עזרה בתכנון - היער השחור
-
היי אז התחלתי בתכנון המסלול ליער השחור ויש לי מספר שאלות ואודה לעזרתה/תיקונים/והמלצות.
אז ככה אנחנו זוג פלוס 4 בגילאים 18,13,7,5.
תיכנון המסלול הוא כזה:
יום 1 - - מינכן – קבלת הרכב –ביקור קצר במרכז העיר, רחבת כנסיית Ulm Munsterהגותית - מכאן נסיעה לעיר האאוטלטים מצינגן Metzingen
יום 2 - חור המכשפה - מפלי טריברג – העיירה טריברג – פארק כל החושים – מגלשות ההרים גוטאך.
יום 3 - פארק אירופה.
יום 4 - מגלשת טודנאו העיירה, מפלי טודנאו ואגם טיטסי.
יום 5 - פארק הרפתקאות שטיינוואסן
יום 6– בתוך אגדה: טירת ליכטנשטיין - הרכבל הארוך בעולם - אי הפרחים והפרפרים.
יום 7 - קפיצה לחבל היין בצרפת.
בנוגע למסלול: 1) האם כדאי ביום של הנחיתה (נוחתים בערך ב 9 בבוקר) לקחת את הרכב וללכת לאי הפרחים ומפלי הריין ואז ללישון באיזור?
2) האם יש המלצה על דירה להשכיר באיזור מכיוון ואנחנו 6 ומלון זה לקחת כמה חדרים?
3) האם התכנון של הימים בסדר? האם המקומות קרובים אחד לשני? והאם להוסיף עוד יום בצרפת?
4) אנחנו מתכננים לטוס בתחילת חודש ספטמבר האם כדאי או שכדאי יותר לטוס בסוף אוגוסט?
5) כרטיס היער השחור הוא מוגבל לימים או שהוא ניתן לשימוש לךכל הימים של החופשה (10 ימים).
בעיקרון זה כל מה שאני חושבת עליו כרגע אז אם יש עוד טיפים והמלצות אשמח.
תודה לעונים.
-
עזרה בתכנון - היער השחורקודם כל - אם עוד לא קראת הייתי מתחיל בבלוג של לי - היער השחור בכפית. זו התחלה טובה ויש ממנו הפניות למקורות נוספים.
אם נוחתים ב-9 בבוקר זה אומר שהטיסה יצאה באיזור 5 בבוקר אני מניח, מה שאומר שיצאת מהבית באיזור 2 בלילה (תלוי איפה גרים) מה שאומר לילה לבן.
אז אחר הצהריים כבר תהיו מאד עייפים. לא נראה לי לגרור את הקטנים לשופינג אחה"צ. זה יכול להיות סיוט.
בכל מקרה, מרגע הנחיתה תניחו שעה וחצי עד שתתניעו את הרכב. מאיזור מינכן יש כ-3 שעות נסיעה למיצגן. זה אומר שאם תוותרו על מינכן תגיעו בשעות הצהריים לקניונים. ביקור במינכן יקח לפחות 5 שעות (רק הכניסה והיציאה מהעיר עולים שעה כל כיוון). ולא לשכוח הפסקות לארוחות פה ושם. כך שלפי התוכנית שלכם תגיעו למיצ'גן אחרי 6 בערב. שני הקטנים בטוח ירדמו בנסיעה, וגם אתם לא בתפקוד מלא. את החנויות סוגרים בשמונה בערב, אתם עוד צרכים להגיע למלון, וכולכם מחוקים מעייפות - לא ריאלי בכלל.
לחילופין גם לנסוע ישר לאיזור אי הפרחים ומפלי הריין זה גבולי משהו, אבל יותר אפשרי. בכזה מקרה הייתי מנסה לישון באיזור אי הפרחים, ולמחרת לנסות לעבור במפלי הריין בדרך ליער.
שטיינוואסן זה ממש לא יום שלם. לגדולים יותר זה יכול להיות משעמם, לקטנים פחות. אבל רוב האנשים מקדישים לו לכל היותר חצי יום
-
עזרה בתכנון - היער השחוראז מה אפשר להוסיף לפארק שטיינוואסן?
-
עזרה בתכנון - היער השחורעם פארק שטיינוואסן אפשר לשלב את :
העיר פרייבורג, שיטוט ושופינג (בשבת בבוקר שוק ברחבת הקתדרלה)
+ שאואינסלד - רכבל סגור במסלול ארוך + מוזאון המכרה בפסגה
כאן תקראי בהרחבה על אפשרויות ב"פרייבורג והסביבה"
כרטיס היער השחור מוגבל ליומיים + יום פארק אירופה (לא בהכרח רצופים, סה"כ 3 ימים)
הכרטיס האדום, מעניק אטרקציות, כל עוד תלונו במקום הלינה שמעניק אותו חינם
(פארק שטיינוואסן כלול בתוכו, והוא יקר יחסית בלי כרטיס, ומתאים בעיקר לילדים צעירים)
כמה לינות חשבתם לכלול בחופשה?
אזור טיטיזי והסביבה, נחשב נקודת כוכב טובה להגיע לרוב היעדים.
טירת ליכטנשטיין רחוקה.. ליד מצינגן. אולי ביום הטיסה, אבל תהיו אחרי לילה ללא שינה?!
אולי אפשר לוותר על מרכז העיר מינכן.. ביום הטיסה.
אפשר לשלב יום מפלי הריין + קונטסטנץ (אי הפרחים) - מלינה בטיטיזי.
תבלו
-
עזרה בתכנון - היער השחורהרוב משלבים את פרייבורג עם שטיינוואסן.
לגבי היום של טודנאו, קחו בחשבון שהעיירה עצמה די נטולת עניין. הייתי לוקחת את הזמן שמתפנה עבור שילוב של בבאד פרדייס במהלך הביקור באגם טיטסי.
אני רואה שוויתרתם על הר פלדברג והאטרקציות שמסביבו. אם תבחרו לוותר על נסיעה לחבל היין בצרפת, אולי כדאי לשקול לקחת את היום הזה להר פלדברג, פארק החבלים שם ומסלול אנתוני התרנגול.
-
עזרה בתכנון - היער השחורשלום,
רציתי לדעת מה אפשר להוסיף ליום שבו הולכים לפארק כל החושים - ומגלשות ההרים בגוטאך?
-
עזרה בתכנון - היער השחורהמוזיאון הפתוח, מפלי טריברג.. הכל באותו איזור