פוסחים על הפסח בפלופונס (2016)
-
השנה החלטנו ברוח חג החירות, לחוש את טעם החופש בדרום יוון. מאחר ובצפון יוון כבר טיילנו מזמן עם ילדינו, נפל הפור על 8 ימי טיול בפלופונס.
קיבלתי עזרה רבה בתכנון מרנצי (ממליצה על הבלוג שלו) ומיפה, שטיילה בפלופונס 3 חודשים לפניי, ולבסוף החלטתי שהטיול הפעם יהיה נינוח, ויתמקד באזורים מסוימים, אם כי הוא יהיה טיול מתגלגל, למעט לינה בת יומיים בכפר דמיטסנה, בשל חגיגות "יום שישי הטוב".
כמה עובדות על הפלופונס:
1. מאז שנחפרה תעלת קוריתוס (התעלה השנייה באורכה בעולם, לאחר תעלת פנמה), הפך הפלופונס לאי.
2. אין בו מקום המרוחק יותר מ-50 ק"מ מן הים.

3. כאן שכנה ספרטה הקדומה. (לא נשאר ממנה דבר...., אבל לידה נמצאת מיסטראס הביזנטינית.)
כאן שכנה גם אולימפיה, שבה החלו המשחקים האולימפיים. (לא הגענו לעתיקותיה)
4. חבל מאני (Mani), שבאצבע האמצעית של הפלופונס, לא נכבש על ידי הגרמנים,ולא- על ידי העות'מאנים.

5. האוכל כאן הוא טעים, טעים, טעים: יוגורט אלוהי, גבינת פטה נהדרת. לעגבניה , למלפפון ולפלפל- יש טעם של פעם. התפוז מתוק!!! וכמובן שאי אפשר בלי הזיתים, המוסקה, עלי הגפן, הצ'יזיקי והסופלקי.

6. האירוח מדהים! בכול מקום קיבלו אותנו באהבה.

כנראה שהישראלי המכוער עדיין לא הגיע לכאן.
7. כול נותני שירותי התיירות יודעים אנגלית!
נילי

-
אתונהערב פסח- יוצאים בשעות אחר הצהרים המאוחרות מן המלון,
לאחר שהסתיים כנס העבודה של בן זוגי, לשוטט בעיר. הגעתי לאתונה בצהריים. הוא כבר מיצה את מרכז העיר כי הגיע 3 ימים לפניי, וגם שהה בה לפני כחודש.
המקום היחיד שאני רוצה לחזור אליו באתונה (טיילנו בה ובצפון יוון לפני 16 שנה עם שלושת ילדינו) הוא גבעת האקרופוליס, החולשת על העיר, ובה שרידים ארכיאולוגים מרשימים של אם הדמוקרטיה, הפוליס אתונה.
צועדים ברגל כברת דרך (המלון, מלון 4 כוכבים עם יחס חם ואוכל טעים, מרוחק מן המרכז כ-15 או 20 דקות). על חלק מן הבתים ניכרים סימני עזובה, והמון גרפיטי על הקירות. המשבר הכלכלי נותן את אותותיו.

לעומת זאת החיים הטובים נמשכים, והמסעדות ובתי הקפה הומים מאדם-יוונים ותיירים גם יחד.
עולים על הגבעה. אין לנו הרבה זמן, כי המקום נסגר בשעה 20:00.
בדרך צופים בשרידים של שני תיאטרונים שונים.
נילי

-
פוסחים על הפסח בפלופונס (2016)נילי יקרה,
חיכיתי לסיפור שלך. מכירה את התמונות משידור ישיר. ואיזה יפות הן פה שהן גדולות. כמה שפלופונס שלך יפה!!
תודה רבה רבה על השיתוף
אמשיך לעקוב
לימור
-
אתונהעתיק למול חדש.

מגיעים לפרתנון, המקדש לפטרונית העיר, האלה אתנה, המבנה המייצג את שיאה של התרבות היוונית הקלאסית בעת העתיקה. למרות שכיום המקדש הרוס בחלקו הגדול, ניתן להתרשם מעוצמתו, וקטנות האדם למולו.

לצידו של הפרתנון - שרידיו של המקדש העתיק הארכתיאון שמפורסם בשש
הקרטיאדות, פסלי נשים התומכים בגג אכסדרה.

כמובן שמרום הגבעה נשקפת העיר.

מאוחר יותר סעדנו במסעדה יוונית עם המון מקומיים ליד כיכר סינטגמה, שבן זוגי כבר דגם אותה ואהב. האוכל היה מצוין! ( בקושי מצאו עבורנו שולחן פנוי)
נילי
-
אתונהלימור,
לכבוד לי לארחך בשורה הראשונה!
אני מעלה את התמונות בדרך הישנה דרך אתר מתווך ובשיטת" העתק -הדבק".
משום מה האתר לא מאפשר בדרך הקונוונציונאלית, והכול עובד לאט.....

נילי
-
אתונהיקירתי, לאט זה טוב. זה נותן לנו זמן להתענג על התמונות שלך ועל יוון שלך.
תודה תודה תודה. הנה, התיישבתי לי גם בנחת ממתינה להמשך אבל בכלל לא לוחצת
אלונה
-
בדרך לנאפפליו: תעלת קורינתוסלמחרת עזבנו את המלון (כרבע שעה הליכה מהסינטגמה) ונסענו במונית לתחנת השכרת הרכב. אורן מרום, ידידנו המופלא, מצא עבורנו את התחנה, שממנה שכרנו את הרכב במחיר נמוך.
עזבנו את אתונה ועלינו על האוטוסטראדה לכיוון הפלופונס, אך כיון שאנחנו חובבי כבישים מקומיים, ירדנו לאחר זמן מה, וניסינו לנסוע במקביל לחוף. זה לא היה כפי שדמיינתי, שכן בחלקים גדולים נסענו בתוך ישובים, ולא נסענו ממש על שפת הים. אבל הגענו לתעלת קורינתוס!
בתעלת קורינתוס כבר צפינו עם ילדינו לפני 16 שנה, אבל הפלא ההנדסי הזה, שנחפר בין השנים 1881 ל-1893 והופך את הפלופונס לאי (מקצר ב-320 ק"מ את דרכן של הספינות מן הים האדריאטי לנמל פיראוס, שליד אתונה), באמצעים הטכנולוגים של אז, שווה עצירה וים של צילומים. אורכה של התעלה 6.3 קילומטר. רוחבה 21 מטר בקרקעיתה ו-25 מטר בגובה פני הים. עומקה: 8 מטר. גובה דפנותיה מגיע עד 80 מטר מעל פני הים.

כיום עוברות בתעלה מעט אניות, בעיקר יאכטות, מאחר שרוחבה אינו גדול דיו למעבר אוניות משא מודרניות.האמת היא שלא ראינו אף סירה...אבל התלהבנו!
יש אפשרות לעשות כאן בנג'י.....
נילי

-
אלונה- מלכתנואלונה, מלכתנו הבלתי מעורערת!
תרשי לי להכתיר אותך, בשם חברי פורום משפחות. ממילא הדמוקטיה אצלנו, לא משהו....
לכבוד ולעונג לי, שאת כאן! אפשר גם להרים כוסית של אוזו ולשיר:
אל אלוהי שמיים
מה חסר לי בחיים?
אם יש לי קנקן עם מים
ולחם כה טעים?
אל אלוהי שמיים
מה נדרש לו, לאדם
מלבד אהבה בשניים
אושר וקשר דם?
אל אלוהי בני החלד
שמור מקום לי בין באיך,
אך פלא על כל פלא
שמור לי עכשיו וכאן.
עוד אבוא בשעריך
אבל עוד יש לי זמן.
איזה עולם בראת לכולם
איזה עולם נתת בחינם
כשבני אדם יהיו לבני אדם
אז עולמך יהיה מושלם. -
אלונה- מלכתנונילי!
את אמרת לי קצב יווני ואימצתי. אז גם לך מתאים אותו הקצב...
נשמע ונראה נפלא. אני כאן.
רבקה
-
פוסחים על הפסח בפלופונס (2016)היי נילי,
נשמע כמו יופי של טיול! אז מה אם אני שונא ים, והאקליפטוסים בתמונה האחרונה מזכירים לי את המילואים? אוכל טוב זה מעולה, ואנשים חמים זה מעולה, ויוון ארץ מקסימה. מחכה להמשך...
תודה!
יובל
-
בדרך לנאפפליו: תעלת קורינתוסנילי. ראשית: התמונות מעולות. ואתונה, תפסתם יום מעולה! ללא ערפיח וללא ערפילים. שנית: עוד מילדות, נהגתי 'לפנטז' על תעלת קורינטוס. עבורי אז, היא הייתה ממש 'בסוף-העולם'..... טוב, עברו מאז הרבה מים בירדן. בנתיים כיף להנות אתך כאן.
-
בדרך לנאפפליו: תעלת קורינתוסנילי,
איזה יופי שהתחלת לספר!!!!
חיכיתי לך

התמונות משגעות, מחכה להתחיל לטייל איתך בפלופונס.
ועד אז שיר...
-
תודה חברים!רבקה'לה- את מכולם יכולה להבין את הקצב היווני, את החיים של פעם ואת הריח של יוון.
אמנם הפלופונס הוא איזור גיאוגרפי שונה מן הצפון, אך הוא בהחלט שווה טיול. במשך כול ימי הטיול תהיתי על זיכרוני הקצר. הרי טיילנו כבר ביוון, והיה לנו טיול נהדר. איך זה שלא שבנו אליה במשך 16 שנה?

יובל- אנחנו כבר לא נצעד בטרקים, אבל יש מסלולי הליכה רבים בהרי הפלופונס. היתרון של יוון הוא שבשעה וחמישים דקות מגיעים מנתב"ג לאתונה, והחזרה קצרה עוד יותר....

צפריר-אוסטרליה בשבילי ממש קצה העולם. לך פחות.
בכול זאת בפלופונס יש משהו ים תיכוני אוטנטי, שלצערי, אנחנו הישראלים איבדנו אותו. אז בדרך לכאן אתה יכול לערוך אתנחתה קלה....אני גם מעזה לחשוב, שחופי יוון יפים מחוף ימה של אשקלון...

מיקוש- חיכיתי לך. את שאהבת את מלטה, תאהבי את יוון.
ותודה עבור השיר והצילומים המרהיבים. לדאבוני, אני לא בקיאה בשירה היוונית, אבל לשמחתי, כחסידת הזמר העברי, אני מכירה שירים רבים, שתורגמו מיוונית לעברית, והפכו לנכסי צאן וברזל ישראלים.

נילי
-
בדרך לנאפפליו: חוף היםיעד ליל הטיול הראשון שלנו הוא העיר העתיקה של נאפפליו. אני מחליטה שניסע אליה צמוד לשפת הים, ובהמשך נעצור באתר הארכיאולוגי שבאפידאוורוס . (שלושים ק"מ מזרחית לנאפפליו)
ראשית נסענו בצמוד לחוף הים והמראה הכחול הזה תמיד עושה לי טוב....חופים ריקים מאדם, מים צלולים, ושקט אין סופי, רק אוושת הגלים נשמעת.

בבהמשך הדרך מטפסת במעלה, והים נשקף עם עדויות לכלובי דגים.

-
בדרך לנאפפליו: אפידאוורוס (Epidavros)עיקר פרסומה בא לה מתוך פולחן אסקלפיוס ( אל הרפואה, שנולד בה). אפידאורוס שימשה מרכז ויעד לעולי רגל .
במקום היה אסקלפיון: אחד מ-300 מרכזים רפואיים-מקדשים, שהוקמו לכבודו של אסקלפיוס . סביב המקדש, שבו ניצב פסלו של אסקליפיוס, התקבצו חשוכי מרפא, כדי לבקש נסים. עם הזמן נהרו למקום גם רופאים, והוא החל לקבל צביון של בית חולים. במאה ה-4 לפנה"ס היה כאן מרכז רפואי שכלל: לבירינט לטיפול בהלם; חדרי ניתוח; חדרי הבראה; תיאטרון; בתי מרחץ וגימנסיון.
מדומני, שהפסל של אסקליופס או דמותו די מוכרים. כך נראה פסלו במוזיאון הקטן המקומי.

התיאטרון נבנה במאה ה-4 לפנה"ס, והיו בו 14,000 מקומות ואקוסטיקה יוצאת דופן, הקיימת עד היום. (בכול מקורות המידע עליו, המבקר העכשווי מתבקש להטיל מטבע במרכז הרחבה, וקול הצלצול נשמע בכול רחבי התיאטרון ). הוא נחשב לתיאטרון היווני השמור ביותר בעולם.
מדי שנה, מתקיים במקום פסטיבל אפידאורוס למחולות, בין ה-26 ביולי ל-30 באוגוסט.

-
נאפפליו (Nafplion)איזו עיר עתיקה יפהפייה!

העיר קרויה על שמו של נאפפליוס, אחד מבניו של אל הים.
היא בנוייה על צלע הגבעה מתחת למבצר העתיק הראשון של העיר שנבנה במאה ה-13, ונקרא אקרונאפפליה . ממבצר זה ששרדה החומה ומעט מבנים. בשטחה היום יש בית מלון גדול .

מצידה השני ברום הגבעה מתנוסס המבצר השני, מבצר פלמידי, שנבנה על ידי הונציאנים, ואליו מובילות 999 מדרגות. אל דאגה, יש גם כביש, שעלינו עמו במכונית כדי לתצפת על העיר. ניתן לבקר במבצר זה. אנחנו לא נכנסנו, כי הגענו מאוחר מידיי, ולמחרת הייתה לנו נסיעה ארוכה, כך שויתרנו על הביקור.

המבצר השלישי של העיר נמצא על האי בורידזי , בכניסה לנמל של העיר, והוא הגן על העיר מכניסת אויבים דרך הים. בתקופה העות'מאנית התגורר באורח קבע במצודת בורדזי התליין של הסולטן. אחר כך הפך המקום לבית מלון, אך הוא נסגר.

נילי
-
נאפפליו (Nafplion)השלטון העות'מאני השאיר את מורשתו גם בעיר העתיקה. נבנו בעיר הנוצרית אורתודוכסית יוונית, שני מסגדים.
היוונים, שלחמו לעצמאותם במלחמה קשה ועקובה מדם, הפכו עם ניצחונם את אחד משני המסגדים למקום כינוסו של הפרלמנט היווני הראשון. כלומר: נאפפליו הייתה הבירה הראשונה של יוון לפני המעבר לאתונה.
כיום העיר העתיקה הבנויה מרחובות צרים בתבנית של שתי וערב עם כיכר מרכזית, שנקראת (כמו באתונה) סינטגמה, מלאה באנשים, חייה ותוססת בלילה. כול תמונות הלילה שלי גרועות, כך שתצטרכו להאמין לי , שהרחובות הצרים הומים מאדם וכך גם כיכר הסינטגמה...
אנחנו לנו בדירה של אנג'לינה המקסימה.

מאוד התלבטתי האם לישון בדירה זו, כי צריך לקבל את המפתחות במשרד של בעלה בכתובת שונה. כמו כן זוהי דירה ללא ארוחת בוקר.בסופו של דבר לא היו לי אפשרויות בחירה רבות, כי רציתי לישון בעיר העתיקה ורק לילה אחד בסוף השבוע, כאשר כמעט בכול מקום סביר הדרישה הייתה לישון יומיים.
אנג'לינה התגלתה כמארחת מדהימה.
הגענו למשרד של בעלה בקצה העיר העתיקה, בו היא חיכתה לנו. היא אמרה לנו לנסוע אחריה, והביאה אותנו למגרש חנייה חופשי מתשלום בו חנינו. מכאן הלכנו עימה ברגל, כי אין כניסה לרכבים. ואז הגענו לדירה המדהימה שלה, הנמצאת ברום העיר העתיקה עם תצפיות מדהימות לים ועל העיר.

יש לאנג'לינה שתי דירות סמוכות בבניין עתיק, משופצות בטוב טעם ,מבריקות, עם מרפסות ואפילו טרסה קטנה. המקרר במטבח מצויד בכול טוב, כך שבהחלט היה לנו מה לאכול בבוקר.המטבח מצויד במכונת קפה והמקרר מלא בתפוזים עבור מיץ סחוט. כול שאלה שלנו נענתה בתשובה מפורטת, ובכלל אנג'לינה היא מסוג האנשים המביאים עימם שמחת חיים לכול מקום. איזה מזל שבחרתי ללון בדירתה!
נילי
-
נאפפליו (Nafplion)כיון שהתקופה שבה טיילנו היא זמן הלנט שלפני הפסחא, אנג'לינה סיפרה שבכנסיה הנמצאת ליד הרציף תיערך הופעה, וכדאי לנו להגיע ולהאזין לשירה. וכך היה.
לפני כן אכלנו ב- Τavern Alaloum , הנמצאת ממש ליד הכנסייה, שהומלצה גם היא על ידי אנג'לינה והאוכל בה היה טעים. במיוחד המוסקה!

התחושה לצפות בהופעה במוצאי חג הפסח היהודי בכנסייה יוונית אורתודוכסית הייתה מאוד מעורבת. מצד אחד השירה של הסולנים והמקהלה והנגינה של התזמורת היו נהדרים, אבל לא היה לי מושג על מה הם שרים, והאמת גם לא רציתי .
מעלה כאן רק את תמונת ארנבות הפסחא החמודות, לפני תחילת ההופעה.

נילי
-
נאפפליו (Nafplion)נילי
איזה התחלה מבטיחה (זה לא סוד שחיכיתי לך )
ואיזה כייף שגם את הוספת נעץ ביוון אחרי הסיפור הנפלא של רבקה
ואיך שאני אוהבת כבישים צמודי ים כחול
והתמונות בכלל ומנאפפליו בפרט +הארוח בדירה של אנג'לינה ,עושות לי חשק גדול
לתת קפיצה לשכנה
הבחירות שלך
תמיד עושות לי את זה תמשיכי
ל
א
טובה
-
נאפפליו (Nafplion)נילי יקרה
דיווח מעניין כתמיד ותמונות נהדרות !!! יוון שלך וש ל רבקה מתגלה כמקום מרהיב ביותר.
הדירה נראית מעולה !!! הים תמיד עושה לי את זה
מחכה להמשך
איריס