מסלול למרכז אמריקה
-
שלום לכולם
אני ועוד חברה מתכננות לטוס לשלושה חודשים וקצת לקולומביה ומרכז אמריקה, ויש לנו כמה שאלות, נשמח גם לשמוע דעה כללית על המסלול והאם אנחנו מבזבזות את הזמן במקום מסויים או לא מקדישות מספיק במקום אחר.
התכנון הוא:
קולומביה - 21 יוםג'מייקה - 9 ימיםקוסטה ריקה - 17 ימיםניקרגוואה+הונדורס-5 ימים - רק לצורך המעבר עד גווטאמלה, אולי לראות שם איזה מקום או שניים יפיםגווטמלה -22 יום (שלושה שבועות)מקסיקו-22 יום (שלושה שבועות)השאלות שלנו הן:1.האם שווה לבקר בקולומביה, ואם כן- יש מה לעשות שם שלושה שבועות?2.ההגעה לג'מייקה.משהו שם נורא מוזר לנו, לא מצאנו כמעט טיבות ישירות מקולומביה/פנמה לג'מייקה, רק כאלה שעוברות דרך ארה'ב. יש משהו שאנחנו מפספסות? ואם יש דרך אחרת להגיע, הפלגות וכאלה, מה הדרך הכי טובה והכי זולה?3. כמה הסיבוב לג'מייקה מייקר את העסק מול כמה זה שווה את זה?4. ניקרווגאה+הונדורס- שווים יותר מימים בודדים כל אחד? מה הדברים ששווה לראות שם?תודה מראש לכולם! -
מסלול למרכז אמריקהלגבי קולומביה- השאלה צריכה להיות מופנית בפורום דרא"מ. אבל בגדול בוודאי שיש בה המון מה לעשות- חופים, אינדיאנים וכו' כמעט בכל ארץ יש מה לעשות והאם שווה להיות בה זאת תשובה שאתן צריכות לענות לעצמכן לפי מה שיש בה- זאת ארץ גדולה ואין בעיה להיות בה 3 שבועות ויותר...
לגבי ג'מייקה- אני לא הייתי מכניס אותה בשביל 9 ימים- הטיסות, כמו שלא מצאתן- זה אומר שיהיו יקרות יחסית, וההגעה תעשה עם עצירת/ות ביניים- מה שיוריד מה-9 ימים אולי ל-7 נטו. לדעתי חבל על הזמן והכסף ואפשר להוסיף במקומות אחרים. אין הפלגות.
לגבי ניקרגואה והונדורס- ברור שיש המון מה לעשות- בניקרגואה חודש לפחות לראות טוב, בהונדורס גם 3 שבועות לפחות. אבל אתן לא יכולות בטיול אחד לראות הכל- וצריך לבחור. נתתן 5 ימים לדרך מה שאומר שהתכוונתן לנסוע בתחבורה ציבורית מקומית ולא אוטובוס בינ"ל שעיקרו לתיירים. האם ההנחה שלי נכונה?
לא רשמתן מה מעניין אתכן יותר , אני מניח שהגעתן למדינות הללו בגלל ששמעתן משהו שמשך אתכן אליהן... גם אם זה טיול ראשון שלכן ואתן לא הכי יודעות מה אתן אוהבות ורוצות, עדיין בחרתן מדינות מסוימות ולא אחרות מסיבות כלשהן, ויהיה קל יותר לכוון אתכן בהחלטות אם תנסו לפרט...
אני באופן אישי הייתי מוציא את ג'מייקה מהסיפור . נתתן לגווטמאלה זמן טוב לראות בצורה טובה פלוס. מכסיקו 21 יום אני לא יודע אם כיוונתן לחופים או לטיול מאזור קנקון ועד מכסיקו סיטי- ואז גם נתתן משך זמן טוב. קוסטה ריקה- אם אתן לא עושות קורקובדו יש לכן זמן לא רע בשבילה. אבל אתם גם יכולות להוסיף כמה מימי ג'מייקה בשבילה. אם נגיד תתנו 3 ימי ג'מייקה לקוסטה ריקה ועוד 6 לניקרגואה אתן יכולות בניקרגואה ב9-10 ימים להיות בחוף של סן חואן דל סור, בגרנדה ובלאון- 3 ימים בכל אחת. זו טעימה קטנה מאוד מהמדינה- אבל שווה. ואז הונדורס היא רק חציה עם אוטובוס בינ"ל או בלעדיו ( אוטובוס בינ"ל חוצה דרך אל סלבדור ואפשר מניקרגואה להגיע לגווטמאלה ביום אחד מאוד ארוך בלי לינת לילה.
נסיעה טובה!
-
מסלול למרכז אמריקהממש תודה עלהעזרה!!
זה הטיול הראשוןשלנ אז אנחנו קצת מדשדשות, אבל הכיוון שלנו הוא בעיקר נופים, תרבות, עתיקות, חופים ואטרקציות.גם טרקים קצרים באים בחשבון, אבל לא משהו קשה מדי. אנחנו אוהבות חופים ואת כלהאטרקציות הימיות כמובן, אבל רצינו לראות גם עוד דברים, מהתרבות של המאיה ועד השבטים שנמצאים באזור
נראה לי שבאמת הכיוון שלנו יהיה לוותר על ג'מייקה ולהקדיש אתהימיםהאלה לשיט מקולומביה לפנמה ובילוי בפנמה עוד כמה ימים, ולהוסיף 10 ימים בניקרווגאה(לוותר על הונדורס), מה דעתך?
פשוט הבנו שהונדורס מהממת, אבל טובה בעיקר לאלו שבוחרים לצלול. מתוך הנחה שיהיו עוד מקומות בדרך עתורתהחופים שלנו לצלול בהם, אנחנו לארואות טעם
-
מסלול למרכז אמריקהאם אתם מורידות את ג'מייקה. ה-9 ימים שלה יעברו לכ-3 ימי שייט לפנמה ועוד כמה ימים לפנמה. נניח שתהיו רק לילה בפנמה סיטי וישר תעברו לבוקאס. מה שזה אומר שחזרתם לימי נסיעה בלבד לניקרגואה. ודאי גווטמאלה. זה רק משהו לקחת בחשבון. הונדורס לא כ"כ מתוירת. תיירים נרתעים ממפלס האלימות הגבוה שם ו/או מגיעים רק לאיים שלה לצלילה וחוף. אם גם אתן חשבתם רק על האיים. אתן יכולות להחליט בגוואטמאלה אם בא לכן להוריד ממנה ימים לטובת איי הונדורס.