נסיעה ברכב שכור ברומא
-
שלום לכולם
אנחנו זוג בני 30 ושני ילדים בני 4 ו 6 אנחנו מתכוונים לטייל יום אחד ברומא,
אנחנו מגעים בטיסת לילה ואח"כ הולכים מיד למלון, ביום למחרת אנחנו רוצים לצאת עם הרכב ולחנות בתחנת המטרו הזו Rebibbia שהבנתי שהחניה שם עולה 1.5 יורו ליום, ומשם לצאת עם המטרו למרכז רומא.
השאלות שלי הם כאלה.
אם אני נוסע עם וויז או מישלן מהמלון למטרו יש סיכוי שאקבל דוחות של נסיעה בכבישים שאסור לי לנסוע בהם?
מכיוון שיש לו תיקים גדולים ברכב ואני לא רוצה להשאיר אותם בחניה כל היום, האם יש במטרו לוקרים גדולים שאפשר לאכסן שם את הדברים?
תודה רבה
-
נסיעה ברכב שכור ברומאמישהו?
-
נסיעה ברכב שכור ברומאאיפה המלון שלך? האם בדקת שאתה יכול לקבל רכב בלילה (למיטב זכרוני התחנות נסגרות די מוקדם).
לדעתי עדיף ללון בלילה ליד השדה במלון שיש לו שאטל ובבוקר לקחת את הרכב. התחנה שאתה מדבר עליה רחוקה ממרכז העיר כך שאני מניחה שאין שם מקומות שאסור לנסוע.אפשרות נוספת לנסוע למלון בעיר עם מונית ולקחת את הרכב לפני היציאה מהעיר.
לוקרים יש בתחנת הרכבת טרמיני שאליה אתה יכול להגיע עם המטרו. -
נסיעה ברכב שכור ברומאתודה על התגובה. אני שוכר רכב בשדה תעופה בשעה 9 וחצי. הכתובת דל המלון הוא Via Lardaria, 15, 00168 רומא, איטליה. אני מגיע עם תיקים ושני ילדים אין לי שום חשק לנסוע במונית. השאלה היא האם וייז או מישלן מכירים את הדרכים שאסור לנסוע או לא? ולגבי הלוקרים מדובר על לוקרים גדולים שיכולים להכיל 4 מזוודות גדולות? תודה
-
נסיעה ברכב שכור ברומאנחיתה בשעה....................... עם 2 ילדים צעירים,מזוודות ונסיעה עם המכונית המושכרת בשדה התעופה אל המלון Via Lardaria, 15, 00168 בערך חצי שעה- 45 דקות.
האם אתה מודע לכך שהמלון אינו ברומא בכלל?
מכאן למחרת בבוקר- יציאה מהמלון
נסיעה עם המכונית לתחנת מטרוRebibbia (בול מהצד השני של רומא בכלל התחנה האחרונה של קו B)
השארה של 4 מזוודות גדולות בלוקרים של תחנת המטרו (?)
ונסיעה לרומא עם המטרו B
בילוי בעיר יום מלא
חזרה באותו אופן על קו B
אל מטרו Rebibbia ונסיעה ל.......................... עם המכונית והמזוודות?
האם הבנתי נכון?
האם הלינה ברת החלפה ושינוי?
-
נסיעה ברכב שכור ברומאהיי יונית. הלינה ברת שינוי. פשוט בחיפוש בבוקיניג זה היה נראה מלון יפה פלוס חניה במחיר טוב. אבל כמובן אפשר לשנות. הנחיתה בשעה 20:40 לוקחים רכב משדה התעופה רוצים לישון לילה ברומא ואחרי זה לטייל למחרת כל היום שם. אחכ אנחנו נוסעים לסורנטו לשבוע. העניין הוא שיש תיקים וזה בעיה אחת. בעיה שניה זה רכב שכור ברומא. לכו חשבתי עם נסיעה במטרו ולהחנות את הרכב בתחנת המטרו. אני מפחד להשאיר את המזוודות ברכב בגלל גנבים. אשמח לפתרונות אחרים. תודה
-
נסיעה ברכב שכור ברומאאם אתה עם 2 ילדים ומתכנן לטייל ברומא הייתי מפנה לעיר יום שלם ובסוף היום חוזר למלון לילה נוסף של שינה. ממשיך את הטיול למחרת.
האלטרנטיבה של לטייל בעיר כמה שעות ולהמשיך אח"כ בנסיעה לא שווה את הטירטור. יקח לכם הרבה זמן להגיע למקומות היפים של רומא. רומא עיר גדולה שאין טעם לנסות לטעום ממנה כמה שעות. במיוחד לא עם ילדים קטנים.
אפשרות שניה: מוותר על רומא.
אפשרות שלישית: משנה את מקום הלינה למרכז רומא. מגיע לעיר בלילה עם מונית ושוכר את הרכב אחרי יום טיול במרכז בעיר.
-
נסיעה ברכב שכור ברומאהרציונל ברור לגמרי.
יחד עם זאת מציעה לקחת מלון עם חניה שנמצא ברומא (נניח באזור הותיקן?)
נגיש למטרו
ואז- בבוקר משאירים את המזוודות בקבלה
את המכונית בחניון
נוסעים לרומא על המטרו הקרוב
וחוזרים למלון-מכונית -מזוודות בלי סובו רומא והקיפוה.
לא נכנסים למרכז רומא עם רכב
לא משאירים מזוודות ברכב
רק---להחליף את המלון למלון ש: נמצא על קו מטרו או מרחק הליכה קצר (או אוטובוס אם יש קצר)
שיש בו חניה !
ואז בערב--- לנסוע לסורנטו (לא מעט נסיעה! )- לא כל כך אוהבת את הרעיון, אבל זה טיול שלכם ושיקולים שלכם האם 3/4 יום ברומא באמת משמעותי? לכם? לילדים?
-
נסיעה ברכב שכור ברומאהיי, יש לך אפשרות אחרת, כך אנחנו עשינו: לאחר הנחיתה לקחת שאטל א מונית למלון בתוך רומא- אנחנו ישנו במלון ליד תחנת טרמיני, שם יש תחנת השכרת רכב. ביום עזיבת המלון לקחת רכב מתחנת טרמיני, אם אתם מטיילים ביום זהברומא אז להשאיר את המזוודות בשמירת חפצים של המלון. אמנם תשלם על המונית אך זה הרבה יותר נוח לא להיכנס לרומא בנהיגה בלילה. יכולים להיות עיכובים בטיסה ואז לא שומרים את הרכב המבוקש, ואין עם מי לדבר בלילה. חוץ מזה התשלום על המונית מתקזז עם פחות ימי השכרה...
בקשר לנהיגה ברומא- בעייתי, יש רחובות רבים שהכניסה אליהם מותרת בשעות מסוימות בלבד, ומכיוון שהשלטים באיטלקית קשה להבין תוך כדי נהיגה. פעם אחת קרה שווייז אמר לנו להיכנס לרחוב שהיה שלט שאסור, או שאולי לא הבנו נכון את השלט, בכל מקרה לא נכנסנו ואז הדרך התארכה.
-
נסיעה ברכב שכור ברומאהיי אז ככה השיקול של רכב זה נוחות שאני לוקח אותו מיד בשדה ולא אחרי יום טיול שלם העיר עם שני ילדים. חוץ מזה יש הפרש כספי גבוה מאוד בין רכב למונית רכה עולה 45 שקל ליום ומונית לצד עולה 50 יורו. חברת ההשכרה באמת נסגרת בשעה 22:00 מקווה שלא יהיו עיכובים. אני לוקח את העצה של לחפש מלון באזור רומא ליד תחנת המטרו ולהשאר את הרכב בחנייה מקווה שהמלון יואהב את הרעיון. לגבי רומא קראתי כל הרבה אינפורמציה ולא מעניין יותר להשאר שם יותר מאשר יום. אם נסיעת לילה באירופה באוטסטרדות אני מסתדר מצוין כח שלא מפריעלי הנסיעה לאזור סורנטו. תודה
-
נסיעה ברכב שכור ברומאבשיקולים ---צריך להביא בחשבון בלתמים
אתה לוקח סיכונים שאפשר לוותר עליהם.
1. טיסה שתנחת ב20.40 ואם לא יהיו תקלות, החל מהמראה בזמן מישראל וכלה בשביתת סבלים ברומא- תגיע אל חברת ההשכרה בזמן.
2.ואז נסיעה עם המכונית למלון בפאתי רומא - בלי להתברבר בדרך . צריך מלון ש:
*יש לו חניה חינם
**קרוב למטרו לעיר
*** מאפשר לכם להשאיר מכונית ומזוודות ליום למחרת.
**** יש לו פקיד קבלה עד חצות או 24 שעות.
לא יותר פשוט לעלות בלילה לרומא -עם מונית
ללכת לישון במלון
בבוקר להסתובב קצת במרכז רומא
ואז לשכור מכונית ברומא העיר (טרמיני או וילה בורגזה הם המקומות המקובלים) להגיע למלון לאסוף את המזוודות וכיסאות הילדים וכו -ויש לקבל מראש מהמלון אישור כניסה ואיסוף ציוד (כי זה במעגל הפנימי של העיר)
ולנסוע מכאן בלילה דרומה לחופי אמלפי.
עד נפולי- אין בעיה בכלל בנסיעה בלילה
ממנה והלאה- תלוי איפה אתם לנים-אבל הכבישים עלולים להיות בלתי נחמדים לנהיגה ראשונית בחשיכה.
וגם פה צריך לדאוג לאישור הגעה מאוחרת.
הצעה שניה- וותר בכלל על רומא.
לא מעניין אותך באמת לטייל בה, בחצי יום עם כל הלוגיסטיקה הזו- בשביל מה?
יעניין אותך בעתיד? תגיע בזוג לביקור רק ברומא.
אתה לא "חייב" רומא רק בגלל שאתה נוחת בה.
ואז בלילה לינה ליד שדה התעופה (עם או בלי רכב-שיקול שלך) ובבוקר מתחילים לנסוע בנחת לדרום.
נסה לפשט את הטיול ולא לסבך אותו.
-
אם אתה חייב יום רומא אז אולי כדאי להיפךתטייל ברומא ביום האחרון.
כך תחסוך את האופרציה של כניסה לרומא באמצע הלילה.
לא יודע איזו שעה אתם חוזרים, אם מדובר בלינה ברומא אני ממליץ להחזיר את הרכב בטרמיני משם למלון במונית ומהמלון לשדה התעופה במונית, לא נראה לי שהטרטור של חניה מחוץ לעיר שווה את הכסף.
-
אם אתה חייב יום רומא אז אולי כדאי להיפךגם לדעתי - ותר על רומא. יש ברומא הרבה יותר מה לראות מאשר כמה שעות.
כשנסענו לדרום איטליה גם אני חשבתי לשלב יום ברומא, בסוף ויתרנו ובדיעבד ממש שמחתי שלא ויתרתי על יום בדרום.
חזרנו לרומא, לאחר שנתיים, לשלושה וחצי ימים, שהיו נהדרים אבל הלוואי והיו לנו עוד כמה.ואם בכל זאת רוצה לבצע את התכנית שלך - למה לא לקחת מלון עם חניה ליד תחנת המטרו Rebibbia, להשאיר שם את המזוודות בשמירת חפצים במלון ואת הרכב בחניון המטרו, לטייל, לחזור במטרו ולהמשיך בדרכך. למה לקחת מלון בצד השני של רומא, מה שיאלץ אותך להזיז בבוקר את הרכב.
-
אם אתה חייב יום רומא אז אולי כדאי להיפךהיי תודה על התגובה אני יעשה כעצתך ביום האחרון רומא. וגם אני משנה את מיקום המלון למרכז העיר. רק מה שאני עדיין חייב בו עזרה זה האם אני יכול לנהוג רגוע עם וויז בנסיעה למלון במרכז העיר? אני פשוט ממש לא רוצה לשלם מאות יורו ממצלמות. אשמח אם מישהו שנסע עם וויז או מישלן יעדכן האם זה בסדר. תודה רבה