כרטיסי טיסה
-
אהלן ,
אני רוצה לנסוע למזרח לחמישה חודשים,
להתחיל את הטיול בנפאל ולחזור מסין... ניסיתי לברר טיסות והבנתי שאפשר להזמין כרטיס פתוח עד שלושה חודשים וכל שינוי כרוך ב200 דולר.
אמרו לי גם שאם אני לא קונה מראש כרטיס חזור לא בטוח שיכניסו אותי למדינה.
אז מה כן אפשר לעשות אם רוצים טיול ארוך יותר משלושה חודשים ולא סגורים על תאריך מדוייק לחזרה ?
-
כרטיסי טיסהנגה,
נתנו לך מידע קצת מבולגן.
- אין דבר כזה ״כרטיס פתוח״. זה סתם מושג של סוכני נסיעות ישראלים.
- לכל כרטיס יש תנאים ובדר״כ ככל שהכרטיס יהיה יקר יותר כך התנאים שלו יהיו גמישים יותר. התנאים קובעים, למשל, האם ניתן לשנות את תאריכי הטיסות או האם ניתן לשנות את היעדים. הכרטיס הסטנדרטי יאפשר לשנות את התאריכים תמורת עמלה מסוימת (לרוב 100$ או 200$ לשינוי) אבל לא תמיד יאפשר לשנות את היעדים. ישנם כרטיסים מוזלים שלא ניתן לערוך בהם כל שינוי.
- אם את יודעת בדיוק מאיפה את רוצה לחזור (שדה ספציפי) אבל לא יודעת באיזה תאריך הרי שמצבך פשוט יחסית. את צריכה כל כרטיס שאפשר לשנות תאריכים עם עמלת שינוי סבירה. 200$ זה יחסית הרבה אבל סביר.
- אני לא מכיר דרישת נפאלית לכרטיס יציאה מהמדינה. ״לא בטוח שיכניסו אותך״ זו אמירה שתכליתה בעיקר להפחיד אותך ולגרום לך לרכוש כרטיס הלוך/חזור. במידה וישאלו אותך בכניסה לנפאל מתי את מתכוונת לצאת תגידי שטרם רכשת כרטיס המשך או שאת מתכננת לצאת בדרך יבשתית להודו - אין סיבה ואין הגיון שיבקשו ממך מסמכים שמעידים על כך.
- אם את לא יודעת בדיוק מאיפה את רוצה לחזור - אז את צריכה כרטיס שיאפשר לך גם לשנות את יעד החזרה ולא רק את תאריך החזרה (תחת אותו השינוי, אבל אולי בכפל עמלה) ואני מציע לך להתייעץ עם סוכן בשביל זה. סביר להניח שגם במקרה כזה ישתלם לך לרכוש כרטיס הלוך/חזור ולשנות אותו כפי שיידרש מאשר לרכוש שניים או שלושה כרטיסים בכיוון אחד.
- אין דבר כזה ״כרטיס פתוח״. זה סתם מושג של סוכני נסיעות ישראלים.