עזרה במסלול למערב ארהב
-
שלום לכולם, בזמנו התיעצתי כאן ונעזרתי מאוד.
עכשיו אחותי ובעלה מתכננים טיול של שלושה שבועות לחוף המערבי וביקשו שאכתוב עבורם.
המדובר בזוג מבוגר נוסע ללא ילדים, נוסעים ל23 ימים. נחיתה והמראה מלוס אנגלס. לא רוצים פארקי שעשועים, לא רוצים את לוס אנגלס, מחפשים טבע, חיים טובים ובלי נסיעות מטורפות.
מפרטת את שלד המסלול שלהם ומלווה שאלות ונשמח להערותיכם/הארותיכם:
5.9 נחיתה בבוקר בלוס אנגלס. שכירת רכב ונסיעה על כביש 1 עד סן סמיון (הגיוני מבחינת מרחק וענין??)
6.9 כביש 1 עד מונטריי. לינה במונטריי
7.9 בבוקר עד הצהרים מונטריי , כרמל ונסיעה לסן פרנסיסקו. לינה בסן פרנסיסקו
8.9 סן פרנסיסקו
9.9 סן פרנסיסקו
10.9 סן פרנסיסקו
11.9 (יום ראשון) נסיעה לנאפה ואלי, טיול ביקבים, המשך לכיוון היוסמיטי. היכן כדאי ללון?
12.9 טיול ביוסמיטי (כדאי ללון שם בלילה?)
13.9 יוסמיטי ונסיעה למעבר טוגה, היכן כדאי ללון- לינה בממות לייק??
14.9 נסיעה ללאס וגאס (איפה כדאי לעצור בדרך) לינה בלאס וגאס . (למחרת בבוקר יציאה לפארקים- האם כדאי ללון בלאס וגאס?)
15.9 נסיעה מוקדם בבוקר לפארק ציון, טיול בפארק , לינה בספרינגדל
16.9 בבוקר שוב בפארק ציון (יש טעם לעוד בוקר?) נסיעה לברייס. לינה בברייס
17.9 ביקור בפארק ברייס ולינה בפייג (באותו יום מתאים קניון אנטילופ? אם לא מתי לשלב אותו?)
18.9 פייג , שיט , קניון אנטילופ, פרסת הסוס. לינה בטוסון
19.9 ביקור בגראנד קניון (הלכנו לאיבוד מאיפה נכנסים, מאיזה גדה..)ולינה בקינגמאן
20.9 נסיעה ללאס וגאס בדרך סכר הובר. לינה בלאס וגאס.
21.9 לאס וגאס
22.9 לאס וגאס
23.9 (יום שישי) יציאה בצהרים מלאס וגאס ונסיעה לסן דייגו. לינה בסן דייגו
24.9 סן דייגו
25.9 סן דייגו
26.9 סן דייגו
27.9 נסיעה מסן דייגו מוקדם לטיסה בלוס אנגלס בצהרים.
תודה לכל מי שהחזיק מעמד. אשמח לדעתכם, האם יש מקומות שצריך יותר לרווח? האם יש מקומות שיותר מדי ימים ?
דפנה
-
עזרה במסלול למערב ארהבאחרי טיסה לסוע עד לסן סימאון נראה לי לא סביר.
כרמל נמצא על כביש 1 לפני מונטריי.
אם יוצאים מוקדם מסן פרנסיסקו לנאפא ואלי אפשר לשקול לינה ב-GROVELAND.
ב-12 ממליץ ללון בפארק גם אם יעלה יותר.
אחרי טיוגה אפשר ללון בממות' לייקס.
מממות' לייקס לוגאס אפשר לעצור לאוכל והתרעננות ב-BEATTY.
אם ב-15 יוצאים מוקדם מוגאס, יכול להיות שכל היום בציון יספק אתכם. תלוי באילו מסלולים אתם רוצים לעשות בפארק. אז עוד יום שם יהיה מיותר אם אתם למיטבי לכת.
ב-18 לינה ב-TUSAYAN - טוסאיין, לא בטוסון (TUCSON).
ב-19 הגדה הדרומית של הגרנד קניון נמצאת ממש קרובה לטוסאיין. הייתי בוחר בלינה ב-WILLIAMS ולא בקינגמן.
מה תעשו שלושה ימים בסן דיאגו ? יש בפורום מי שימליץ לכם לרווח את הנסיעה על כביש מספר 1 ולהוסיף עוד יום לשם כך.
זה על קצה המזלג.
-
עזרה במסלול למערב ארהבראובן תודה על התיחסותך
איפה היית מציע לעצור ללינה בלילה הראשון?
בטח יהיו עוד מליון שאלות
תודה דפנה
-
עזרה במסלול למערב ארהבשלום, להלן הערותיי:
1) מלוס אנג׳לס למונטריי על כביש 1, נראה לי שכדאי לפחות שני לילות בדרך.
2) להגיע למונטריי אחה״צ ולעזוב כבר למחרת בצהריים זה לא מספיק. במונטריי מלבד האקווריום, דרך ה-17 מייל וכרמל, כדאי מאד לעשות גם שיט לוויתנים, זה אולי המקום הטוב ביותר בארה״ב בשנים האחרונות לצפות בלוויתנים ובספטמבר הם עדיין מצויים שם בהמוניהם. אם הם חובבי טבע זו חוויה ענקית. להזמין מראש את השיט. gowhales.com
3) אפשר לנסוע מאזור סן פרנסיסקו ליוסמיטי בנהיגה רצופה של כ-4 שעות. כדאי לישון ביוסמיטי 2-3 לילות כדי ליהנות ממנו כמו שצריך. היו לאחרונה המון נושאים בפורום לגבי מקומות לינה מומלצים שם.
4) ממות׳ לייקס לוגאס - בעיקרון הדרך הכי הגיונית לנסוע בטיול היא דרך Death Valley כולל לינה שם. הבעיה היא שבספטמבר כנראה יהיה חם מדי כדי ממש לטייל בפארק, אז אפשר או לעצור שם מבלי לטייל, או לנסוע בדרך צפונית מהירה יותר (כבישים מס׳ 166-266-95) עם עצירה בדרך. אין לי ניסיון עם הדרך הזו לצערי, אבל לא נראה לי שיש שם משהו מעניין מדי. שממה מדברית.
5) לאס וגאס היא ההיפך המוחלט ממה שחובבי טבע כמוני אוהבים. אם הם דומים לי באיזושהי צורה, הם היו מעדיפים להימנע מלינה או אפילו סתם ביקור בעיר המצועצעת הזו. יש כמויות אדירות של מלונות דרכים טובים גם בפאתי העיר שאפשר לישון בהם.
6) bryce, zion - אפשר להסתדר עם לילה אחד בכל פארק, אבל אם יש איזה רצון לעשות גם הליכות ברגל מעבר לתצפיות, לא יזיק בכלל להוסיף לילה לפחות ב-Zion. בברייס יש פחות מה לעשות מבחינת פעילויות, אם כי הוא אהוב עלי יותר מבחינת הנוף שלו.
7) בין ברייס לפייג׳ ישנה עיירה חמודה - Kanab - שהרבה מדלגים עליה ולא בצדק. יש בסביבה כמה מהמקומות הכי יפים במדבריות של ארה״ב, ובעיירה עצמה ישנם מלונות דרכים מפנקים ביותר. ראו הודעה שלי בנושא הזה.
אם כבר מבקרים בגדה הדרומית של הגרנד קניון, כדאי מאד גם לקפוץ לסדונה - עיירה עשירה ומטופחת ביותר שמוקפת בצוקים אדומים מדהימים. גם הדרך לשם מאד יפה, בהרים מיוערים, לצד נחל. מקום שבהחלט שווה סטייה קטנה מהדרך.9) סן דייגו עיר יפה, גרתי שם מספר חודשים. עם זאת, אני לא בטוח מה יש לעשות שם 4 לילות מבחינת פעילויות ונקודות תיירותיות, אלא אם כן חורשים על מוזיאונים או מתעסקים בקניות... לחובבי טבע עדיף לקחת לפחות 2 מתוך ארבעת הלילות האלה ולנצל אותם כדי לרווח את הטיול לפני כן, או אפילו כדי להגיע למקומות שלא הוזכרו במסלול, כמו monument valley למשל.
-
עזרה במסלול למערב ארהבאם לא נשארים בלילה הראשון בלוס אנגלס הייתי מכוונת ללינה בסנטה ברברה.
-
עזרה במסלול למערב ארהבמצטרף להמלצה על סנטה ברברה בלילה הראשון.
הייתי מוותר על הביקור בנאפא ואלי.
אכן, אחרי הביקור בציון אפשר ללון בקנאב, גם יותר זול וכבר ממש קרוב להמשך הדרך לברייס.
-
עזרה במסלול למערב ארהבנקווה שלאחר הפעם הקודמת שבה מפלצת ההודעות של הפורום בלעה את תגובתי, הפעם זה יצליח יותר...

כתבת שהם מחפשים בין השאר "חיים טובים" והזכרת יקבים. אם מסעדות גסטרונומיה עילית עונות להגדרה שלהם, אז באזור Napa כדאי לשהות לפחות לילה אחד, כי יש שם היצע של כמה מסעדות מכוכבות מישלן.
מסעדות מדורגות גבוה במישלן ב-Yountville וסביבתה, קליפורניה
The French Laundry (המסעדה המפורסמת של השף תומס קלר)
*
מסעדות מדורגות גבוה במישלן בסן פרנסיסקו, קליפורניה
**
*
-
עזרה במסלול למערב ארהבאפשר בכיף לצמצם יומיים מסן דייגו.
כמו שכתבו אפשר להוסיף יום בסדונה.
יום שלם בגרנד קניון זה הרבה - אפשר לצמצם אם לא מתכננים לרדת לתוך הקניון.
אפשר להוסיף אחרי וגאס את עץ יהושוע