זקוקים להמלצה
-
שלום ,
אנו מעוניינים לטייל באירופה עם 2 ילדינו. בן 18 ובת 12. לי יש בעיה ברגל ואיני מסוגלת ללכת יותר משעה ולכן מעוניינים להגיע לאתרים עם מכונית /רכבת וכו' ולטייל או להכנס לאתרים שיעניינו גם את הילדים.
איננו יודעים איזו ארץ מתאימה יותר. ההתלבטות היא בין בודפשט, ברצלונה, איטליה, סלובקיה, סלובניה ואוסטריה.
נשמח לשמוע המלצות מנסיון של אחרים.
תודה מראש,
שרית ואבי
-
זקוקים להמלצההיי זיוקוש,
מצטערת על חוסר היכולת שלך ללכת הרבה ברגל, אבל אני יכולה לעזור לך כי אנחנו סתם עצלנים ולכן לא הולכים הרבה ברגל ובוחרים ביעדים נוחים להגעה:
צפון איטליה (סביב אגם גארדה) מומלץ מאוד, אתם יכולים ללון באחד מבתי החווה באזור - מאוד מומלץ, או על כפר נופש שנמצא על גדול הנהר.
אם תשכרו רכב, תוכלו בקלות להגיע לכל האטרקציות באזור:
גארדה לנד - פארק שעשועים שווה מאוד
סירמיונה - עיירה בדרום האגם, מקסימה
השוק - אני לא זוכרת באיזה כפר בדיוק אבל נדמה לי שקיים בימי א׳
נסיעה סביב האגם לעיירות מקסימות עם מטעי תפוחים מדהימיםֿ
וורונה - קניות בחנויות מותג שלא קיימות בארץ
אפשר לנסוע עד לוונציה - מרחק של כשעתיים, שם תצטרכו ללכת קצת ברגל, אבל לא יותר משעה, מנוחה באחד מבתי הקפה, נסיעה באוטובוס הימי, הליכה קצרה לכיכר סאן מארקו וגם שם מנוחה וכו וכו
אפשר לנסוע למילאנו (בהצלחה עם מציאת חנייה זולה
ולטייל ברחוב האופנה הארוך בעולםנסיעה לדולומיטים
בקיצור - מומלץ מכל הלב!
גם באוסטריה תוכלו להסתובב קצת בוינה ולצאת לטירול עם רכב
ברצלונה - כמו כל עיר, צריך ללכת הרבה, אבל יש את פארק פורט א וונטורה במרחק של שעה ברכבת (אם כי צריך להסתובב הרבה בפארק כי יש המון מה לראות, ניתן ללון במלון בתוך הפארק ואז לחלק את הסיבוב ליומיים)
ויש את סיצ׳ז - שזו עיירה מקסימה על שפת הים, שוב במרחק של כשעה ברכבת - שם אפשר להנות מחוף הים המקסים ובתי הקפה המצויירים עד 22:00 בקיץ!
בהצלחה!
-
זקוקים להמלצהממליצה לכם לא לבחור עיר כיעד טיול כי טיול בעיר מצריך המון הליכה ברגל. לא נוח להתנייד עם רכב, יש אזורים שבכלל לא נגישים לרכב, חניה בעייתית ויקרה וכו.
צפון איטליה יכול להתאים, אוסטריה גם.
-
זקוקים להמלצההי
מתי אתם מתוכננים לנסוע? זה חשוב מבחינת מזג אוויר.
כמן כן, לדעתי לא יהיה נכון לנסוע לערים כי בדרך כלל קשה להתנייד עם רכבים בעיר ואז מדובר בתחבורה ציבורית והליכה ברגל שפחות מתאימה לך.
כל יעד שציינת שאינו עיר יכול להתאים השאלה היא מה אתם יותר אוהבים ומה התקציב שלכם.
מבחינת תקציב, עד כמה שאני יודעת, צפון איטליה הכי יקרה מבין אילו שציינת.
אבל היחידה שיש לה פארק שעשועים.
מבחינת נופים, אני חושבת שאוסטריה הכי מרשימה מבחינת נופים אבל באמת שכולם מאוד יפים.
במרבית המקומות יש אתרים שלא דורשים הליכה מרובה ומאפשרים הגעה עם הרכבים עד האתר עצמו. אם אתם מדברים על הקייץ, יש מצב שהחנייה הקרובה לא תהיה זמינה אבל תמיד אפשר להוריד אותך קרוב לכניסה וללכת לחנות.
יעל