איסלנד באוקטובר
-
שלום!
אני וחברה שלי (ואולי עוד זוג) טסים לאיסלנד לאוקטובר ונהיה שם תקופת זמן של כ-17 יום. התכנון הוא בעיקרון לעשות את כביש הטבעת גג 14 יום ולאחר מכן להעביר את הזמן הנותר בריקוויק.
אניווי, יש לי כמה שאלות:
1. לשכור רכב או ואן שאפשר לישון בו? מה יהיה חסכוני יותר?
2. האם להזמין את כל ההוסטלים ומקומות הלינה מראש? הבנתי שרצוי, אבל אני אף פעם לא יודע אם יהיה איזה בלת"מ שיתקע אותי לילה איפשהו ואני אצטרך לבטל הכל. יש גם AirBNB בדרך?
3. חברה שלי מעוניינת לצום בכיפור, אני מעריך שבכיפור נהיה באמצע, לקראת הסוף, של המסלול. יש איזה מקום שכדאי לעצור בו אקסטרה לילה ולהעביר את הזמן?
4. אם יש למישהו פה המלצה למסלול מושלם של שבועיים בכביש הטבעת בחודש אוקטובר, זה יהיה נהדר.
5. וגם המלצות על דברים לראות בריקוויק לא יזיקו
תודה!
-
איסלנד באוקטוברלא יודעת להמליץ לגבי אוקטובר. יתכן וגם יהיה לכם מזג אוויר בעייתית וימים קצרים.
ההמלצה היא להזמין לינות, פשוט כי יש היצע מאוד נמוך של מקומות לינה וביקוש מאוד גבוה. יכול להיות שבאוקטובר התפוסה פחות גבוהה, מצד שני יכול גם להיות שיש פחות זמינות. יש AIRBNB אבל כאמור ההיצע נמוך ונתפס מהר ומוקדם (לפני הטיול שלנו, כששנה מראש התחלנו להזמין לינות, כמעט ולא היו).
לגבי אוקטובר כדאי להתייעץ בפורום באתר ICELAND.CO.IL, יש שם מומחים שטיילו מספר פעמים במדינה וסביר שיוכלו לעזור יותר.
רייקייאוויק חמודה, אבל קטנטנה והיא לא הסיבה לנסוע לאיסלנד. היא גם לא איזה מרכז אורבני מרשים ששווה טיול עירוני. חבל להשקיע בה 3-4 ימים כשיש כל כך הרבה מה לראות, גם על כביש הטבעת. איסלנד ענקית. שבועיים בה זה לא הרבה. זה אפילו מירוץ כנגד הזמן.
אפשר לבלות חודשים בטבע המדהים של איסלנד ולא לראות הכל, ואת רייקייאוויק למצות ביום, או יומיים אם אתם ממש חורשים כל רחוב וכל מוזיאון ואתר. לא רואה סיבה לבזבז עליה 4 ימים ולרוץ את האי כשאפשר לחרוש ולמצות אותה ביום או גג יומיים. היא חמודה ותו לא.
זה גם בהתייחסות לכיפור- נכון שלטיול באיסלנד יש אופי מאוד מתגלגל, אבל יש אזורים שבהם נשארים ליותר מלילה פשוט כי יש הרבה מה לראות ברדיוס קטן. אל תתפסו על תבנית של לעבור כל יום מקום לינה, תקראו סיפורי טיול ותראו איפה מעניין אתכם להיות. באגם מיוואטן בצפון המדינה אפשר להישאר בקלות 3 לילות. בלגונת הקרחונים גם כן. בדרום המדינה- אזור מעגל הזהב- בהחלט אפשר למלא אפילו 4 לילות. בפיורדים המזרחיים גם כן.
-
איסלנד באוקטוברמסכימה עם קודמתי לגבי לינה בקיץ לא בטוחה שזה המצב באוקטובר. ריקייויק עיר קטנה (אמנם הגדולה ביותר באיסלנד) אך יום אחד מספיק כדי למצות אותה.
מצרפת את הבלוג שכתבתי אולי יתן לכם רעיונות.
ממליצה לכם להיעזר באתר של דוידי קליר שמציע 13 מסלולי טיול נפלאים באיסלנד.
-
איסלנד באוקטוברקודם כל, תודה רבה לשתיכן על העזרה.
התכנון היה באמת להשקיע כשבועיים בכביש הטבעת ובזמן הנותר לבלות בריקוויק, אבל אם באמת אין ממש מה לעשות שם...
אני אעיין במסלולים המצורפים, זה נראה מועיל.
טנקיו!
-
איסלנד באוקטוברשלום,
שימו לב שרוב תאורי הטיולים מסכמים טיולי קיץ.
אוקטובר הוא אחד החודשים הגשומים באיסלנד, כבישי פנים האי מתחילים להיסגר ולא כל מה שעושים בקיץ מתאים לתחילת החורף.
מצד שני-יש הרבה!! פחות תיירים ועומסים.
לגבי שכירת קמפר-רכב שאפשר ללון בו. כמובן שפחות נוח לישון ובעצם לגור ברכב כזה, אבל כשחיפשתי כזה לפני שנה, ראיתי שהמחירים יורדים מאד בסתיו. זה מאפשר לשמור על גמישות מירבית ולשנות מסלול בהתאם למזג האוויר ותנאי השטח וזה יתרון עצום בעיני. צריך לבדוק גם אילו אתרי קמפינג פתוחים באוקטובר. אמנם באיסלנד מותר ללון כמעט בכל מקום, אבל יותר נוח -באתרים מוסדרים.
-
איסלנד באוקטוברכדאי לזכור לגבי לינה ברכב זה שמדובר בלילה באוקטובר באיסלנד. כלומר, הטמפרטורות ינועו בין אפס לאולי, בשיא החום, שמונה מעלות. קחו את זה בחשבון.
-
איסלנד באוקטוברכן אני יודע שאמור להיות גשום, מקווה שיתמזל מזלנו וניפול על מזג אוויר בסדר רוב הזמן (ושאולי גם נראה את הזוהר הצפוני)
כמה אמורה לענות לינה בדרך כלל? יותר משתלם גם כלכלית לשכור ואן?
-
איסלנד באוקטוברבקמפרים ששוכרים -יש חימום שפועל גם כשהרכב לא מונע, כך שהם מותאמים לקור האיסלנדי. הבעייה היותר קשה-אין שירותים בקמפרים הזולים כך שצריך לצאת גם בקור, הגשם ואולי השלג...
חן, לגבי המחירים צריך לבדוק באתרי ההזמנה השונים. המחירים נמוכים לעומת הקיץ אבל איסלנד עדיין יקרה, מאד.
-
איסלנד מזג אוויר ומצב דרכים (אזהרה)לידיעת הטסים לאיסלנד בחודשים הקרובים.
אני עוקב אחר מזג האוויר באיסלנד מזה כ-3 שנים, החורף היה יחסית קל , והטמפרטורה הייתה יחסית גבוהה, לעומת שנה שעברה שהיה חורף קשה.
מזג האוויר השתגע והטמפרטורה היום ברוב איסלנד בין 15-20 מעלות.
ממוצע הטמפרטורה באיסלנד בחודש מאי -7 יוני-10 יולי 11-12
אומנם חלק מהדרכים יהיו פתוחים עקב חוסר שלג אבל מצד שני הנהרות צפויים להיות גבוהים למעבר עקב הפשרת השלגים המרובה.(חלק מהדרכים חסומות עקב כך)
לכן יש לשים לב למי שנוסע למרכז האי.(אין ביטוח על נזקי מים גם על רכב 4*4)
יחי
-
איסלנד מזג אוויר ומצב דרכים (אזהרה)אכן מזג האוויר השתגע (גם בצרפת ובגרמניה...).
זה עוד יותר מקשה על התחזיות.
אגב, כל עוד יש הפשרת שלגים ותנאים גישים גם בצידי הכביש ואתרי הטיולים-הדרכים נשארות חסומות. זה מה שהיה לנו בקיץ הקודם.
ולמרות הטמפ' הנמוכות מאד-הנהרות זרמו בעוז וגרמו נזקים ללא מעט רכבי 4X4. קיבלנו מייל על כך במהלך הטיול.
לדעתי-קשה על סמך הנתונים שהבאת לדעת אם החורף הקרוב יתחיל מאוחר ויהיה קל או יקדים ויהיה קשה וכו'.
בדרך כלל באוקטובר כבר יורדים שלגים, זהו חודש קר, גשום ומרובה רוחות , לעיתים קרובות יש קרח על הכביש וכמובן שעות האור הולכות ומתקצרות. וצריך לקחת זאת בחשבון. מצד שני-יש סיכוי סביר לצפות בזוהר הצפוני...
-
איסלנד מזג אוויר ומצב דרכים (אזהרה)נירית
אני לא אמרתי מילה על החורף הצפוי כתבתי על חורף בשנה שעברה שהיה קשה והחורף שהסתיים זה אתה שהיה קל יחסית.
יחי
-
איסלנד מזג אוויר ומצב דרכים (אזהרה)כמובן זה עתה.