פעם ראשונה בחו"ל עם ילדים
-
חברים יקרים,בקיץ זה נטוס בע"ה בפעם הראשונה עם ילדים. ארבעה מקסימים בגילאי 14,12,6,5.היעד הולנד. שכרנו רכב מיום שני נחיתה אחהצ עד יום שני טיסה לפנות בוקר. לינה בדי אם הוף. עדיין אין מסלול מגובש. אבל אשמח מאוד להמלצות לגבי הטיסה/הטיול באופן כללי.בעיקר עם הקטנות. וטיפים והצעות לגבי טיול במקום הנבחר. תודה רבה על העזרה והנכונות.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםיש המון סיפורי טיולי משפחות בהולנד בפורום הזה, אני ממליצה לך להתחיל לקרוא ולהכין לך רשימת העדפות מהמבחר שתראי. יש בהולנד כמות מכובדת של אטרקציות לילדים בכל הגילאים, הרבה יותר ממה שתספיקו בששת הימים שיהיו לכם שם, בעיקר אם תרצו (ואני מאמינה שתרצו) לנצל גם את פארק המים המצויין שמחכה לכם בדה-אמהוף (מתאים ליום גשום).
כמה מהאתרים הנפוצים ביותר:
פארק השעשועים "אפטלינג"
זאנסה סכאנס
חיטהורן
אמסטדם (מוזיאון נמו מומלץ בחום, שיט בתעלות ועוד)
מוזיאון פתוח כלשהו (בארנהיים או איינקהוזן)
גן החיות בורחר (גן חיות מיוחד עם "עולמות" וספארי הליכה, מומלץ מאוד)
ועוד....
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםלגבי הולנד יש פה מומחים גדולים ממני, אז אני רק אכתוב לך לגבי טיול עם ילדים באופן כללי - כיון שכתבת שזו פעם ראשונה [ואני זוכרת היטב את הפעם הראשונה שלי בטיול עם ילדים].
בגלל פערי הגילאים שלכם - לא לשלול התפצלות. נניח, מגיעים למקום שיש בו תעסוקה מסוימת לילדים קטנים ואחרת לגדולים - אפשר שהורה אחד ילך עם הקטנות והורה אחר עם הגדולים, וקובעים שבעוד שעתיים-שלוש נפגשים במקום מסוים. כך מונעים תסכול של הקטנות שישתעממו או של הגדולים שישתעממו מדברים של קטנים.
כנ"ל לגבי ערב-לילה - עם שני הגדולים שלכם אפשר לצאת לבילוי לילי, עם הקטנות אני לא הייתי הולכת. אז אפשר לשקול להתפצל - הורה אחד נשאר איתן כשהן הולכות לישון, הורה שני יוצא לבילוי לילי עם השניים האחרים. לא חייבים אם לא מתאים, רק שיהיה בראש.
אוכל: לקחת איתכם תמיד נשנוש/פרי/סנדביץ/משהו שאפשר לתת לקטנות לאכול. בגיל 14 אפשר לחכות שעה-שעתיים עד שמגיעים לארוחה, בגיל 5 זה קשה.
אם יש למישהו הגבלה באוכל, או שהוא סתם בררן, כדאי לקחת צידה לדרך אוכל שהוא יכול לאכול אם מה שתקנו לא יהיה לו מותר או טעים.
ביגוד: בדקו מה מזג האויר, קיץ ישראלי לא דומה לקיץ אירופאי. לפעמים מזג האויר בקיץ אירופאי דומה יותר לסתיו ישראלי ולפעמים אפילו חורף, כדאי לקחת לפחות סוודר אחד לכל אחד וגם ביגוד שמתאים ליום גשום. בהולנד ספציפית יש גם הרבה רוחות [זו ארץ שטוחה].
קצב הטיול - נקבע לפי הכי איטי [שהוא לא בהכרח הכי קטן. אצלנו למשל מבין 4 ילדים דווקא השניה היא הכי איטית]. וחשוב לדבר עם הגדולים מראש, שהקצב לא יהיה הקצב שהם רגילים אליו - אלא הקצב שבו אפשר להתנהל עם הילדות הקטנות.
תיק לכל ילד: לכל ילד התיק שלו [תיק גב קטן] עם מים ועם מקום לכל מיני חפצים, בין אם זו תעסוקה לנסיעה ובין אם אלו דברים קטנים שקונים. בתיק הזה לקטנים אני שמה בגדי החלפה, כי הם נוטים להחליק ולהתלכלך.
יש כאלו שאומרים שכדאי גם תקציב לכל ילד לבזבוזים, אנחנו לא עושים את זה אבל תחשבו אם זה מתאים לכם ואם כן, כדאי לערוך תיאום ציפיות מראש בקשר לזה.
בטיסה: מבוגר יושב ליד כל ילד קטן [אם בן 14 מסתדר היטב עם הילדה בת 5 זה גם בסדר]. ביחוד בגלל שזו פעם ראשונה, אם ילדה צריכה לשרותים למשל או משהו מפחיד אותה [אפילו כיס אויר, לא צריך משהו דרמטי] חשוב שהיא תהיה ליד מישהו שיכול לעזור לה.
אצלנו גם מסכמים מראש מי יושב ליד חלון בהלוך ומי בחזור [אחרת הם רבים על זה] אבל אם לא הזמנתם במיוחד, ותלוי בגודל המטוס, יתכן שבכלל לא יהיו לכם מושבים ליד חלונות [אם הישיבה היא 2-3-2, כלומר שני מקומות בצדי המטוס ועוד שורה של שלושה מושבים במרכזו, אז יתכן מאד שתקבלו שתי שלישיות].
אם אתם שוכרים רכב, קחו בחשבון שבבגז' של רכב בגודל שלכם יש מקום בדרך כלל מקסימום למזוודה אחת. כיון שסביר שיהיו לכם יותר, תצטרכו למצוא פתרון נוסף למעבר משדה התעופה.
עוד לגבי רכב: בהולנד מקפידים מאד על מהירות מותרת. שימו לב שלא לעבור אותה כי תקבלו קנס, ועוד עמלת טיפול [לא מזמן היה כאן בפורום מישהו שקיבל קנס על קילומטרים בודדים מעל המותר].
זה ככה מה שעולה לי כרגע בראש.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםתוכלי למצוא טיפים להתנהלות עם ילדים גם בכתבות פה
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםאני מזמין אותך לקרוא את סיכום הטיול שלנו בהולנד.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםקודם כל, איזה כיף לכם! אני בטוחה שכולם מאד מתרגשים. טיפ ראשון: תמנפי את ההתרגשות הזו לטובת הטיול. הניסיון שלי הוא שילדים שמתרגשים מעצם הטיול נוטים לשתף פעולה ולהתנהג עוד יותר טוב במהלך הטיול. טיפ שני: אחרי שאת קוראת את כל הטיפים של החברים פה והלינקים, קחי קצת זמן אוף ליין כדי לחשוב מה הכי נכון לך ולמשפחה. לדוגמה, העצות של אוליב, שמאד מנוסה בטיולים עם ילדים קטנים, מצויינות אבל לי למשל לא מתאים שהילדה הקטנה שלי (5) תהיה עם תיק משלה. אני מעדיפה שהדברים שלה יהיו אצלי. ככה אני יודעת איפה הם כשצריך אותם. במידה רבה, ההתנהלות בטיול דומה להתנהלות בבית - אם הילדים רגילים לצפות בטלוויזיה בבית, אז כדאי שתיערכו להיות עם טאבלטים או מחשב נייד בזמן הטיסה. אם לא, אז זה פחות נחוץ. באופן דומה לעניין התקציב האישי לכל ילד - אם הילדים רגילים שהם קונים לעצמם דברים, נניח הולכים כל יום שישי לקניון המקומי אחרי הלימודים, אז זה כנראה מתאים. אם לא, אז זה עלול להלחיץ בעיקר את הקטנים שלא מודעים כ"כ למחירים או שנשאבים להתלבטיויות ארוכות.
ככה תעברי כל עיצה, ותחליטי אם מתאים או לא...
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםוואי תודה איזו תשובה מפורטת ועוזרת. אשמח להתייעל בעקבותיה ולשמוע ממך המלצות נוספות.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםוואי תודה איזו תשובה מפורטת ועוזרת. אשמח להתייעל בעקבותיה ולשמוע ממך המלצות נוספות. האם אני צריכה להיות בלחץ מילדים שמסתובבים שם כלומר חטיפות וכד' כמו שמספרים על ארהב?
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםאת כל כך צודקת. התחל י לקרוא כדי לתכנן מסלול ואני פשוט מבולבלת...אולי זה ואלי זה....וזאת פעם ראשונה טיסה באיזיגט...אז המחשבות על הטיסה ומה יהיה....בקיצור התרגשות מהולה בלחץ
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםהצעה:
"חו"ל" זה כאילו גדול, מבלבל, וגם התחושה של "אף פעם לא הייתי שם ולא יודעת מה ואיך נסתדר".
אני מציעה לך לפרוט את זה - לחלק ככה שקל יותר להתמודד עם זה.
א. מבחינה טכנית
ב. מבחינה משפחתית
טכנית: ממש לכתוב -אם נוח לך אפשר על נייר, אם נוח לך אפשר בקובץ במחשב
מה צריך לקחת לטיסה - רשימה
איפה אוכלים כל יום [מקומות שבהם אפשר לאכול כמו מסעדות, ומקומות שבהם אפשר לקנות מוצרי בסיס כמו סופרמרקט] - באופן אישי אני מעדיפה שתהיינה לי כמה אפשרויות
תיקיה עם כל הניירת שצריך לשמור במהלך הטיול [למשל הטפסים של חברת ההשכרה, אם יש בעיה עם הרכב, ביטוח רפואי וכד']
ממליצה בחום לצלם את כל הדרכונים ולהחזיק את הצילומים בנפרד מן הדרכונים [מועיל מאד במקרה של גניבה או אובדן]
מיקום שירותים רפואיים למקרה הצורך +טלפון
מפות רלוונטיות [אני אישית אוהבת מפות שאפשר להחזיק, לא מסתפקת בגוגל אונליין, אבל בכל מקרה גם אם אתם מנווטים רק עם תוכנה - כדאי ליצור את המסלולים האפשריים מראש כך שיהיו לכם גם אוףליין]
משפחתית [בעיני חשוב לא פחות]
מה אנחנו אוהבים
מה חשוב לכל אחד מאיתנו [זה יוצא דברים שונים]
על מה מכל התכנונים לא נוותר, כי זה חשוב לX או כי רובנו אוהבים
על מה מכל התכנונים אפשר לוותר אם רואים שלא הולך
אני אוהבת לתכנן יחד עם בני המשפחה, ככה שהם מרגישים שיש להם חלק בבחירה.
ואני מאד מסכימה עם ציידת ערפדים - על כל טיפ או עצה שנותנים לך, חשבי האם זה מתאים לך ולמשפחתך או לא. לא חייבים לקחת כל דבר שממליצים, כי למשפחות שונות מתאימות התנהלויות שונות.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםתודה רבההההה
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםקבלת פה המון המלצות נפלאות. מציעה עוד כמה: שתכינו לכל אחד מהילדים תג שם עם מספר הטלפון שלכם שזמין בטיול. אם יש לכם בתוכנית יותר אתרים מימים שתפו את הילדים בהתלבטות ותנו להם אפשרות להיות חלק בתכנון. קחו משחקי דרך באריזות קטנות, שיעבירו להם את הזמן בנסיעות. לא לוותר על חטיפים מוכרים מהארץ. בהולנד אתם יכולים לקום בבוקר לגשם שיתחלף במהלך היום ליום שימשי, אז לתכנן לבוש בשיטת ה"בצל". היו מוכנים לשינויים במהלך הטיול על פי מזג האויר ועייפות הילדים. יתכן וירצו יום אחד לא לטייל אלא להשאר באתר הלינה, קבלו בברכה וזרמו אתם. אל תצפו שהילדים בכל הימים יהיו נחמדים וחייכנים, אם בבית הם מידי פעם רבים זה יקרה גם בטיול, בעיקר כשנמצאים ימים שלמים רצופים ביחד ובמקום זר. אל תתנו לזה לקלקל לכם את החוויה קבלו בהבנה... בקשר לתקציב בזבוזים, אנחנו תמיד עשינו את זה, מדובר לכסף למזכרות וכד' ולא למזון... אצלנו זה תמיד עבד אבל זה מאד אישי. אין ספק שתהנו ותתמכרו לטיולים משפחתיים כאלו ,כמו רוב הגולשים בפורום זה.
-
פעם ראשונה בחו"ל עם ילדיםואני מציעה לכם לותר על נסיעות ארוכות, גם אם זה אומר לוותר על אטרקציות ומקומות שאתם רוצים להיות בהם. נסיעות ארוכות מתישות את כולם ופוגמות בהנאה. נסי לסדר את הימים כך שאחרי ימים ארוכים ואינטנסיביים עם נסיעות ארוכות יחסית יבוא יום קליל עם נסיעה קצרה. ותשתדלו להשאיר קצת זמן לעצמכם, קומי חצי שעה קודם וצאי לצעידה או תלכו לסופר בלי הילדים , זה מאוד חשוב כדי לשמור על השפיות ולאגור כוחות.
נושא נוסף שהוא חשוב ומורכב זה טיול עם מתבגרים שיכולים להיות מאתגרים אף יותר מהקטנים. חשוב לתת להם זמן חופשי, לקבל בהבנה אם הם רוצים להסתגר קצת בחדר ולהיות לבד.יש סיכוי שהפייסבוק והוואטסאפ יעניינו. אותם יותר מהטיול, תזרמו איתם. ואם הם עושים קצת פרצופים חמוצים, לא נורא זה יעבור להם. אני בטוחה שתהנו מאוד.