גיאורגיה לבד
-
היי כולם,
לא הייתי מעולם בגיאורגיה אבל רציתי לדעת מהמומחים כאן האם זה לגיטימי והגיוני לטייל זוג לבד בגיאורגיה. להשכיר ג'יפ ולבנות לעצמנו מסלול.
האם זה מוזיל עלויות מטיול מאורגן? האם זה לגיטימי מבחינת בטיחות (לטייל לבד בג'יפ בדרכים שאנחנו פחות מכירים...)
בקיצור כל דבר שיש לכם להגיד על זה אני ממש אשמח לשמוע
תודה רבה
לי
-
גיאורגיה לבדלגיטימי בטח. גם הגיוני מאד וגם אפשרי די בקלות. בנית טיול בגיאורגיה זה ענין לא מסובך.
יש הרבה חומר כאן בפורום ובאתר ממנו תוכלו לשאוב מידע לגבי בניית מסלול.
גם הנהיגה בגאורגיה קלה יחסית.
מלבד הדברים הרגילים אין סכנות מיוחדות בטיול עצמי ובנהיגה, ולבטח זה יותר זול מטיול מאורגן.
יש לי מספר טיפים שיעזרו לכם להתחיל ויש המון טיפים של אחרים.
אחרי שתקראו ותבנו מסגרת טיול תחזרו לשאלות ספציפיות ויעזרו לכם.
-
גיאורגיה לבדהטיול המאורגן היחיד שהייתי בו היה בגיאורגיה.
היתרון היחיד שהיה זול אבל מכאן רק התחילו החסרונות שכנראה קשורים למחיר הזול. ובקיצור ברובו היה ביזבוז זמן מוחלט.
עכשיו הייתי פעם שניה וכמובן כזוג לבד ומנסיון לא צריך לתכנן כלום מראש.
תגיעו לטיבליסי או אפילו עדיף לבאטומי ותארגנו הכל בתוך מספר דקות.
כמובן שעדיף להגיע מוכנים אבל זה ממש לא הכרחי. וגם המחירים כאלה שאי אפשר לעשות יותר מדי שגיאות.
אני ממליץ שתקחו רכב עם נהג אבל ראיתי גם כאלה שנסעו לבד.
-
גיאורגיה לבדכמובן שניתן לטייל לבד.
אנחנו טיילנו לבד 12 ימים בגאורגיה (זוג + 2 ילדות בנות 4+6 בזמנו).
בחרנו דווקא לא להשכיר ג'יפ - אלא להתבסס על תחבורה ציבורית (אוטובוס, רכבת) ונהגים מקומיים כשהיה צריך.
היה מאוד נוח ומאוד פשוט.
לא הרגשנו שום חשש באף חלק מהדרך, ופגשנו עוד משפחות וזוגות (ישראלים ולא) שעשו בדיוק אותו הדבר.
ראינו גם לא מעט קבוצות מאורגנות.
באופן אישי - אני לא חובבת טיולים מאורגנים, ואם יש לכם נסיון כלשהו בטיול עצמאי בחו"ל, אין שום מניעה לטייל כך גם בגיאורגיה.
-
גיאורגיה לבדהכל פשוט
הבעיה היחידה היא הנהיגה . הנהיגה בגאורגיה קצת קשה. גם מבחינת תנאי הדרך,
עזרה של אנשים בדרך (חלילה אם נתקעים קשה למצא דוברי אנגלית), וכן, גם תרבות הנהיגה שם היא מאתגרת..
קחי את זה בחשבון
-
גיאורגיה לבדלא מסכים עם הדעה האחרונה. תרבות הנהיגה לא גרויה מזו בארץ. נהגתי בגיאורגיה לאורכה ולרוחבה. כבוגר כבישי ישראל הסתדרתי מצויין. אמנם רמת האנגלית מחוץ לערים ובדרכים תהיה נמוכה מאד אבל הגיאורגים יתנו את הנשמה לעזור, ואם תציע טיפ או תשלום - יעלבו עד עמקי נשמתם. יחד עם זאת, כמו בכל נהיגה במדינה זרה יש להבין את תרבות הנהיגה כמו מי נותן למי זכות הדרך, איך מתנהגים מול רמזור וכד'.