ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סרי-לנקה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    10
    3566
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eladbendavid
      eladbendavid נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      צריך עזרה לגבי טיול בסרי לנקה, כמה זמן פחות או יותר צריך בשביל לראות את האתרים המרכזיים, מה מומלץ? כמה כסף בערך צריך ? איך התחבורה?
      אשמח לכל מידע אפשרי
      תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פנינה מרקו
        פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

סרי-לנקה
        אלעד, אני ורונייה כאן מהפורום נוסעות לסרי לנקה ביולי לחמישה שבועות. אנחנו חורשות את הפורום ואת האתר ואת האינטרנט בכלל (מקלידות בגוגל "סרי לנקה" ופותחות כל מה שעולה בהקשר הזה) וקוראות את כל החומר האפשרי על המקום כבר יותר מחודש. זה מה שאתה צריך לעשות. אז תדע הכל, תאמין לי: תחבורה, עונה, מסלולים, מקומות הכרחיים, כמה זמן לשהות שם ועוד.
        מה שאני רק יכולה להוסיף לך, שהגעתי למסקנה בעצמי, הוא שלא ראיתי בכל הטיפים מי שנסעו בתחבורה ציבורית שם, אלא לרוב מכונית פלוס נהג. אני ורונייה מתכוונות לעשות את הטיול ברובו ברכבות ויש דבר כזה בסרי לנקה. זה מוזיל מאוד את הטיול ועושה אותו, לפחות לטעמי, הרבה יותר כיפי. אני אוהבת להרגיש את הארץ שבה אני מטיילת ולא לנסוע במכונית ממוזגת, בחלונות סגורים ולראות את המקום בצורה סטרילית. בשביל זה מספיק לשבת בכורסא בבית ולראות טלויזיה.
        זה הטיפ שאני יכולה לתת לך מעבר למה שכתוב פה בלי סוף.
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • idanhe
          idanhe נערך לאחרונה על ידי

סרי-לנקה
          אהלן אלעד,
          קודם כל תלוי מתי אתה רוצה לנסוע לשם, החודשים טובים לטייל באי הם החל מנובמבר ועד מרץ. אני למשל הייתי באי למשך חודש וזה הספיק לי לראות את האתרים המרכזיים שהם בעיקר חופים - שתי ערים קטנות האחת נמצאת מצפון לקולמבו "ניגומבו" שזאת עיירת דייגים ורוב התיירות שם היא תיירות של מבוגרים אבל נחמד להעביר שם כמה ימים ולא יותר מזה ועוד עיר אחת שנמצאת מדרום לקולמבו "איקדואה" ששם בעצם מתרכזים בעונת התיירות כל הגולשים שמגיעים לסרי-לנקה במיוחד בשביל לגלוש. שם בעונה יש יחסית מה לעשות כמו ברים לצאת אליהם ומועדונים (רק בסופ"ש).משם אפשר להמשיך עוד קצת דרומה לכיון "גלה" לבקר במבצר שיש שם על הים (נורא מרשים) ואז לשהות עוד כמה ימים בחוף שנקרא "אונה-ווטונה" . אלה בעיקר המקומות שהייתי בהם. מלבד זאת הייתי גם בהר "Adam's peak" שזהו הר שיש עליו שתי קונספירציות האחת שזהו המקום הראשון ש"אדם" ירד אליו מגן עדן והקונספירציה השניה היא שזהו בית קברות לפרפרים ולשם הם מגיעים בשביל למות. שווה להעביר לילה על הפסגה ולראות את הזריחה והשקיעה משם.
          בנוגע לתחבורה בסרי לנקה אז יש כמה אפשרויות. הכי פופלרית בקרב תיירם היא להשכיר נהג ורכב ויחד איתם לטייל באי, ישנה רשת רכבות על כל האי אבל צריך לקחת בחשבון שאלו רכבות נורא ישנות והן מרעישות ומלכלכות בצורה נוראית בגלל העשן שהן פולטות ויש שתי סוגים של אוטובוסים ממוזג ורגיל שהממוזג הוא יותר קטן ויותר נוח אך לעומת זאת כמובן הוא יותר יקר מהאוטובוס הרגיל. אני אישית העדפתי לנסוע באוטובוס הממוזג כי לפעמים הוא יותר מהיר מהרכבת.
          לגבי תקציב הטיול בסרי לנקה לא אמרת כמה זמן אתה מתכנן להיות שם והאם אתה לבד או עם בת/בן זוג. ברמת העיקרון במשך החודש ששהיתי שם הוצאתי בין 600-700 דולר. כל זה תלוי כמובן באיפה אתה ישן ואוכל.

אזהרה אחת יש לי לומר לך . אני אישית נתקלתי במקרה לא נעים באיקדואה כשנערי החוף הבינו שאנחנו ישראלים הם פשוט באו אלינו (היינו קבוצה של כ15 ישראלים) באמצע המועדון ואמרו לנו ללכת מהסיבה ש"הם לא אוהבים ישראלים" לאחר שיחה עם מקומי התברר כי אכן ישנם ישראלים שלא מתנהגים יפה בכל מה שקשור לגלישה .

חוץ מזה נישאר לי רק לומר לך שתהנה האי מקסים במיוחד החופים והאנשים שם נורא אדיבים כלפי תיירים.
          • noa_m
            noa_m נערך לאחרונה על ידי

אני אני אני!!!
            אני טיילתי בסרי-לנקה בתחבורה ציבורית, ומעולם לא הבנתי למה כולם מתעקשים להמליץ על נהגים.
            מצד שני - לא ראיתי רכבות עם מיזוג...

חודש-חודש וחצי אמורים להספיק בהחלט. (אנחנו טיילנו במשך חודש, ראינו כמעט את כל הדברים ה"חשובים" ועוד הרבה מקומות קטנים ומקסימים)
            • פנינה מרקו

נועה
              המליצי בבקשה על המקומות הקטנים והמקסימים, אולי עליהם עוד לא שמעתי בכל ה"חפירות" שעשיתי ברחבי האינטרנט... ותודה על העידוד לגבי התחבורה הציבורית. אני מקווה ש-idanhe שטען כי הרכבות נוראיות כל כך, קצת הגזים... כשנחזור ניתן עידכון מפורט.
              • ronya
                ronya נערך לאחרונה על ידי

סרי-לנקה
                אני מסכימה עם כל מה שפנינה כתבה...נראה לי שאנחנו תהיינה אלה שתוצאנה את המהדורה הראשונה של סרי לנקה בעברית....ברצינות... אני עודת על זה ויש לי ממש הרבה חומר על המחשב, לפי נושאים וכ"ו אבל הוא עדיין לא מעובד. מתי אתה מתכנן לטוס?

רוניה.
                • noa_m
                  noa_m נערך לאחרונה על ידי

פנינה
                  תסלחי לי בבקשה שאני לא אתן לך שמות מדוייקים של מקומות, כי אני בעבודה, ולא ליד האלבום...
                  בכולופן - מקומות שממש אהבתי (למרות שרובם הוזכרו באתר במשך השנים) היו: הערים העתיקות, הכי מרשימה מכולן היא סיגיריה (לדעתי), למרות שבכולן היה חן ויחוד, ואוירה רגועה ונעימה.
                  אין לי מושג מה נשאר מהחופים אחרי הצונאמי, אבל את רב איזור הזה ממש לא אהבתי. הלכנו לספארי ביאלה פארק, ולא ראינו כמעט כלום. מסקנה - ספארי שומרים לאפריקה!
                  באותו איזור יש חוף בו צבות ים מטילות ביצים בלילות - חוויה מגניבה לגמרי. צריך לשמור על שקט מופתי, ולא לזוז, פתאום רואים שבילים שנחרטים בחול לאור הירח הקלוש, ופתאום המדריכים לוחשים לנו לבוא, ולראות את אמא צבה ממש מקרוב. בקיצור - זאת היתה "הרפתקאה" קטנה וחמודה.
                  גול עיר חמודה. נהנייתי שם, אם כי אני לא יודעת למה, כי בעצם אין שם שום דבר "אטרקטיבי"
                  החלק הכי נעים, יפה, כייפי ומרשים (לדעתי כמובן) הוא איזור הגבעות, בין קאנדי לאללה. אפשר להתנייד שם עם רכבות (לא ממוזגות), לראות שווקים, לטייל בין כפרים, ישנן אפשרויות לטיולים רגליים, והכל ירוק ופורח ומבושם מתה. Very Happy
                  ואין כמו ערבים על המרפסת של המלון בקאנדי, שמשקיפה על האגם, והמקדש החשוב ביותר באי, עם ריח המנחות באויר, וזמזום היתושים...
                  • פנינה מרקו

אחלה, תודה לך נועה
                    • משה ר
                      משה ר נערך לאחרונה על ידי

סרי-לנקה-פנינה+RONYA -תכתבו L.P אמיתי בעברית
                      • ronya
                        ronya נערך לאחרונה על ידי

סרי-לנקה-פנינה+RONYA -תכתבו L.P אמיתי בעברית
                        משה, צחוק צחוק אבל הצעתי את זה לפנינה היום, בדרך לעבודה חשבתי על זה ואולי אצליח לשכנע אותה לעשות עם זה משהו כי אין, אין ספר בעברית על סרי לנקה - על הלונלי באנגלית אנחנו לא ממש סומכות-והגיע הזמן...שמישהו..ירים את הכפפה. נראה לי שבדרך בה אנחנו חורשות כל מה שנכתב- ובדרך בה אנו הולכות לטייל שם- שאולי ייצא מזה גם ספר....
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון