קצת מדע...
-
שלום,
האם מישהו טס בטיסה שמתחילה בלילה ובמהלך הטיסה נהיה אור יום ושוב לילה או להיפך. אשמח לשמוע את נקודת ההתחלה והסיום. תודה
-
קצת מדע...לא בטוחה שזה מה שהתכוונת אבל אני טסתי לאוסטרליה: יצאתי מישראל בחמישי בלילה, הגעתי לתאילנד בשישי בצהריים ולאחר שעתיים המראתי שוב לאוסטרליה ונחתתי שם בשבת בבוקר. זאת לא הייתה טיסה אחת אבל ההמתנה בתאילנד היתה קצרה.
-
קצת מדע...אני גם כן לא מבינה את הכוונה עד הסוף, אבל אולי זה יעזור- כשטסנו לאיסלנד, המראנו מגרמניה ב21:00 בחושך מוחלט, ונחתנו באיסלנד ב00:00 לאור יום מלא כי השמש כמעט ולא שוקעת בקיץ הסקנדינבי
-
קצת מדע...אני אנסה שוב, יכול להיות שלא הייתי ברור.
אני מתכוון לטיסה אחת ישירה בלי עצירות והחלפות.
למשל, יצאתי מישראל ב-1 בלילה, לכיוון לוס אנג'לס, במהלך הטיסה אחרי 5-6 שעות(הצצתי מהחלון) נהיה אור ( אני באזור מערב אירופה) המשכתי לכיוון האוקיינוס ושוב (הצצתי מהחלון) נהיה חושך במהלך הטיסה( כי מגיעים ללוס אנג'לס בסביבות השעה 6-7 בבוקר)
לדעתי זה יכול להיות רק בטיסה מעל 10-12 שעות.
הטיסה הישירה הארוכה בעולם היא מדובאי לפנמה, אבל לא יודע אם במהלך הטיסה כשמציצים מהחלון יהיה חושך-אור-חושך
סתם נראה לי מדליק שמשתנה מחושך לאור ושוב לחושך
בטיסה אחת -
קצת מדע...כן,למרות שבזמנו, לא חשבתי שזה מדליק.
טסנו מסנט חוזה לסנט פרציסקו,אומנם ירדנו ועברנו מטוס..
משם טיסה לישראל עם נחיתה ללא יציאה מהמטוס,רק לצורך עליה של עשרות ישראלים יורדים,לחופשת מולדת(ישראל) והמשך לתל אביב.כ17 שעות באויר עם עשרות נופשי מולדת.טיסה לא קלה.
בהלוך,טיסה רגוע יותר לניו יורק וממנה אומנם עם ירידה ומעבר מהיר בשרוול(לא ראינו אפילו את קירות השדה)המשך ללוס אנגז'לס.גם 16 שעות באוויר.
היה מאוד קשה לגוף,במיוחד אחרי הטיסות..בשני הכיוונים.
-
קצת מדע...זה הרבה יותר קל בטיסה בכיוון ההפוך, ממערב למזרח, כי אז היממה מתקצרת והחילוף מהיר יותר. למשל, כל טיסה ישירה שתצא אחרי הצהריים מניו יורק לנתב"ג תתחיל באור, תעבור לילה שלם בדרך, ותנחת באור בנתב"ג בבוקר שאחריו.
-
קצת מדע...אפשר לראות הדמיה חביבה כאן.
-
קצת מדע...בטיסות מאוד ארוכות ממילא לפעמים מבקשים ממך לסגור את החלונות, אז אין לך מושג אם שמש או חושך בחוץ, וגם אתה כל כך מותש שאתה לא שם לב גם אם פתוח (מניסיון, חלק ניכר מהטיסות שעשיתי היו 9-12 שעות). אם כבר, יותר מדליק שלא משתנה במשך כל הטיול כולו: היתה לי נסיעה לאזור הקוטב, ומהרגע שיצאתי משדה התעופה באוסלו ועד שחזרתי אליו 11 יום אחרי, לא היה רגע אחד של חושך או דמדומים. רק אור של שמש גבוהה בשמיים.
-
קצת מדע...לנו הייתה חוויה מדהימה, בטיסה מארגנטינה לאירופה, קצת לפני ברזיל ראינו שקיעה עוצרת נשימה, ושוב לפני אירופה שקיעה נוספת, אכן משהו!!
-
קצת מדע...יפה מאד, כדור קטן יש לנו.