צפון תאילנד
-
שלום, מתכננים טיול משפחתי ביולי לתאילנד,
על פי התכנון אמורים להיות קודם בצפון, לאחר מכן בבנגקוק ואז קוסמוי כאשר אנחנו מקדישים חמישה ימים לכל מקום, ולפי מה שהבנתי מחברים שהיו, הצפון זה טיסה מיותרת מכיוון שכל מה שיש לו להציע אפשר לעשות בבנגקוק ובאיים ושהוא התמסחר יתר על המידה, ושניתן לוותר על צ'אנג ראי וצאנג מאי וכן איזור משולש הזהב.. השאלה שלי היא האם הם צודקים וכדאי לוותר או שבכל מקרה לא כי זה באמת עוד טיסה פנימית (יש לנו כבר 2)....
בנוסף, אשמח לשמוע ממי שהיה בתקופה זו איך מזג האוויר השפיע על הטיול, תודה רבה
-
צפון תאילנדהחברים שלך מדברים שטויות.הרבה שטויות.זה כמו לההשוות בין הגליל העליון לתל אביב.זה אותו דבר?? אם אתה רוצה טבע בלי טיסות,אתה יכול להסתפק בקנצ'נבורי.שעתיים נסיעה מבנגקוק. מבחינת מסג אוויר התכנון מצויין.
-
צפון תאילנדלא לוותר על הצפון. את בנגקוק להשאיר לסוף הטיול.
-
צפון תאילנדלא חושבת שהחברים שלו מדברים שטויות .
גם אני שמעתי שהצפון ממוסחר ..
-
"הצפון ממוסחר" בדיוק כמו שכל תאילנד ממוסחרת....מדינה עם מס' תיירים של קרוב ל30 מליון כל שנה, מה רציתם שלא תהיה ממוסחרת?
וחוץ מזה תאילנד גדולה והצפון גדול, מי שהולך לאתרים ממוסחרים וטיולי המוניים שמיועדים לישראלים בלבד שלא יצפה שיפגוש מדינה לא ממוסחרת.
צאו מהבועה של הטיולים הממוסחרים וגלו מדינה הכי לא ממוסחרת שיש !
-
צפון תאילנדמה זה אומר "הצפון ממוסחר"? זו אימרה כל כך כוללנית פשטנית ולא רצינית שאני בכלל לא יודע היכן להתחיל להגיב.
דבר ראשון "הצפון" זה שטח עצום בגודלו, זה כמו להגיד שמדינת ישראל ממוסחרת.אז לא תיסע בכלל?
דבר שני כפי שאמרו קודמיי, אני מוכן להתערב שהחברים שאמרו לכם שתאילנד ממוסחרת פשוט בחרו מ-ר-צ-ו-נ-ם ה-ח-ו-פ-ש-י בטיול ממוסחר.אחרת קשה לי להבין איך אפשר לפספס את מגוון האופציות לטייל באופן "לא ממוסחר"בצפון. (למשל טיול פרטי הנבנה לפי העדפותיכם האישיות, או השכרת רכב ונהיגה לאן שתרצו).
לגבי המשפט ש"מה שיש בצפון יש גם בבנגקוק" אני לא מעוניין להגיב מעבר לכך שזה הצחיק אותי. בעצם, גם בצפון ישראל יש מסעדות נהרות נחלים ובתי מלון אז למה בכלל לטוס לתאילנד?מה שיש בצפון תאילנד יש גם בצפון ישראל.
אני מקווה שאף אחד לא ייפגע ממה שרשמתי זה לא אישי, פשוט הדרך שלי להסביר עד כמה אני חולק על מה שנאמר היא ע"י הגכחת הסיטואציה
-
צפון תאילנדכשאהיה שם אוכל לומר לך אם כן ממוסחר או לא .
כפי ששמעתי "ארוכות הצוואר "מאוד ממוסחרות והמדינה כופה עליהם לנהוג כך בכדי למשוך כמה שיותר תיירים .
-
צפון תאילנדאני לא חולק עלייך שחלק מהפעילויות בצפון תאילנד ממוסחרות- אבל זה בחירה שלך האם ללכת לפעילויות הממוסחרות. יש גם אופציות אחרות.
אני לא חושב שזה הוגן לבחור מרצונך החופשי בפעילויות הכי ממוסחרות ומפורסמות שיש בצפון תאילנד(כמו שבט ארוכות הצוואר) ואח"כ לומר למטיילים אחרים בהכלללה ש"הצפון ממוסחר".
אם אמשיך בקו המחשבה שלי- זה כמו ללכת בפריז למגדל אייפל ולהגיד שצרפת ממוסחרת, כמו ללכת בריו דה ז'נרו ל"קורקובדו" ולהגיד שברזיל ממוסחרת, וכמו ללכת באגרה לטאג' מאהל ולומר שהודו ממוסחרת.
-
צפון תאילנדלטיול משפחתי ראשון בתאילנד לא ממליצה לוותר על הצפון. מלא אטרקציות לכל המשפחה, טבע, ירוק, כיף.
נכון זה ממוסחר אבל בנגקוק והאיים לא ממוסחרים ?
אל תוותרו בשום אופן על הצפון.
-
צפון תאילנדממליץ לך לחוות באופן אישי ולא משמועות של "אמרו לי, שתו לי".
הצפון נהדר לטיולים ובהחלט מומלץ ואך הכרחי . לא לפספס (לפחות לאלה המבקרים לראשונה בתאילנד), כולל ביקור בשבטי ארוכות הצוואר/האוזניים....השבטים באזור טאטון, אותנטיים יותר מאלה שבקרבת צ'אנג מאי ואף אחד לא כופה עליהם כלום, הם מתפרנסים גם מהתיירות.
כפי שצוין ע"י קודמי ומניסיון אישי, עדיף לערוך טיול פרטי, עם בחירה והעדפה אישית של מקומות העניין, האטרקציות, בתי המלון.... מי שבוחר בסטנדרט, שלא יתלונן על מסחור.
-
צפון תאילנדלשמוע זה נחמד.גם אני שמעתי הרבה שטויות.ואני עדיין שומע הרבה שטויות.וכל פעם שאני טס (15 פעמים עד כה) אני ממשיך לשמוע קשקושים ושטויות ודעות קדומות.
-
העיקר שהשמיעה טובהולפעמים שומעים גיבובי שטויות.
ואולי מי ששמע שהצפון ממוסחר יתן דוגמא אחת בעולם של מקום לא ממוסחר?
זה כמו שפעם היו כאלה שחיפשו מקומות אוטנטיים.....
-
העיקר שהשמיעה טובהואני בכלל הייתי משנה את התפיסה
ב15 יום נוסע לצפון ולבנגקוק
או לאחד האיים ולבנגקוק.
-
העיקר שהשמיעה טובהלמה מתכוונים ממוסחר ?.
לדעתי כמו שכתבו כל תאילנד כבר ממוסחרת שנים רבות.
אלא מה אין הצפון ממוסחר כמו בנגקוק למשל, ואין קוצ'אנג
ממוסחר כמו קוסמוי(רחוק מזה), ואין הואה הין אינה מתקרבת
למיסחור הזועק של פוקט.
לכן טיול בצפון הגם שבחלקו ממוסחר ודביק הוא מאסט לדעתי.
-
צפון תאילנדשלום, תודה על התשובות המהירות,
רק לשם הבהרה- ב״ממוסחר״ התכוונתי בעיקר לאטרקציות של השבטים כמו שבט ארוכות הצוואר עליהם שמעתי דברים לא טובים, אך קטונתי, כמובן שלא הייתי שם ואני לא שופט. ברור לי שתאילנד זו מדינה ממוסחרת.
שמח לדעת שיש מה לעשות בצפון ובהחלט לא נוותר עליו
-
תחשוב לבדמה זה מסחר. אני לא מכיר כמעט מקום שלא רוצה להרוויח. .ואם מדובר על תאילנד. הרווח כל כך מזערי . אז לא תגיע לשם. הכי טוב תמשיך לשבת בבית . תרוויח הרבה..על ארוכות הצוור. נכון אומרים להם שבו אל תעשו כלום. ונשלם לכם כל יום 200 בהט. אל תעלו על פילים. אל תגיעו לפוקט. ולא לפאטייה. כל תאילנד והעולם ממוסחרים..אם אתם באמת רוצים להנות . תקשיבו לאנשים שבאמת מכירים את חיי תאילנד.או ישנה אפשרות אחרת לראות בזול את תאילנד. תרמיל . ולהגיע לכפרים שכמעט תיירים לא מגיעים לשם.אני אישית אוהב את זה. תהנה...