה שקלים (כמו בארץ) אבל גם אם כן זו עמלה נמוכה.
עוד יתרון של משיכת מזומן מכספומט היא שאפשר למשוך כמה פעמים כל פעם קצת. כשמביאים "בוחטה" במזומן תמיד יש בעיה מה לעשות עם העודף - להחזיר לארץ (ולשלם שוב דמי המרה), ל"בזבז" בדיוטי בחו"ל? בכל מקרה - פתרונות פחות יעילים.
אם יש לכם כמה דולרים/אירו בבית - קחו אתכם למקרה חירום, אבל אל תבנו על להשתמש בהם.
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?לגבי "להביא בוחטה" - אני בעד שאם מביאים מזומן לעשות את זה רק באירו או בדולרים (היוצא מן הכלל זה לירה סטרלינג לבריטניה), כי אז ממירים כל פעם שטר או שניים, ואם נשאר עודף בסוף הנסיעה פשוט משאירים את זה לנסיעה הבאה. תמיד תצטרכו אירו או דולרים אמריקאים, זה לא מתבזבז.
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?1. אני בד"כ ממיר 500 ש"ח בנתב"ג כדי שיהיה לי על כל צרה לשעות הראשונות. לי אישית לתחושת הביטחון, שווה להפסיד 50 ש"ח בשערי המרה.
2. גם בצינג'ים בפראג יש הפרשים מטורפים שתלויים במיקום של הצינג'. פעם בשביל הספורט, נכנסתי ל 10 צינג'ים מכיכר ואצלב ועד כיכר השעון (כל 30 מטר בערך) ושאלתי כמה קרונות אני אקבל תמורת 100$ (זו השאלה שצריך לשאול ולא כמה השער). אז השער היה 1:17. התשובות היו בין 1695 (ב western union בכיכר ואצלב באמצע) לבין 1135 והשער ירד באופן לינארי ככל שהתקרבתי לכיכר השעון..
3. מהשדה בפראג אני נוסע רק בתחבורה ציבורית (32 קרונות לאדם + 16 קרונות למזוודה גדולה) ולא במונית (700 קרונות + טיפ). הבעיה שהמכונת כרטיסים מקבלת מטבעות בלבד. מה שאפשר לעשות זה להוריד בסמרטפון כבר בארץ אפליקציה באנגלית של התחבורה בפראג, ובשדה בפראג באינטרנט 30 דקות חינם, להכנס ולרכוש כרטיס. אחרי הרכישה הכרטיס נשאר באפליקציה בטלפון גם באוף ליין
-
המרת מטבע בפראג או בארץ?מצטרפת להמלצה על הצנג ליד הפלדיום.