שאלת inmigration england
-
שלום רב,
הבת שלי תגיע בקרוב לטיול בלונדון , עדיין לא סגור מתי תחזור ארצה ולכן לא קנתה כרטיס חזרה לארץ .
האם האנגלים עושים בעיות בכניסה למדינה, לבחורה צעירה שבאה לחופשה של שבועיים לפי המצב שתארתי ?
תודה,
-
שאלת inmigration englandהשאלה שלך לא נכונה מיסודה - האנגלים לא יודעים שהיא "באה לחופשה של שבועיים" כפי שהבת שלך לא יודעת אם היא מגיעה לחופשה של שבועיים, כי אם היא היתה יודעת היה לה כרטיס חזרה. להיפך, אמירה של "באתי לשבועיים" לא הולכת יד ביד עם "לא ידעתי מתי ארצה לחזור", ולכן עדיף לא לצאת בהצהרות סותרות בביקורת הגבולות.
אם אכן מדובר בחופשה קצרה שכזו - קנו כרטיס חזור. תמיד אפשר לשלם יותר על כרטיס שאפשר לשנות בו תאריך. בשביל טיול קצר לא שווה לחכות, מה גם שמחיר הכרטיס יעלה יותר ברגע האחרון, רוב הסיכויים.
בכל אופן, האנגלים לפעמים עושים בעיות בכניסה, במיוחד אם אין כרטיס חזור ואם מדובר בצעירים. כדאי מאוד שיהיה לה מזומן שהיא יכולה להראות כהוכחה שיש לה כסף, טפסים המעידים על מקום לינה שהוזמן מראש, וכל דבר אחר שיוכיח את כוונתה להגיע לטיול קצר בלבד - נניח, אם היא נרשמה לאוניברסיטה בישראל ויש מכתב קבלה.
-
עדיף להזמין כרטיס חזור מראשעברתי באימיגריישן הבריטי ארבע פעמים בשנים האחרונות (פעם ביורוסטאר, פעמיים בסטנסטד ופעם בגטוויק). בכל הפעמים עברתי תשאול של מספר דקות, שכלל תמיד בקשות לכתובת מדוייקת (כולל מיקוד, כיון שנשארתי בבתים פרטיים של חברים), מה בתוכניותי לעשות, כמה זמן אני אמור להישאר, במה אני עובד וכו'. הבריטים מאוד קפדנים וחשדנים, ממליץ בחום לא להשאיר קצוות פתוחים בנושא.