מסלול בקרואטיה
-
שלום לכולם,
לאחר גלישה רבה בפורום וקבלת מענה על שאלות רבות תכננתי מסלול של שבוע בקרואטיה.
אנחנו מגיעים לקרואטיה לאחר 6 ימים בסלובניה (חוצים את הגבול איפשהו בדרך מאזור המערות לכיוון אופטיה), ואחרי קרואטיה אנחנו ממשיכים לשבוע במונטנגרו.
מצורפת התוכנית לשבוע בקרואטיה. אשמח להתיחסויות, טיפים, המלצות, תיקונים וכל דבר אחר שיכול לעזור לי.
הלו"ז:
25/9/16 – טיול במערת שקוצ'יאן (Škocjan jame) – בערך שלוש שעות סיור, טיול לטירת פרדיאמה (Predjama Castle) – בערך שעתיים, ולאחר מכן נסיעה לכיוון אופטיה תוך חציית הגבול עם קרואטיה (Opatija) (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעה וחצי). טיול באופטיה ולינה באזור. יש נקודת תצפית יפה ליד הכנסייה בעיירה ופרינק (Veprinac)- נמצאת מעל אופטיה. תצפית נוספת נמצאת מפסגת הר אוצ'קה (Učka).
26/9/16 – טיול באופטיה, טיול ברייקה, תצפית על גשר הבטון הארוך בעולם המוביל לאי קרק בדרך מרייקה דרומה (לעצור בצידי הכביש), נסיעה לכיוון slunj דרך החוף עד senj ואז צפונה (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – 3 שעות ו- 20 דקות). אפשר לעצור בדרך ב- senj, יש מבצר יפה מעל הים (Tvrđava Nehaj), טיול ב- slunj וב- rastoke. לינה ב- slunj (מקום מומלץ - Apartments and Rooms Štefanac, 100 אירו לשני לילות), ב- rastoke (צמוד ל- slunj) או ב- jezrece (מקום מומלץ - Golden Lakes Room).
27/9/16 – טיול בשמורת פליטויצה (Plitvička jezera). לינה באותו מקום כמו בלילה הקודם.
הערות: מסלול מומלץ בשמורה הוא מסלול H, מתחיל מכניסה מספר 2 שנמצאת מדרום לפארק. אורך המסלול כ- 4-6 שעות.
28/9/16 – נסיעה לזאדאר (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין שעתיים ו- 50 דקות), טיול בעיר- מגדל השעון, האורגן הטבעי של הים, נסיעה לשיבניק דרך החוף (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעה ו- 50 דקות), טיול בעיר. נסיעה לסקראדין (skradin) (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – 30 דקות). לינה בסקראדין.
29/9/16 – שייט לשמורת קרקא (Krka - Donji Tok),טיול בשמורה – שעתיים בערך, ובסביבתה (לראות בבלוג של ח.ג.) ביקור בשיבניק (sibenik) (אם לא נספיק יום קודם), נסיעה דרך Primosten לטרגיר (trogir) דרך החוף (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעה אחת ו- 40 דקות), טיול בטרגיר. אם נספיק אז נסיעה לאומיס (omis) (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעה אחת ו- 10 דקות). לינה בטרגיר/באומיס.
30/9/16 – טיול בספליט (split), מעבורת לאי חוואר (hvar) (שייט של שעתיים)- הגעה ל- stari grad ומשם נסיעה לעיירה hvar (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – 30 דקות). טיול באי. לינה בעיירה jelsa, הוזמנה.
טיול באי: לאחר ההגעה עם המעבורת ל- stari grad נסיעה ל- brusje ומשם נסיעה לכיוון hvar (אין כניסה לעיר העתיקה עם רכב), טיול רגלי בעיר העתיקה, עלייה למבצר השולט על העיר, לאחר מכן נסיעה ל- vrboska, נסיעה ל- jelsa. לינה שם.
1/10/16 – נסיעה לקצה השני של האי ל- Sućuraj (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעה ו- 10 דקות), מעבורת לדרבניק (drevnik) (שייט של 35 דקות), נסיעה לכיוון סטון (ston) ומאלי סטון (mali ston) דרך החוף (בנסיעה ישירה ע"פ מישלין – שעתיים ו- 10 דקות) וטיול בהן, גם בחומה שביניהן. נסיעה לזאטון (zaton). לינה שם.
2/10/16 – להכניס עוד חצי יום בסוף קרואטיה או במונטנגרו. נסיעה ל- trestno, נסיעה לדוברובניק וטיול בה. נסיעה לצבטט (cavtat).
3/10/16 – חציית הגבול למונטנגרו ונסיעה לאזור מפרץ קוטור.
בתאריך ה- 2/10 יש לי יום קצר מאוד לפי דעתי. אשמח לעצות מה לעשות ביום זה או איך להזיז דברים כדי להוסיף את החצי יום במקום אחר.
תודה רבה
-
מסלול בקרואטיהאני חושבת שhאורי ז״ל היה גאה בבניית המסלול שבנית.
כמה הערות קטנות-זמני הנסיעה יכולים להתארך,הזמנים לא תמיד משקפים את מה שקורה בפועל.צריך לקחת בחשבון שבתאריכים שאתה נוסע מתחיל להחשיך מוקדם לקראת 5 וחצי בערב,בשש כבר חושך מוחלט.היום קצר וייתכן שתצטרך לוותר על דברים בדרך אם תסגרו לינה מראש.או שפשוט תזרמו.
לגבי סלוני,אנחנו היינו ב modersans room מקום חמוד מאוד יותר זול והומלץ רבות באתר.
-
מסלול בקרואטיה -
מסלול בקרואטיהשימו לב שהשייט הוא מסקראדין ולא מלוזובק
-
מסלול בקרואטיהתודה רבה לשניכם,
לגבי מקום הלינה שהומלץ בסלוני- הסתכלתי, אהבתי וסגרתי.
אני חושב שחלק ממקומות הלינה נסגור מראש וחלק נחפש במקום.
אשמח להתיחסויות נוספות. בעיקר למה אני עושה עם החצי יום ה"פנוי" שיש לי.
תודה
-
מסלול בקרואטיהמישהו??
-
מסלול בקרואטיהאיך יש לך יום קצר שם?
גם הגעה מ zaton לדוברובניק
גם סיור בה, כולל החומות
גם צבטאט (אגב מציעה שתבדוק כמה היא אטרקטיבית באוקטובר? לא אומרת שלא- רק שווה בדיקה)
ואם יש לך יותר "מדי" זמן--למה לא לחתוך לכוון מונטגרו כבר הערב?