פרו עם ילדים
-
האם ריאלי לעשות עם ילדים (גילאי 6 ומעלה), את סנטה קרוז/ אזנגטה (המסלול של 4 הימים), מדובר בילדים שמורגלים בטיולים. החשש העיקרי הוא מפני הגבהים והקור.
כמו כן האם ישנו באיזור קוסקו רפטינג של יומיים שמתאים לגילאים אלו?
-
פרו עם ילדיםאני באופן אישי זכיתי לטייל עם משפחה צרפתית מקסימה בטרק למאצ'ו פיצ'ו, והיו איתם שני ילדים בגילאי 8-10 שצלחו את הטרק בהצלחה מרשימה. ככה שתקדימים בהחלט יש.
מצד שני, אני חייב להודות שמדובר במאמץ פיזי מכובד ובנוסף יש את עניין ההתמודדות עם הגבהים שעשוי להיות לא פשוט (דווקא מהקור לדעתי אין מה לחשוש - כל עוד הם יהיו לבושים כמו שצריך הם יהיו בסדר). באופן אישי לא הייתי לוקח את האחריות ועושה את זה עם הילדים שלי, אבל זה עניין מאוד אישי...
-
פרו עם ילדיםהבנתי. תודה רבה
-
פרו עם ילדיםהשאלה גם באיזה סוג טיולים הילדים מורגלים?
אם הם מורגלים בטיולים בארץ, אני לא חושב שזה מספיק בשביל להתמודד עם הקשיים שם (המאמץ הפיזי עצמו, שמתגבר מאוד בגבהים).
ואם הם עשו טרקים אלפיניים באירופה (כמו המשפחה הצרפתית כנראה), המצב אולי שונה... -
פרו עם ילדיםמורגלים בטיולים בכל רחבי תבל. שנה שעברה טיפסנו את ה'טריונד' בדרמסאלה, הודו. 4 שעות עליה ו3 שעות ירידה. סה"כ 7 שעות צעידה בתנאים לא פשוטים (חלק מהדרך היתה מושלגת ועם קרח), אבל שם הגענו לגובה 3000 מטר. הטרקים בפרו הם מעל 4500 מטר. הבדל משמעותי. נראה לי שנוותר.
-
פרו עם ילדיםהבן הקטן שלי עשה את האזנגטה ואינקה טרייל (לא המתוייר)בגיל 8.
הבעיה באזנגטה כשעושים עם סוסים היא שעולים יחסית מהר.
אז לא הבנתי את זה ודווקא הבן הגדול שלי ואחר כך אשתי סבלו. זה לא מספיק לעשות הסתגלות בקוסקו ל-3400 ואחר כך לטפס מהר ל5000
בנפאל בה אני מתמקד בשנים האחרונות הגענו גם ל5600 אבל אנחנו לא עולים יותר מ500 מטר ללילה
אגב, גם אחרי 3 טרקים ארוכים בנפאל אני מחשיב את האזנגטה כמדהים.
בווארז עוד לא היינו אבל מתכננים עוד שנתיים אם הכל יסתדר
-
פרו עם ילדיםאיזה מסלול אזנגטה עשיתם - סובב של 5-6 ימים, או הקצר של 3 ימים ע"ג סוסים?
ויש דרך לעשות אותו בעלייה מדורגת יותר בגובה? תודה
-
פרו עם ילדיםעשינו 5 ימים ב-2005 אם אני זוכר טוב.
אני מניח שאפשר לסגור מראש את תחנות הלילה כך שהעליה לא תהיה מסוכנת.
גם אם זה מאריך ביום וזה מייקר זה שווה וזה אחראי
-
פרו עם ילדיםתודה

-
פרו עם ילדיםאני לא הייתי מסכן ילדים בטיולים לגובה כזה. ממש סכנת נפשות.
-
פרו עם ילדיםרוני הי
יש בסיס פיזיולוגי לדברים שלך?
הם יותר פגיעים מאיזו סיבה?
-
פרו עם ילדיםלא לפי ה CDC:
http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2016/the-pre-travel-c onsultation/altitude-illness
הם ברמת סיכון זהה למבוגרים- בהתאם לכל הסייגים, רגישויות, מחלות בסיס וקצב עליה בגובה החלים על מבוגרים. לפי האתר, מעל גיל 50 יש סיכון מעט מועט יותר.