טיול משפחתי לרומא
-
אנחנו מתכננים לעשות טיול משפחתי לרומא. רציתי לשאול מספר שאלות.
האם ניתן לעשות את הטיול בהליכות ממקום למקום הכוונה היא אם ההליכות שם הם במרחק סביר כמו לדוגמה בברצלונה. אם לא האם התחבורה הציבורית שם נוחה וקל להסתדר שם ולא להסתבך.
האם כדאי לקנות באינטרנט כרטיסים באינטרנט בבית כמו לקולוסיאום לדוגמה.
וכמובן אם אתם יכולים להמליץ על מקומות שחייב לבקר בהם.
החופשה מתוכננת ל5 ימים. תודה רבה.
-
אם ניקח את ברצלונה כאמת מידה אזכן, הסמיכות של האטרקציות להליכה רגלית בגדול דומה לברצלונה.
לא, התחבורה הציבורית נוחה פחות מברצלונה. לא מסובכת יותר אבל טובה פחות.
כן, אם אתם יכולים תרכשו כרטיסים מראש משום שהתורים לחלק מהאטרקציות כמו הקולסאום מאוד ארוכים.
ככה בכלליות. עדיף שתכנסו לפרטים כי לא כל האטרקציות קרובות לא לכל מקום התחבורה הציבורית לא נוחה ולא לכל אטרקציה יש תור ארוך.
-
טיול משפחתי לרומאבנוגע להליכה ברגל: תלוי לאן בדיוק אתם רוצים להגיע, כמה אתם אוהבים ללכת ברגל, גילאי המטיילים ומזג האוויר.
אם אתם נוסעים כשמזג האוויר נעים, ואין מישהו שמתקשה בהליכה, אז אפשר להגיע כמעט לכל האתרים המוכרים כולל וילה בורגזה והותיקן ברגל. כדאי להעזר ב google maps כדאי לבדוק כמה זמן הליכה.
-
טיול משפחתי לרומאחזרנו לאחרונה מרומא. עיר נהדרת.
לוותיקן חובה להזמין כרטיסים מראש באינטרנט. אם רוצים סיור מודרך, כדאי לקחת את זה שכולל גם את בזיליקת סנט פיטר (חוסך הליכה ועמידה בתור לבידוק בטחוני נוסף)
לקולוסאום לא הזמנו מראש וממש לא התחרטנו. ראשית אפשר לקנות את הכרטיס המשולב בקופת הפורום, ששם התור קצר מאד. בקולוסיאום עצמו, יש קודם תור לבידוק בטחוני, ורק אחר כך לרכישת הכרטיסים. כנראה שרוב האנשים באים עם כרטיסים שנרכשו מראש, והתור של אילו בלי הכרטיסים התקדם הרבה יותר מהר, כך שלא נראה לי שיחד עם רכישת הכרטיסים עמדנו יותר זמן בתור.
אם מתאכסנים במרכז העיר, אפשר להגיע ברגל כמעט לכל מקום. אנחנו נסענו בתחבורה ציבורית ממש מעט. גם אם לא מתכננים הרבה נסיעות, כדאי לרכוש מראש כמה כרטיסי תחבורה ציבורית למקרה הצורך (אילו ב-1.5 יורו) כי לא ליד כל תחנת אוטובוס יש מכונה לרכישת כרטיסים (יש בכל בתחנות המטרו). לרכישת הכרטיסים צריך כסף מזומן - שטרות עד 20 יורו, וזה לא נותן יותר מ-6 יורו עודף.
-
טיול משפחתי לרומאברומא אין מטרו אז אין ברירה כל כך ללכת, לא יצא לי לנסוע שם באוטובוס.
ולדעתי ארבעה ימים ברומא מספיקים בהחלט. אולי תעשו טיול יום מחוץ לרומא באחד הימים.
-
טיול משפחתי לרומאברומא יש דווקא 2 קווי מטרו.
רק שלא מאד שימושיים למי שמטייל וגר במרכז העיר (אולי לעלות לותיקן?)