ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה בפארקים במערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    3
    5
    1011
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nofar_mor
      nofar_mor נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו מתכוונים לנסוע ביולי לטיול בארה"ב ולשלב טיולים בכמה מהפארקים במערב- north cascades, glacier, yellowstone, , grand teton, bryce, zion. 

רצינו להתעניין אם מישהו יודע מנסיון אישי של השנים האחרונות לגבי הסבירות למצוא מקום לינה באתרי קמפינג בפארקים האלו (Walk-in permits).

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

לינה בפארקים במערב ארה"ב

אני מניח שאת מתכוונת לחניוני לילה בהם לא מזמינים מקום מראש (First come first served)?

יש לי ניסיון עם חלק מהפארקים בחודש ספטמבר (חודש פחות עמוס מיולי אז להתייחס למידע בהתאם):

ילוסטון - יש 7 חניונים בהם לא מזמינים מקום מראש, ועוד 5 בהם ניתן להזמין מקום מראש. כדי לתפוס מקום ללא הזמנה, כדאי להגיע מוקדם בבוקר. ילוסטון פארק עמוס מאוד. אני אישית הזמנתי כמה חודשים מראש 4 לילות ב Canyon Campground. ממליץ לכם גם להזמין מראש ולא להסתמך על מזל. חשוב גם להתמקם בחניון מרכזי בגלל שהפארק ענקי וחבל לבזבז זמן אם ישנים בחניון מרוחק.

גראנד טיטון - כל שבעת החניונים הם First come first served. הפופולרי הוא Jenny Lake Campground ולשם צריך להגיע מאוד מוקדם. אני לנתי ב Colter Bay Campground. הגעתי בסביבות 14:00 והיה מקום. בשאר החניונים לא חושב שתהיה בעיה.

גליישר - בצד המזרחי - המבוקש ביותר הוא מאני גליישר - אפשר להזמין חצי מהחלקות מראש (אני מניח שכבר נגמר המקום לקיץ הקרוב), החצי השני First come first serve. צריך להגיע מאוד מוקדם. לי כבר לא היה מקום בשעה 11:00. סיינט מארי - הזמנה מראש. Rising Sun ו Two Medicine - אי אפשר להזמין מראש. יש עוד מספר אתרי קמפינג פרטיים באיזור סיינט מארי כך שלא קריטי אם לא תפסתם מקום בתוך הפארק. אני ישנתי ב KOA הפרטי. בצד המערבי - Fish Creek הוא בהזמנה מראש. כל השאר לא. בצד הזה לנתי במוטל אז לא יודע מה הולך שם.

בציון וברייס ביקרתי בחורף אז לנתי במלונות. לפי מה שאני יודע - החניונים בציון מאוד עמוסים. יש שניים בתוך הקניון עצמו. אחד בהזמנה מראש והשני לא. קחו בחשבון שחם מאוד בקיץ ואין הרבה חלקות מוצלות. בברייס יש 2 חניונים ולפי האתר של הפארק, הם מתמלאים בשעות הצהריים. ב North cascades לא ביקרתי.

בשורה התחתונה - בחודש עמוס כמו יולי, אם אתם רוצים ראש שקט ומיקום אידיאלי, תזמינו מראש איפה שאפשר. אם לא הזמנתם מראש, לא נורא. מה שבטוח - גם אם לא תפסתם מקום בתוך הפארקים, תמיד יש את אופציית הקמפינגים הפרטיים שנמצאים בכל חור. לא תשארו בלי מקום לישון בו.

אבי

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לינה בפארקים במערב ארה"ב

רק כתוספת למה שאבי כתב

במאני גליישר למשל יש טבלה מתי מתמלא החניון ( וזה עוד לפני שחצי מהמקומות ניתנו להזמנה מראש- שזה התחיל השנה למיטב הבנתי) ובקיץ זה לעיתים 7-8 בבוקר והכל מלא. אנחנו לקיץ הזה הזמנו מחוץ במקום אחר ( כי התברר שאם יש נוכחות דובים עשויים לסגור את הקמפינג וכיוב')

אם אתם משאירים הכל להגעה ולתפוס מקום- תמיד צריך לפחות עד הצהריים להגיע. את השיטה הזו עשיתי מאוד מזמן בשנים האחרונות אנחנו מזמינים מראש.

ככה שאתם צריכים להגיע לקרבת האזור בלילה לפני ואז להתקדם לשמורה על הבוקר כדי לתפוס מקום בקמפינג. ו/או אתם גם צריכים לדעת מה יש בקירבת מקום - כי אם לא תמצאו מקום- ותגיעו מאוחר זה יכול גם להיגמר בשעה נסיעה עד שתמצאו אתר עם מקום

• SJM
            SJM נערך לאחרונה על ידי

לינה בפארקים במערב ארה"ב

גדליהו צודק. כשהייתי בגליישר בספטמבר האחרון, חניון St. Mary וחניון Rising sun היו סגורים בגלל פעילות דובים מוגברת.

• nofar_mor
              nofar_mor נערך לאחרונה על ידי

לינה בפארקים במערב ארה"ב

תודה רבה לכם! עזרתם מאוד.

האם אחד מכם התנסה במקרה גם בהשגת פרמיט ללינה בשטח כחלק מטרק? (לפי מיטב הבנתי זה נקרא wilderness permit).

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון