פינלנד ושבדיה ביוני
-
לילה טוב לכולם!
ביוני אשתי ואני נוסעים לפינלנד ושבדיה למשך כ12 יום.
בסך הכל אין הרבה מידע עדכני ממטיילים שחזרו מאיזורים האלה.
אשמח לקבל עדכונים, טיפים,או כל המלצה טובה לגבי איך להסתדר שם עם העלויות הגבוהות וכדומה.
תודה מראש. -
חיפשת באתר?היי
הנה כמה קישורים אצלנו באתר.
-
פינלנד ושבדיה ביוניבשטוקהולם עצמה אני ממליצה לכם לא לוותר על ביקור בחצי האי דיוגורדן.יש שם את המוזיאון הפתוח שנקרא סקאנסן והוא מיג גם בע"ח מהאיזור וגם את התרבות השוודית בתקופות קדומות יותר בכל מיני איזורים בשוודיה ובנוסף יש שם גם בתי מלאכה של מקצועות טיפוסיים לאיזור ומאוד נחמד לבוא לראות.לא משעמם שם לרגע! לידו יש לונה פארק ממש נחמד אם אתם בקטע. באותו חצי אי יש מוזיאון שנקרא וזה.זה מוזיאון שבתוכו נמצאת בשלמותה ספינה שטבעה בנמל 5 דקות לאחר שהיא הפליגה(משהו שקשור למעבר בין מים מתוקים למים מלוחים).הם הצליחו להוציא אותה בשלמותה ומציגים אותה במוזיאוןץאגב,כניסה למוזיאון הוזה עלתה לפני שנתיים וחצי 80 קרונות וכניסה לסקאנסן נראה לי אפילו יותר.
בשטוקהולם עצמה לא לפספס את הגמלה סאטון.זוהי העיר העתיקה של שטוקהולם והיא ממש מיוחדת ויפה.לידה נמצא בניין הפרלמנט וארמון המלך שבו ניתן לראות חילופי משמרות כל יום(צריך לברר את השעה המדוייקת). בנוסף ישנו בניין העיריה שהוא מאוד מיוחד וניתן לטפס למרומי המגדל ולראות תצפית יפה על העיר. ישנם סיורים של שיט בתעלות העיר עם הסברים שהם נחמדים מאוד ונותן הסבר כללי טוב על העיר.
בנוסף אתם יכולים לעשות טיולים לארכיפלג של שטוקהולם.מקום מאוד מיוחד ומעניין.יש מגוון מאוד רחב של איים ולכן האופציות די רחבות שם.
אם עוד לא החלטתם איך לעבור משוודיה לפינלנד אז אני ממליצה על שיט במעבורת של חברת סיליה ליין.המעבורת שלהם היא כמו ספינת תענוגות קטנה אשר מלאה בכל טוב.השיט עובר דרך הארכיפלג המדהים של שטוקהולם.אנחנו לקחנו שיט של לילה ואז בעצם ישנים את רוב הזמן של השיט.אפשר להזמין רק כיוון אחד ולחזור בטיסה או להזמין את שני הכיוונים ולהחליט כמה זמן רוצים להישאר בפינלנד.
הייתי בהלסינקי רק יום אחד וזה היה למטרת ביקור של חברה אז חוץ מלהמליץ על בית הקפה של חברת השוקולד פאצר(על אותו עיקרון של מקס ברנר רק מעולה!) ועל הכנסייה שחצובה בסלע אין לי יותר מדי המלצות.
-
פינלנד ושבדיה ביוניתודה על התגובות.
ביקרתי בכל הקישורים באתר, סיפורי גולשים מרתקים אך עדיין חסרים סיפורים ומידע עדכני מהשנים האחרונות.
את המעבר מפינלנד לשטוקהולם אנו נעשה עם חברת המעבורות viking lines איך הם? סה"כ הפלגת לילה, האם נהנתם מהאוכל/תוכניות בידור וכו'?
בשטוקהולם נשהה במלון oden האם מישהו ביקר בו פעם? מה דעתכם?
תודה ושבת שלום! -
פינלנד ושבדיה ביונילצערי בנושא המלון אני לא יכולה לעזור כי אנחנו התארחנו אצל משפחה בשטוקהולם. לגבי השיט,אנחנו שטנו עם סיליה ליין שזו החברה המתחרה של ויקינג. השיט הוא די חוויה.הנוף עצמו של הארכיפלג די יפה והספינה נחמדה מאוד(של סיליה לפחות).יש שם קזינו ומופעים וחנויות דיוטי פרי.אני מאוד אהבתי את האוכל והרגשתי שקיבלתי תמורה מעולה לכסף שלי.סכ"ה גם עשינו את השיט כחוויה ולא רק כאמצעי תחבורה לפינלנד.