בעיה בהוצאת ויזה!!
-
בעיה בהוצאת ויזה!!צביקה, בדיוק השבוע קרה דבר כזה לחברה שלי: היא בת 35 אמא לשני ילדים הייתה בארה״ב מספר פעמים ו.... עוד מעט דוקטור לביולוגיה. יש לה כנס בארה״ב בספטמבר. הייתה בראיון לפני שבוע, הכל היה בסדר ויום אחרי זה קבלה מייל שעליה לבוא לראיון נוסף. על סמך ניסיון של חברים אחרים זה בגלל המקצוע. נדע טוב יותר אחרי הראיון השני. בכל מקרה מדובר בטרטור לא ברור - איזה מידע נוסף הם צריכים שלא יכלו לשאול עליו בפעם הראשונה?
-
בעיה בהוצאת ויזה!!יש לאמריקאים בעיה עם מקצועות כמו ביולוגיה וכימיה. את חברתי שגם היתה דוקטורנטית לביולוגיה ורצתה לנסוע לכנס, תחקרו אם היא עובדת עם בעלי חיים ווירוסים, למזלה היא לא, אחרת הבנתי שהם עושים בעיות, אולי כי הם מפחדים שיעבירו זיהום לארצות הברית.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!זה ככה בביולוגיה, כימיה, פיזיקה, סוגים שונים של הנדסה ועוד הבעיה היא בתארים מתקדמים. זאת שאני דיברתי עליה עושה כמעט רק אנליזות ממוחשבות של מאגרי מידע. לא ברור מה בדיוק מפחיד אותם. אני מכירה גם כמה אנשים עם רקע מדעי שצריכים לחדש ויזה כל שנה, כולל אחד שחי בארה״ב כמה שנים במהלך פוסט דוקטורט. מה שבטוח, אני מאוד שמחה שאת הויזה שלי הוצאתי במהלך התואר השני ועכשיו יש לי עוד כמה שנים עד שתתעורר הבעיה.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!אז האם יש טעם לנסות ולגשת לריאיון נוסף שוב בעוד כחודש לאחר הסירוב?
אני באמת מרגיש שיש לי מספיק הוכחות לכך שחיי הם כאן בישראל, אין לי שום כוונה או רצון לעזוב כאן הכל ולעשות משהו שהוא בניגוד לחוק.
אני עדיין באותה עבודה עם אותו שכר, אך מתחיל השתלמות בספטמבר באוניברסיטת ת"א (שתיארך כמה חודשים) ובנוסף גם מטופל כבר מספר שנים אצל פרופסור בשל בעיה רפואית, יש לי זימון נוסף אליו לספטמבר הקרוב.
אשמח לייעוצכם, ממש קשה לי לוותר על טיול כזה שיהיה לי חוויה לכל החיים.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!ביקשת את הצעותינו, קיבלת אותן כאן על פני שרשור שלם. נדמה לי שאתה מחפש יותר אישור למה שאתה רוצה לעשות - צר לי, כמו שאמרו פה, האמריקאים מאוד קשוחים בכללים ולא זזים מהם. אם לא נהוג להגיש את הבקשה שוב במשך חצי שנה, הגשה מוקדמת מזה רק תזיק לך לעתיד. לך אולי נראה שהכל בסדר, אבל המניעים שלהם לא תמיד ברורים.
אל תעשה את זה. אל תחמיר את הסיטואציה. יש מיליון מקומות נפלאים לטייל בהם. קבל את מה שקרה עם כל הכאב והצער, ופשוט תתחיל לתכנן טיול אחר. בקנדה, בדרום אמריקה או בכל מקום אחר. אתה צעיר, יהיה לך זמן לעשות טיול כזה בעתיד.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!זאת הזכות שלך לעשות מה שאתה רוצה, אבל אני הייתי ממליץ לך להמנע מכך ולדחות את הסיפוק הזה, למרות שרואים כמה הוא בוער לך.
האמריקאים לא יצוו עלייך לא להגיע, אבל די בהמלצה המנומסת שלהם כדי להבין שאתה צריך לחכות.
השילוב של נראות של עבודה זמנית + שכר ממוצע מכניסים אותך לקטגוריה של ״מהגרים שינסו לשפר את חייהם״, והאמריקאים מתרגמים את זה מהר מאוד לעובדי עגלות. אלה פרות הבוסר של חלק מהצעירים הישראלים שנסעו לעשות מכה.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!קיבלת פה עצות טובות אין טעם לגשת שוב בשנה הקרובה .
אתה בגיל בעייתי מבחינת הקונסוליה .
אין טעם לגשת שוב , כי אין פה עניין של שכנוע , הנתונים שלך מבחינת הקונסוליה לא טובים.... גיל בעייתי , עבודה לא קבועה\ללא וותק.
תטוס לטייל בקנדה, גם חוויה .... ארצות הברית תחכה לך.
אם תגיש שוב בקשה , זה יכול לעורר נורה אדומה בקונסוליה , בגלל הלהיטות שלך להגעה לארצות הברית.
אני הוצאתי ויזה בגילך - קיבלתי ויזה מוגבלת ל 35 ימי הטיול שלי , נכנסתי ויצאתי בזמן .
אחר כך נרשמתי ללימודים + זה שיצאתי בזמן ורק טיילתי , קיבלתי ויזה בקלות .
ברגע שיהיה לך וותק בעבודה , תנסה להגיש שוב .
-
בעיה בהוצאת ויזה!!האמריקאים מאוד מוזרים. כשהייתי סטודנטית חברה רצתה לחדש את הויזה שלה, הביאה להם אישור לימודים ואישור שהיא עובדת במשרד ממשלתי בארץ ולא אישרו לה ויזה.
אחרי שסיימנו את התואר, אני הלכתי להוציא ויזה (הייתי בת 26) כשלא היתה לי עדיין עבודה ואישרו לי בלי בעיות ויזה ל10 שנים, שאלו אותי רק מה מטרת הנסיעה, עניתי טיול ופה הסתיים הראיון.
זה תלוי איזה רושם מקבל ממך המראיין.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!לאנשי מדע תהליך הוצאת הויזה ארוך יותר כפי שכתוב באתר הויזה. הם צריכים להתחיל את התהליך זמן רב הרבה יותר מראש. לא ברורה לי לגמרי הסיבה. יתכן והם חוששים מריגול מדעי או משהו דומה. במקום שהתהליך יקח שבוע מיום הראיון, הוא לוקח חודש. יתכן והם קוראים גם לראיונות נוספים, כפי שקרה לחברה שלך.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!לדעתי אין כאן כל מקום להצדיק את התנהגות האמריקאנים, אלא להיפך. ישראלי יכול להכנס לרוב מדינות העולם ללא ויזה, לרבות כל מדינות אירופה המערבית, קנדה ויפן. גם התל"ג הישראלי גבוה יותר מזה של חלק מהמדינות המשתתפות ב- VWP. ובל נשכח שהאמריקאנים אינם זקוקים לויזה על מנת לבקר בישראל. ולביכום, הקשרים הכלכליים בין ישראל לארה"ב מאד הדוקים, וכמות המבקרים הישראלים בארה"ב גדולה (וכך גם כמות המבקרים האמריקאנים בישראל).
ההגיון והצדק מכתיבים פתור מויזה אמריקאנית לישראלים הרוצים לבקר בארה"ב.
אכן, זכותם לחשוב ולהחליט אחרת. זה לא אומר שאנחנו צריכים להצדיק אותם.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!אף אחד לא מצדיק. מבחינתי הלוואי ויהיה פטור מויזה. אבל זה מה שיש, וצריך להתמודד עם זה ולקבל את זה כל עוד זה לא משתנה. וזה אומר גם לקבל את הסופיות שבסירוב, בין אם הוא נראה למקבל מוצדק או לא.
-
בעיה בהוצאת ויזה!!אין לי ויכוח בענין הזה.