קשמיר - האם מסוכן לטייל שם?
-
שלום לכם, רציתי לדעת מה קורה בקשמיר? האם מסוכן בכלל לתיירים לטייל באיזור או רק לישראלים? מי היה שם ויכול לספר קצת על האווירה במקום? לתת המלצות / האם כדאי או לא לסוע לשם?
בתודה מראש -
מסוכן לטייל שםראו את המלצות המטה ללוחמה בטרור
http://www.nsc.gov.il/NSCWeb/Templates/country.aspx?countryI d=28
ואל תזלזלו -
קשמיר - האם מסוכן לטייל שם?אני הייתי שם פעמיים בשנים האחרונות, בהחלט לא אוהבים שם ישראלים (חוץ ממי שמתעסק עם תיירים שמן הסתם אוהב את כולם), האזור לחלוטין מוסלמי אפילו יש תמונות של חומייני פה ושם.
ההרגשה שלי היתה שונה בהתאם למי שהסתובבתי איתו, לי יש מראה די אירופאי, וכשהסתובבתי עם חבר'ה כאלה לא הרגשתי שום דבר מיוחד. לעומת זאת כשהסתובבתי עם חבורה יותר בולטת של ישראלים בהחלט נרשמו מספר מבטים עויינים.
מיותר לציין שקשמיר יפהפיה.
ואם תחליט לנסוע אני ממליץ לא לעשות את זה לבד.
-
רגע אני מבולבל...ממתי את שמה לב למועצה לביטחון לאומי ולהמלצותיה?
לנסוע\לטוס דרך ירדן ובחריין\קטר\דובאי זה לא מסוכן?
מה ההמלצות של המועצה לביטחון לאומי על המדינות הנ"ל?
קצת משעשע..
-
תתפלא, יש הבדל בין קשמיר לבחריין וקטאראם תסתכל בעיון באזהרות של המטה ללוחמה בטרור, יש לגבי קשמיר את האזהרה החמורה ביותר ולגבי בחריין, קטאר ואבו דאבי נאמר שאפשר לנחות שם ולהמריא משם לישראלים. לא ממליצים לצאת החוצה, עד כמה שזכור לי. האמן לי שיש לי מידע פנימי. עבדתי פעם במשרד החוץ.... -
את הרי עוברת דרך ירדן למה דלגת עליה?יש לגבי ירדן את הדרגה החמורה ביותר בדיוק כמו קשמיר.
ויש גם על קטר\אבו דאבי\בחריין אזהרות אז?
מה שמשעשע אותי זה הסלקטביות שלך מה שנוח לך זה אזהרות מינוריות ומה שלא אזהרות חמורות.
כל מה שרשמתי אין לו שום קשר להמלצות שלהם(עם חלקם אני מסכים ועם חלקם לא) פשוט אני משועשע מהסלקטביות שמקורה בנוחות.
יום טוב -
לפנינה-לגמל שלא רואה את הדבשת שלואת הרי עוברת דרך ירדן למה דלגת עליה?
הבקורת שלך על אחרים כנראה עלתה לך לראש
חד משמעי האזהרות של המטה ללוחמה בטרור לגבי נסיעה באוטובוס דרך
ירדן- יהרג בל יעבור
והמלצתך מופיע בראש חוצות באתר של פליי איסט
אנא תנסי להיות עקבית
http://www.nsc.gov.il/NSCWeb/Templates/country.aspx?countryI d=149 -
הבנת הנקרא - דןכנראה שאתה לא בדיוק יודע לקרוא, או אולי מתעלם ממה שנוח לך. כתוב בפירוש בלינק שצרפת לי: ... למעט במעבר (טרנזיט) בשדה התעופה של עמאן במסגרת טיסה ב Royal Jordanian....
וההמלצה שלי על פליי איסט לא מוכרחה לכלול את הנסיעה היבשתית לירדן, אפשר גם בטיסה לשם, למי שמרגיש מאוד מאוים.
אני מאוד עקבית בהתנגדותי לקשמיר. האווירה שם נוראה. אני הייתי שם יום אחד וברחתי כל עוד נפשי בי, הרגשתי שם יותר מאוימת מכל מקום אחר בעולם שהייתי בו, כולל דרום אפריקה שלפני עשרים שנה, כאשר נקלעתי לתוך הפגנה של שחורים נגד לבנים וכמעט נהרגתי.
-
אולי את רוצה להבין מה שנוח לךרשום בפירוש ש...ירדן מסוכנת בדרגה הכי רצנית שיש.
וגם דובאי\קאטר\בחריין מסוכנות במידה כזאת או אחרת.
מה ההבדל בטיסה של רויאל גורדניאן או בטיסה אחרת שעוברת שם? לדעתי אין שום הבדל!
כנראה שההבדל הוא שלטוס משם זול יותר ולכן האזהרות החמורות לגבי ירדן לא מתאימות לך.
שוב את סלקטיבית לפי איך שנוח לך. -
קשמיר - האם מסוכן לטייל שם?ההמלצה של משרד החוץ היא לא לטייל שם אבל זה אחד האיזורים היפים בצפון הודו
הייתי שםפ שנה שעברה ולא הרגשתי שום איום
ההמלצה שלי היא להתרחק מהערים הגדולות ולנסוע להרים - לפהלגאם וארו
שם אפשר לעשות טרקים מדהימים עם או בלי סוסים ובעיקר לתפוס שלוה עם הרבה ירוק בעינים
שאי ברכה -
יש הבדל עצום בין שדה"ת בעמאן לבין ירדן עצמה... -
לא אמרתי שיש הבדלבין רויאל ג'ורדניאן לחברות אחרות. זה מה שהיה כתוב בדף של המטה ללוחמה בטרור וציטטתי את זה במדויק. ברור שאין הבדל, להיפך, אני לא טסה עם רויאל ג'ורדניאן, כי הם יקרים יותר מחברות המפרץ. נכון, אני מחפשת לטוס בזול, מה לעשות, אני לא עשירה כמוך, כנראה, ובכל זאת מאוד רוצה לנסוע לחו"ל לפחות פעמיים בשנה, אז יש לי סדרי עדיפויות ואני מאוד עקבית במה שאני אומרת, כי אני אדם ישר והאמת היא נר לרגליי. אנשים שאומרים אמת עקביים בדרך כלל. מאז ומתמיד הבעתי התנגדות לקשמיר בגלל החוויה הנוראה שלי היתה שם ולכמה אנשים שאני מכירה. מה לעשות? קשמיר יפה, אבל יש בהודו הענקית אלפי מקומות יפהפיים ואין שום סיבה לטייל דווקא בקשמיר. הייתי מחרימה אותה גם אם היא היתה יותר בטוחה, בגלל יחס האנשים שם לתיירים בכלל ולישראלים בפרט. אולי כאשר יפגעו בכיסם של הקשמירים, הם יבינו ויפנימו כיצד להתנהג. אני גם לא נכנסת לחנויות של קשמירים ברחבי הודו. הקשמירים סוגדים לאל הכסף, אין להם אלוהים אחר. הם רמאים ותחמנים ומוכנים לעשות הכל בשביל כסף. -
אני לא הבעתי דעה בקשר לקשמיר או ירדןואולי את צודקת(לא הייתי בירדן או בקשמיר).
מה שאמרתי שאת סלקטיבית לפי איך שנוח לך זה הכל.
בקשר לזה שאני עשיר ויש לי כסף לטיסות אחרות?הלוואי וזה היה נכון ולא הייתי תרמלאי תפרן
ולדורון מה שדיברנו היה על אזהרות של המטה ללוחמה בטרור בלי פרוש אישי כלשהו.
והם ברורות גם לגבי שדה התעופה בעמן וגם לגבי ירדן(לא אני כתבתי אותם).
יום טוב לכולם -
תתפלא, יש הבדל בין קשמיר לבחריין וקטארסליחה מבחינה ביטחונית אין מקום שהם ממליצים לנו לטייל בלי כל האזהרות שלהם. מבחינתם תישארו בארץ וזהו. נמאסו ההתרעות שלהם והפאניקה שהם מכניסים באנשים.
תהנו ותשמרו על עצמכם! -
תתפלא, כל מעבר לבחריין וקטאר עובר בירדןלכן זה מקשה אחת.
ובאמת כבר נשבר לי מהשרשור הזה -
חשוב לצייןשפלגהם הוא אולי המקום המתויר ביותר בקשמיר וגם אחד היפים אך גם אחד היעדים המפוגעים ביותר שם. ולא בגלל תיירים זרים.
הסיבה היא ששם מתרכזים אלפים רבים של הינדים מכל רחבי הודו, עולי רגל לקראת היאטרא.
בערך כל שנה יש שם פיגוע, כשאני הייתי שם נזרק רימון על ההינדים.
אך זה תמיד בחודשיים הספציפיים של היאטרא, יולי אוגוסט כמדומני.
אגב היאטרא היא חתיכת חוויה מטורפת, למי שלא נרתע מצעידה של שלושה ימים בפסגות ההימלאיה הקשמירית יחד עם אלפי הודים נרגשים.