שאלה למי שמבין בביטוחים
-
שלום,
אם אני נוסע לאירופה ומפעיל 2 ביטוחים חינמיים של חברות שונות (כאל וישראכרט), ברור לי שאין כפל ביטוחים ולא אקבל כסף פעמיים עבור אותו מקרה.
אבל השאלה שלי היא אם למשל יום אישפוז עולה 4000 יורו וחברה א' מכסה רק 2000 יורו, האם ניתן להגיש את הקבלות גם לחברה ב' ולקבל מהם השלמה?
-
שאלה למי שמבין בביטוחיםהתשובה היא 'לא'
החברה שבחרת לתביעה, היא היחידה שתשלם (או לא) את התביעה שלך.
במדה של שני מקרים נפרדים, תוכל לתבוע כל אחחד מהם בנפרד מחברת ביטוח אחרת.
בביטוח אין 'כפל מבצעים' !
-
שאלה למי שמבין בביטוחיםהסיבה שאני שואל היא מכיוון שגם בארץ אם אתה הולך לייעוץ או ניתוח אצל רופא מומחה וקופת החולים מכסה רק חלק מהסכום אז ביטוח הבריאות מבקש לקבל מכתב מקופת החולים כמה הם שילמו והביטוח הפרטי משלים את ההפרש (גם אם זה לא ביטוח מסוג משלים שב"ן).
ואכן המשכתי לחפש ומצאתי את המאמר הבא:
http://www.albit.co.il/cefelhul.htm
ממה שאני מבין היא אומרת שחוק כפל ביטוח אינו חל על הביטוח הרפואי של פוליסת נסיעות.
אשמח לתגובות
-
שאלה למי שמבין בביטוחיםראשית, נציין כי יש לעדכן מבעוד מועד את החברות לגבי הביטוחים הנוספים הקיימים. רק במקרה של פיצוי בגין תאונות אישיות/ מוות (חלילה) תקבל פיצוי משתי החברות ללא תלות בפיצוי שקיבלת מכל אחת מהחברות. בכל מה שנוגע להחזר בגין רכוש וכבודה/ תשלום במסגרת הביטוח הרפואי בגין שירות רפואי שקיבלנו בחו"ל, יש אפשרות לקבל החזר מחברות שונות עד גובה הכיסוי של כל אחת מהן,סך הפיצוי משתי החברות לא יעלה על סכום הרכוש/ הטיפול. כלומר, במידה וקיבלת טיפול רפואי שעלותו 200$, לא תוכל לבקש החזר מחברה אחת בסך 200$ ולאחר מכן לבקש החזר גם מהחברה השניה. אך אם סכום הכיסוי הביטוחי בכל אחת מהחברות הוא 2000$ והטיפול עלה 5000$, תוכל לבקש מכל אחת מהחברות החזר של 2000$ ובכך בעצם לקבל 4000$, חשוב לקרוא בכל מקרה את תנאי הפוליסה ולוודא שלא הוסיפו סייגים בנושא. הנ"ל כפוף להשתתפות העצמית בכל אחת מהחברות.
יש לזכור כי מלבד חברת ביטוח אחת הקיימת היום בשוק, כל החברות מפצות את המבוטח רק לאחר ששילם בעצמו את סכום הטיפול (למעשה, לאחר החזרה לארץ).
כמובן שאם הביטוחים הם ללא עלות (כמו במקרה של הביטוחים שמספקים לנו חברות כרטיסי האשראי), אין סיבה לא להפעיל את כולן.
הכי חשוב - שלא נצטרך אותם!!!

-
שאלה למי שמבין בביטוחיםמעולה, תודה על התגובה.
אז בעצם איך צריך לעדכן את החברות האחרות? צריך לקבל מהן אישור בכתב על זה שהודעתי?