מידע על ה- TMB
-
שלום, קוראים לי אופיר, בת 25.
אני רוצה לטוס באוגוסט עם חברה לעשות את הטרק המלא של TMB, חלקו באוהלים וחלקו בבקתות.
אשמח אם תוכלו לחלוק איתי קישורים ועצות שיעזרו לי להתחיל לתכנן את הטיול. בנוסף, אם למישהו/י יש השערה עדכנית לעלות הכוללת של טיול מסוג זה אשמח לשמוע(:
תודה וחג שמח!
-
מידע על ה- TMB,תכנסי לאתר hike.co.il ותהיי בהלם מכמות החומרים שתמצאי שם. תהני
-
מידע על ה- TMBיש המון חומר באינטרנט. עשי חיפוש תחת "TMB". יש בלוג מצויין של ענבר בבלוגים של למטייל. אני השתמשתי גם בספר של KEV REYNOLDS, מקווה שעוד מעודכן.
-
מידע על ה- TMBהי אופיר,
חיפוש "זריז" באתר למטייל לשילוש "TMB" מוליד המון תוצאות - זה אולי הטרק הכי פופלרי באירופה (בוודאי אחד מהם) וגם הרבה ישראלים צועדים אותו (יותר ויותר כל שנה). את לגמרי מוזמנת להציץ בבלוג שלי אבל באמת שיש עוד הרבה - חלקם חדשים ומעודכנים יותר.
בנוסף, המסלול כל כך פופולרי שבאתר hike.co.il, שכבר הומלץ לך, פתחו לאחרונה פורום יעודי רק למסלול הזה. יש שם כל כך הרבה אינפורמציה שאני בספק אם תרצו/תצליחו לעבור על חצי מזה...
לגבי עלות. כשאני הלכתי את המסלול ב- 2010, הוצאתי כ- 50 יורו ביום הליכה (כלומר: לא כולל טיסות, ביטוח וכו' - רק עלות לינה+ארוחות במסלול עצמו) בהערכה קצת גסה. אני מניחה שמחירים קצת עלו מאז...
הדרך להוזיל היא כמובן - לינה באוהל ובישול עצמי.
וכמו כן - למצוא טיסות זולות.
שימו לב שלא מאוד מקובל ללון במסלול באוהל מעבר לאתרי הקמפינג הרישמיים שפזורים לאורך הדרך (והם לא מכסים, למיטב ידיעתי, את כל המסלול).
יחד עם זאת, אפשר לבקש רשות להקים את האוהל ליד הבקתות. סביר להניח שחלקן יסכימו.
תריצו חיפוש באתר "הייק" ל- TMB אוהל - ותקבלו עוד אינפורמציה.
מקומות שאני זוכרת שהיו בהם אתרי קמפינג:
Les Houches
Les Contamine
Le Chapiuex
Lake Champex
Val de Arpette
בטח יש עוד, אני פשוט לא חיפשתי...
בהצלחה!