מונטריאול - יום וחצי בעיר
-
שלום לכולם.
א. האם מישהו היה ב- Pointe-à-Callière, מוזיאון הארכיאולוגיה וההיסטוריה במונטריאול?
לפי המידע של "למטייל" יש שם מופע אור קולי / מולטימדיה.
1. האם המופע מעניין?
2. כמה זמן בממוצע אורך סיור במוזיאון כולל המופע?
ב. יש את המלצת "למטייל" לשלושה ימים.
מאחר ונהיה יום וחצי במונטריאול, מה לדעתכם הכי שווה לבקר בעיר, כלומר מה לקחת מהכתבה?
ג. אנחנו כמובן נהיה עם מכונית. האם כדאי להשאיר אותה בחניית המלון ולבוא עם תחבורה ציבורית? או האם יש חניה נוחה (בחינם?) ליד האתרים בעיר?
ד. כמה זמן לוקח מעבר הגבול? שמעתי שלפעמים הם חוקרים יותר מידיי.
למיטב זיכרוני, לפני 8 שנים עברנו למפלי הניאגרה וזה הלך חלק.
האם לא בכל המעברים זה אותו זמן?
תודה,
שרית
-
מונטריאול - יום וחצי בעירמכל המקומות אני אוהבת במיוחד את ה-BIODOM, את הכפר האוליפי, את VIEU PORT את OLD MONTREAL ואת ה"הר" - MONT ROYAL
מודה, אחרי המון פעמים שהייתי במונטריאול, במוזיאון ההסטוריה עוד לא הייתי. אבל רוצה להמליץ לך על התערוכה של הממצאים מפומפיי שמוצגת במוזיאון האמנות.
http://www.mbam.qc.ca/en/exhibitions/on-view/pompeii/שמעתי חוות דעת מצוינת עליה.
לא זוכרת מתי אתם נוסעים, אבל אם אתם נוסעים בחודשי הקיץ תבדקו אם יש פסטיבלים או מופעי רחוב. במשך הקיץ העיר מאד תוססת ויש המון אירועים. שווה לבדוק.
מבחינת תחבורה - להר ולביודום קחו רכב. לעיר אפשר להתנייד ברגל או במטרו (איפה אתם לנים?)
-
מונטריאול - יום וחצי בעירהיי ריקי תודה על ההמלצות. - אנחנו נגיע למונטריאול בשבוע השני של ספטמבר. נראה לי שאצלם זה כבר לא נחשב קיץ ולא יודעת לגבי המופעים. יש אתר? - נהיה זוג ללא ילדים- האם הביודום (עליו קראתי והתרשמתי לטובה) מתאים למבוגרים? צריך להצטייד בבגדים חמים? נראה לי שראיתי שמדובר בחילופי מזג אוויר שם. האם צדקתי? - בינתיים לא הזמנו שם מלון כפי שלא הזמנו לכל אורך הטיול (חודש בצפון מזרח ארה"ב). אנחנו אוהבים ספונטניות. מה שכן אולי יומיים לפני נזמין דרך בוקינג לפי ההמלצות שנמצא שם.
-
מונטריאול - יום וחצי בעירבשבוע השני של ספטמבר תערוכת פומפיי כבר תהיה סגורה. חבל.
בביודום לא צריך להתלבש במיוחד. אנחנו, יותר מבוגרים מכם, מאד אוהבים את המקום.
בספטמבר יש גם את פסטיבל האורות בגנים הבוטניים. נמצאים ליד הביודום ואפשר לשלב.
http://calendrier.espacepourlavie.ca/jardins-de-lumiere
-
מונטריאול - יום וחצי בעירראיתי, שאתם תהיו שם בספטמבר, כך שלכם זה לא רלבנטי, אבל בכל זאת, לטובת מי שיהיה שם בסוף שבוע זה, מתקיים שם מרוץ מכוניות פורמולה 1.
-
מונטריאול - יום וחצי בעיראני הקדשתי לעיר רק יום אחד. ביקרתי ברובע הישן (מונטריאול הישנה) ובאיזור הנמל, וכם באיזור הפארק האולימפי. יש שם גנים בוטניים מאד יפים וגם גן חיות של עכבישים שהיה סגור בזמן ביקורי. אני גם עליתי על הלפיד האולימפי (יש פוניקולר שעולה לשם) לתצפית יפה על העיר. לסיום, ביקרתי במרכז הקניות שמתחת לקרקע במרכז העיר ואכלתי ברובע הסיני הקטן.
מה שהתטערתי שלא הסתדר לי לעשות הוא לבקר ב- Mont Royal ששמו ניתן לעיר. בבוקר השני בעיר, בדרך לעיר קוויבק, תכננתי לבקר בו, אבל כבישי הגישה היו סגורים עם משטרה, כך שויתרתי.