כשרות..
-
יש לי שאלה קצת מוזרה.. בעיקרון אני שומרת כשרות בסיסית בשר חלב , כמובן חיות לא כשרות וזהו לא בדצ ומהדרין. אני טסה בעוד שבועיים לתאילנד וראיתי שיש המוןןן דוכנים של בננה לוטי ושל גלידה תאילדית, רציתי לשאול אם במקרה מישהו יודע או בדק אם הם משתמשים במאכלים האלה בחלב שהוא לא מפרה או מחמאה מהחי
תודה לעונים

-
כשרות..מתארגנת משלחת משגיחי כשרות שתצא לתאילנד מחר בבוקר ובשיתוף עם משטרת תאילנד תעבור דוכן דוכן ותאכוף את הכשרות כדי שתוכלי גם את להינות מבננה לוטי וגלידה
לטעמי..כל תשובה שתקבלי פה לא תהיה רלוונטית
את שומרת כשרות..תאכלי בבית חב"ד! כי גם את הדג או הבשר בקר שיגישו לך במסעדות לא ישבו טבחים וינקו את הסירים או הגריל שבושל בהם גם בשר לא כשר לפני שיבשלו לך
-
כשרות..ברור במסעדות אני לא מתכוונת לשבת חוץ מבית חבד . השאלה שלי היא רק לגבי הדוכנים האלה , אשמח אם תעדכני אותי מה יצא במשלחת הזאת.
-
זה יפורסם בחדשות ערוץ 2 במהדורה המרכזיתובכל העיתונים הגדולים..
אני ינסה להסביר לך פשוט יותר..
הרוכל התאילנדי בוחר את מוצריו על פי מה שזמין וזול משתלם כלכלית..ולכל אחד מן הסתם יש את הבחירות שלו
את חושבת שהתאילנדי המצוי בקיא בהלכות כשרות ויבחר את החלב או החמאה שלו בהתאם לדרישות התייר היהודי הדתי או מסורתי..רובם לא יודעים מה זה בכלל יהודי
תתעוררי מהחלום מאמי..
עם ישראל הוא חלק חשוב אבל קטן מאוד בעולם הגדול שאת חיה בו
-
יש עשרות או מאות אלפי רוכלי מזון בתאילנדוהמכנה המשותף לכולם הוא שדבר אחרון שמעניין אותם הוא פולחן יהודי.
כמעט כולם לא שמעו על יהודי והמיעוט הקטנטן ששמע וגם שמע על פולחן יהודי בנוגע למזון מבחינתו יהודי זה מוסלמי כי שניהם לא אוכלים חזיר - זה המכסימום.
-
כשרות..ונניח רגע בצד את הציניות של ליאו
בפשטות אוכל להגיד לך שאם את שומרת כשרות אז אין לך מה לגעת בבננה לוטי או בגלידה מקומית .
פעם אחת שאלתי מוכר מה זה החמאה הזאת שהוא שם במחבת לבננה לוטי והוא ענה שזה שומן חזיר
לא יודע כמה זה נכון ואם כולם נוהגים כך אבל לא כדאי לקחת סיכון .
-
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזו -
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזוLEO ליאו-כולם בפורום מתחילים לפתח אנטי נגדך-תעזוב אותנו
אתה צריך טיפול פסיכולוגי-אנחנו לא הכתובת-אנחנו לא קבוצת תמיכה
אנחנו אמורים לעזור לאנשים חסרי נסיון ואתה פוגע באמינות של הפורום
-
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזויש דוכני לוטי "כשרים חלאל" כמו הדוכן הזה למשל ואז המוכר מבטיח שאין בדוכן שלו חזיר או מוצריו.

יש דוכנים (לא של לוטי) שכותבים שהם "Veggi" ואז המוכר מבטיח שאין בהם שום מוצר מן החי.ובתאילנד קוראים לזה "רוטי"
-
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזובדוכנים של מוסלמים וגם במסעדות לא תמצא חזיר ומוצריו בתפריט..אבל הם כן אוכלים (וגם מבשלים) בשר וחלב יחד וכן אוכלים פירות ים וכו'
מסעדות שלהם לא חסר..דוכן כמו שצילמת לדעתי יהיה קשה מאוד למצוא
-
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזוlio nh צודק אין שום אפשרות לשמור על כשרות בתאילנד למעט בבית חב"ד .
-
מסכים עם הרוזן-הציניות והגזענות של ליאו עד כאן-עזוהמון תודהעזרת לי מאוד
-
כשרות..תודה רבה רבה
-
כשרות..בבקשה..
-
כשרות..אולי זה יוכל לעזור לך. אוכל כשר בתאילנד