כרטיס נסיעות בקוריאה
-
היי
האם יש כרטיס (PASS) או משהו בסגנון שמשתלם לקנות, ומשמש לסיאול ו/או מחוצה לה?
קראתי על T-MONEY ועל KORAIL PASS, אבל לא ברור לי כ'כ מה ההבדל ביניהם ומי מהם משתלם יותר (אנחנו נהיה בג'ג'ו שפחות רלוונטי פה, סיאול וסוקצ'ו).
תודה לכל העוזרים
-
כרטיס נסיעות בקוריאהאענה לגבי הטי-מאני: מדובר ברב קו, לא בפאס. פשוט כרטיס אלקטרוני שמגיע ריק, כמו הרב קו בישראל. העלות של הטי מאני היא כ-3000 וון (באזור העשרה שקלים).
אפשר להטעין על הטי מאני כסף לאחר הקנייה (לא מקבלים החזר או כסף לנסיעות מה-3000 של עלות הכרטיס, את זה אתם סופגים). בכל נסיעה מקבלים הנחה של 100 וון. כמו כן, כשמשלמים בטי מאני אפשר לעשות טרנספר (בניגוד לכרטיס מטרו/אוטובוס שקונים בבודד) של מעבר ממטרו לאוטובוס או ההיפך תוך חצי שעה (אם המרחק גדול משלמים רק תוספת לפי קילומטרים במקום לשלם על שני אמצעי תחבורה נפרדים).
זה משתלם רק אם עושים לפחות 30 נסיעות שמחזירות את מחיר הטי-מאני.
בכרטיס הזה אפשר לשלם במטרו (התחתית), באוטובוסים ובמוניות בכל סיאול, וברכבת משדה התעופה לסיאול. הוא גם פועל בבוסאן וכנראה בעוד מקומות - לא בדקתי. הוא לא עובד על רכבות בינעירוניות מהירות וכו'.
יש כרטיסים של פאסים לתחבורה פנימית בסיאול אבל לא פגשתי מישהו שעשה כל כך הרבה נסיעות פר יום כדי שזה ישתלם.
תכלס, קוריאה זה לא יפן - הנסיעות לא עד כדי יקרות בטירוף שאי אפשר לבצע אותן ללא פאס מיוחד, ואתם מדברים על כולה שלושה יעדים (כשלג'ג'ו ממילא צריך מעבורת או טיסה).
-
כרטיס נסיעות בקוריאהמוסיפה שגם באי ג'ג'ו הטי-מאני פעיל (אולי תעריפים קצת שונים), ועדיין השכרת רכב משתלמת שם מאוד בשל העלות הזולה (הזמנו מראש מSIXT, בערך 15-17 יורו ליום). השתמשנו באוטובוס רק ביום שטיפסנו על ההלסן, וכדי להגיע/לחזור מהשדה.
-
כרטיס נסיעות בקוריאהמצטרף בחום להמלצה לשכור רכב בג'יגו.
אני לא יודע מה העלויות אבל רכב מקל מאד על הטיול באי
-
כרטיס נסיעות בקוריאהרשמת שרק אם נוסעים 30 נסיעות ב - טי פאס , אז זה משתלם.
המשפט הזה לא ברור לי.
עולה לי לרכוש אותו 10 ש"ח , ואז אני מטעין אותו בכמה כסף שאני רוצה, ואם
נשאר לי כסף בכרטיס , אני יכול בסוף הטיול לקבל החזר .
אולי התכוונת לכרטיס יומי שעולה סכום מסויים כמו ברוב ארצות העולם , ואז אני צריך 30נסיעות כדי שזה ישתלם.
-
כרטיס נסיעות בקוריאהלא טעיתי, ולא התכוונתי לכרטיס יומי.
אסביר: הכרטיס של הטי-מאני עולה כ-3000 וון. זה מחיר הכרטיס המגנטי, ללא הטענה עליו. הוא מגיע בלי כלום.
את מחיר הכרטיס אתה לא מקבל בהחזר. רק אם נשאר לך כסף שהטענת עליו בסוף, אתה יכול בתנאים שונים לקבל החזר על ההטענה.
זאת אומרת, אם עשית 15 נסיעות בלבד בכל הטיול שלך, לא החזרת את העלות הבסיסית של הכרטיס (כי בכל נסיעה מקבלים 100 וון הנחה).
במילים אחרות: אם נוסעים מעט נסיעות, אפשר פשוט לשלם על כל נסיעה בנפרד בלי לרכוש כרטיס מגנטי, וזה יוצא יותר זול.
-
כרטיס נסיעות בקוריאהבכרטיס נטען , ההנחה המצטברת היא כ7% על כל נסיעה. אם רוכשים כרטיס מהמכונה לנסיעה בודדת, הוא מחשב עבורך את מחיר הנסיעה (לפי אזור או מרחק) ומוסיף את מחיר כרטיס הפלסטיק (פקדון) בגמר הנסיעה אתה מכניס את הכרטיס המשומש למכונה שמחזירה לך את הפקדון. הפקדון הוא 500 וואון
-
כרטיס נסיעות בקוריאההבהרה בעניין הזה:
נסיעה רגילה (עד 10 ק"מ מרחק) במטרו בסיאול עולה בכרטיס טי-מאני 1250.
אותה נסיעה תעלה בכרטיס בבודדת 1350 - אבל בתחילת הנסיעה משלמים 1850, ובסוף הנסיעה כשמחזירים את הכרטיס למכונה מקבלים 500 בחזרה.
בקיצור, אחרי כל התהליך, בנסיעה רגילה מדובר על הנחה של 100 וון בתשלום בטי-מאני.