דרך מס' 1
-
בהמשך להודעה קודמת שפרסמתי בפורום - אני מתקדמת עם תכנון ימי הטיול שלנו למערב ארה"ב באוגוסט הקרוב. כאמור אנחנו זוג הורים עם נערה בת 17. מתחילים את הטיול בלאס וגאס. משם ממשיכים ללוס אנג'לס ומשם עולים על כביש 1 בדרכינו צפונה. הקדשנו לדרך מס' 1 שלושה ימים בחלוקה כדלקמן אותה בניתי בהסתמך על סיכומי טיולים שפורסמו בפורום:
יום שישי 12/8 לוס אנג'לס מורו בייThe Getty Center
וניס ביץ' ותעלות וניס
סולברג
חוף פיזמו
מורו ביי
יום שבת 13/8 מורו ביי – מונטריי
Montana de oro state park
Piedras Blancas
Limekiln
Julia Pfeiffer Burns
יום ראשון 14/8 מונטריי והסביבה
Point Lobos
דרך 17 המייל (Seventeen Mile Drive)
כרמל
מונטריי: האקווריום והטיילת ותצפית האוהבים
לגבי יום שישי - מאחר ואנחנו רוצים לעבור בתצפית (המלון שלנו נמצא סמוך לשם) וגם לבקר בוניס ביץ' - אני מניחה שנצא לדרך רק בשעות הצהריים. במקרה כזה אני לא בטוחה שיהיה לנו מספיק זמן לעצירות בדרך בסולברג ובחוף פיזמו. האם אני צודקת? האם יש מקום בדרך שאין להחמיצו?
לגבי שבת - על הפארק הראשון שנמצא דרומית למורו ביי קראתי המלצות חמות בפורום. האם כדאי לבקר בו? האם נספיק גם את המסלולים בשני הפארקים הנוספים המתוכננים לאותו היום ( Limekiln ו- Julia Pfeiffer Burns) ?ואם לא - על איזה פארק כדאי לוותר?
לגבי יום ראשון - היכן הכניסה לדרך 17 המייל מכיוון כרמל?
ובכלל - כל עצה או רעיונו לעצירות נוספות או מקומות נוספים לאורך המסלול יתקבלו בברכה. כנ"ל לגבי מקומות לעצירה לאורך הדרך להתרעננות ולאכילה/שתית קפה
תודה
לאה
-
דרך מס' 1שכחתי לציין שאנחנו לנים בלילה הראשון במורו ביי ובשני הלילות הבאים במונטריי
-
דרך מס' 1הי,
לגבי יום שישי - לדעתי כדאי מאד להגיע לשקיעה במורו ביי. מורו ביי מדהימה בשקיעה. לכן הייתי אולי מוותרת על פיזמו ביץ. כמו כן ממליצה לבלות בבוקר במורו ביי. מקום מקסים. הרבה סוגי עופות בחוף.
יום שבת - תכננו עוד עצירות בכביש 1 באופן ספונטני. יש הרבה נקודות vista points מקסימות. כמו כן יש את החוף הזה שהוא מקסים. יש גם את גשר ביקס בי שהוא מקסים ולידו בית קפה עם נוף עוצר נשימה בשם Cafe Kevah בתוך מסעדת Nepenthe. לא לוותר על Julia Pfeiffer Burns state park. אם לא תהיו בסן פרנסיסקו בשמורה Muir woods של עצי הרדווד אז לא הייתי מוותרת גם על Limeklin.
יום ראשון - ב Point Lobus ממליצה מאד על שני מסלולים קצרים ויפים - Sea lion point trail והמסלול Cypress grove trail.
דרך 17 מייל מתחילה בפסיפיק גרוב. לא צריך לעצור בכל העצירות. ממליצה על סלע הציפורים והברוש הבודד וכן על החוף Carmel by the sea לאחר מכן כדאי להגיע לעיירה כרמל ולא לפספס את הבית של עמי ותמי בכרמל Cittage of sweets.
עם ילדה בת 17 הייתי מוותרת בקלות על האקווריום ומבלה יותר ברציף ובטיילת וכמובן בכיף האוהבים.
פוריה
-
דרך מס' 1תודה פוריה על ההמלצות. אני מבינה שאת ממליצה לנסוע מוניס ביץ ישר למורו ביי ולנסות להגיע למקום לפני שקיעה. אני קוראת בכל מקום שהדרך היפה מתחילה ממורו ביי וצפונה, כך שאם נראה שאנחנו לחוצים בזמן נסע ישר למורו ביי ונוותר על עצירות בדרך.
לגבי סן פרנסיסקו - אנחנו בהחלט מתכננים להגיע ל- Muir Woods
האם כדאי איפוא לוותר על Limeklin?
-
דרך מס' 1הי,
לגבי יום שישי תראו איך מסתדר. אם תצאו מוקדם מוניס ויהיה לכם קצת זמן לשוטט בעיירה סולבנג' זה יכול להיות נחמד אבל באמת רצוי וכדאי להגיע למורו ביי לשקיעה.
אני אישית הייתי מוותרת על שמורת Limeklin אם מבקרים ב- Muir woods והייתי מרווחת יותר את כביש 1.
פוריה
-
לוס אנגלס ודרך מס 1תודה פוריה.
כמה זמן להערכתך יש להקדיש לוניס ביץ?
ביום המעבר שלנו מלאס וגאס ללוס אנגלס חשבנו לעבור באאוטלט הדרומי ומשם להמשיך לסנטה מוניקה.
האם הביקור בסנטה מוניקה מייתר את הביקור ביום אחר בוניס ביץ? לי אמרו שאין לוותר על וניס ביץ שיש בה אוירה כיפית שמזכירה את שינקין. האם זה נכון ביחס לכל ימות השבוע או אולי נכון רק בסופי שבוע?
האם כדאי להגיע מלאס וגאס לוניס ביץ במקום לסנטה מוניקה או שאולי כדאי לעשות אותם באותו היום?
תודה
-
לוס אנגלס ודרך מס 1הי
מבין שניהם אני אישית לא הייתי מוותרת על סנטה מוניקה. יש טיילת נהדרת ובסופי שבוע אווירה מקסימה ומופעי רחוב. הרבה פחות התלהבנו מווניס ביץ שנחמד שם בימי שבת וראשון.
אם אתם לא מגיעים בסוף שבוע הייתי הולכת לסנטה מוניקה והטיילת ומוותרת על ווניס ביץ.
ממליצה לצאת בבוקר לכיוון מורו ביי עם עצירה בסנטה ברברה וסולבנג׳ ואז להגיע למורו ביי.
פוריה
-
לוס אנגלס ודרך מס 1סנטה ברברה עיירה עם מרכז עתיק. אם לא יוצא לכם להיות בעיר העתיקה של סן דייגו, כדאי לבקר בעיר העתיקה של סנטה ברברה. אפשר גם סיבוב קצר.