תחבורה בין מדינות
-
שלום,
אני ועוד 3 חברים, כולנו בני 21-22 מתכננים לטוס בסוף אוגוסט - תחילת ספטמבר לשלושה שבועות באירופה. המסלול הוא:
נחיתה בפראג --> מינכן --> יער שחור --> אמסטרדם --> פריז --> לונדון
אנחנו לא יודעים כ"כ מה לעשות לגבי התחבורה בין הערים. מפריז ללונדון ניקח יורוסטאר, אבל כל שאר הנסיעות עדיין פתוחות להחלטה. בתוך הערים אנחנו לא רוצים רכב ככה שאם ניקח זה רק לנסיעות ביניהן.
ביררנו לגבי רכב ויצא שאם ניקח רכב בפראג ונחזיר בפריז (סה"כ בערך שבועיים) יוצא סביב ה500 יורו לוולקסוואגן גולף (נשמע הגיוני? חשבתי שאמור להיות יקר מאוד כי אנחנו מתחת לגיל 25)
השאלה אם יש רכבות ואוטובוסים טובים (עדיף נסיעות בלילה, כלומר יציאה ב22:00 ומעלה מכל מקום) במסלולים האלה? ומה עדיף מבחינת מחיר, נוחות וכל מה שחשוב?
תודה

-
תחבורה בין מדינות1. הכי זול זה באוטובוס. מפראג חברת STUDENT AGENCY ומערים אחרות EUROLINES. ישנם גם אוטובוסי לילה ואז תחסכו גם המחיר הלינה.
2. ברכבות קצת יותר נוח אבל יותר יקר. בשני המקרים יש לרכוש את הכרטיסים מראש באינטרנט (רצוי 3 חודשים לפני) במיוחד ב-EUROSTAR בגלל עלית המחירים קרוב למועד הנסיעה.
3. אפשר גם לרכוש פס לרכבות שכוללות מספר ארצות, אבל אני חושב שבמקרה שלכם זה לא ישתלם, אבל במקרה זה רצוי לבדוק את מחירי נסיעות בודדות לעומת מחיר הפס.
4. פשרות נוספת היא טיסות, אבל לא יהיה יותר זול וגם לא יותר מהיר, בגלל הנסיעה אל/ומשדות התעופה.
-
תחבורה בין מדינותתהיו מוכנים לשקול להפוך את הסדר? אני שואלת כי האוקטוברפסט במינכן מתחיל ב-17.9 ונראה לי שיש מצב שתרצו להיות בו. אם כן אז כדאי כבר להתחיל להתארגן על לינה.
אגב, פולקסווגן גולף יכול להיות צפוף ל-4 מבוגרים עם ציוד. כדאי לכל הפחות לקחת סטיישן.