טיול זוג+ילד בן 3
-
שלום לכולם
עזרתם לי בעב ר לתכנן טיול מקסים באיטליה, היום אני צריך את עזרתכם שוב

אני מתכנן טיול משפחתי עם בת הזוג שלי ובננו בן ה 3 שנים
אנחנו אוהבי טבע מים,ואוהבים להתנסות בדברים חדשים ומעניינים וגם בשביל הילד אוהבים אטרקציות והפעלות!
בכל מקרה ההתבלטות שלנו היא בין
היער השחור
לבין אוסטריה
או הולנד
התחלנו לקרוא על הנושא ואשמח שתעזרו לנו בהתלבטות
תודה מראש
שהאב
-
טיול זוג+ילד בן 3הי שהאב,
שלושת היעדים שהזכרת מצויינים - בכולם ההנאה מובטחת!
מתי אתם רוצים לסוע?
יש המון חומר על שלושת היעדים הללו, אנסה להעלות נקודות מרכזיות לגבי כל אחד מהם כדי לתת לך הכוונה ראשונית:
1. הולנד - הכי קלה ונוחה מבחינת נסיעות (ארץ שטוחה, מרחקים קצרים יחסית). חלשה יותר מהאחרות שציינת בגיזרת הטבע והנוף - אין בה פסגות מושלגות ומפלים, אך יש בה גם את החן שלה עם המרחבים הירוקים, הסכרים וטחנות הרוח כמובן. הולנד היא "ארץ הילדים" - מלאה באטרקציות, יש את האופציה של כפרי הנופש שרבים נהנים בהם מאוד (גם אנחנו), ויש את פארק אפטלינג שמקסים לקטנטנים.
2. היער השחור - עוד יעד פופולרי ובצדק - נופים יפים, שלל אטרקציות לילדים שבראשן כמובן פארק אירופה הנהדר, נוח מאוד לטיולי כוכב וזול יותר מהולנד.
3. אוסטריה - באופן אישי המועדפת עלי מכולן - שילוב מנצח של נופים מרהיבים (יותר דרמטיים מהיער השחור), אטרקציות אקשן (אבל רובן מתאימות לילדים בגיל מבוגר יותר מילדך), ידידותית למשפחות מטיילות, צימרים נהדרים וזולים, אוכל נהדר.
בשורה התחתונה, אם יש סיכוי טוב שתטיילו שוב בעוד שנתיים-שלוש אני חושבת שהייתי משאירה את אוסטריה לאח"כ, למרות שהיא האהובה עלי ביותר - כדי שתוכלו להנות בה גם מאטרקציות כמו מערת הקרח, אקשן הררי ועוד שפחות מתאימים לקטנטנים, ומתחילה מהולנד או היער השחור.
-
טיול זוג+ילד בן 3דווקא אני חושבת הפוך מיונה וקשת.
לילד בן 3 אין הרבה דרישות מבחינת אטרקציות ואקשן. עיקר החויה בשבילו היא השהות עם ההורים. לכן הייתי הולכת על מה שהכי מדבר אליכם כמבוגרים, כמובן בידיעה שידרשו התאמות לילד ולקצב שלו.
לדעתי באוסטריה אפשר להנות גם בלי האקשן. הנופים מקסימים, יש מסלולי הליכה ברמות קושי שונות. בכל בית קפה כמעט יש פינת משחקים קטנה לילדים. הילד שלי בגיל הזה מאד נהנה למשל לעלות ברכבלים באוסטריה. אחרי שעולים ברכבל יש בד"כ בית קפה שיושב בנוף מדהים, יש אפשרויות למסלולי הליכה כאמור ברמות קושי שונות.
אם אתם חובבי טבע אז הטבע באוסטריה "לוקח" בגדול.
אם אתם חובבי מים אז יש באוסטריה את אזור האגמים. לא תמיד הטמפרטורה מאפשרת רחצה בהם, אבל אפשר שיט.
דווקא את האטרקציות המשמעותיות של הולנד והיער השחור כמו אפטלינג ופארק אירופה הוא יותר יעריך ויהנה בגיל קצת יותר מבוגר.
אפשר לחזור לאוסטריה בעוד כמה שנים כשהילד יגדל ולעשות את האטרקציות שהיו פחות רלוונטיות לו בטיול הראשון.
-
טיול זוג+ילד בן 3הולנד
עם או בלי כפר נופש
ממליצה להעזר בספר המשפחה המטיילת, עם הצעות לקטנטנים
בנוסף לאתר למטייל.
מציעה גם כיוון אחר של חופשה עירונית
בודפשט, בתחבורה ציבורית
מרחצאות סצ'ני, פארק מים (מרוחק ממרכז העיר)
גן חיות, קרקס, ארוחת אבירים, מצודת בודה, מבוך, בית חולים בסלע,
טיול טבע ברכבל בגבעות בודה ועוד....
כאן - פירטתי בהרחבה
-
טיול זוג+ילד בן 3ואוו כמו תמיד האתר הזה והאנשיפ בו פשוט לא מאכזבים, להפך תמיד מפתיעים לטובה
מודה לכם על ההתייחסות , ואפרט קצת יותר
הטיול שלנו מתוכנן לשבועיים האחרונים של אוגוסט, אני מעדיף שבועיים בת הזוג מעדיה יותר קצר כנראה זה טיול שיהי בין 8-10 ימים.
כמובן שהתכנון הוא להגיע לכל היעדים בשלב כלשהו, אך האמת היא שזו פעם ראשונה שלנו עם הבן בחו"ל ולכן ההתלבטות היא יותר גדולה, אמנם אנחנו כהורים כן מבינים ומכילים את המצב וגם זורמים אתו וידועים להתאים את עצמנו אך בכל זאת פעם ראשונה אתו בחו"ל דורשת התארגנות מאיתנו, ולכן ההתלבטות בין היעדים השונים
אתעמק בקישורים ששלחתם, ובטוח אחזור להתייעץ שוב.
נראה לי אבל שברור שאנחנו פחות מעוניין בעיר כרגע יותר נופים ואזורים פתוחים.
לכן ההתלבטות האמיתית כנראה בין היער השחור לאוסטריה
תודה שוב, אשמח לשמוע מכם
שהאב
-
טיול זוג+ילד בן 3מניסיוני- ילדים בגיל שלוש נהנים מגן שעשועים קטן באותה מידה שיהנו מכל אטרקציה אחרת... ולכן - סעו כרגע לאיפה שהכי מושך אתכם ותנסו לבדוק בכל מקום- איפה יש גן שעשועים...
-
טיול זוג+ילד בן 3חחחח
אהבתי מאד את התובנה
יום טוב
שהאב
-
טיול זוג+ילד בן 3הי שהאב
מכל האפשרויות שלך, הולנד נראית מושלמת.
אני מסכימה עם רונית - בגיל 32 אטרקציות לא כל כך משנות. כל חבורת ברווזים במים תהיה יופי של אטרקציה.
מצד שני, בגיל כזה קשה להם עם נסיעות ארוכות [רק בקיץ עם הקטנה שהיתה בת 3 נזכרנו בזה היטב], וביחוד שזו פעם ראשונה אז אתם עדיין לא יודעים איך הוא יהיה וגם איך אתם תגיבו לאיך שהוא מגיב לשינויים...אז אני הייתי מחפשת את השילוב בין הנאה שלכם לנסיעות קצרות יחסית. הולנד נראית לי אידיאלית מהבחינה הזאת.
המלצה - למרות שבגיל 3 אנחנו ממש לא משתמשים בטיולון בארץ, לחו"ל כן לקחנו ואני ממליצה לקחת. ככה יש לילד אפשרות לנמנם באמצע היום בלי שצריך למצוא לו מיטה, ואתם יכולים להמשיך להסתובב איתו כשהוא בעגלה בלי שצריך לעצור הכל. זה גיל קצת גדול למנשא [למרות שכבר יצא לנו] וכבד להסתובב עם ילד בגיל כזה על הגב חצי יום אם לא מתחשק לו ללכת. לעומת זאת טיולון [קל ומתקפל] נוח מאד. וגם ללא עלות בכל חברות התעופה שיצא לנו לפגוש.
תהנו!
-
טיול זוג+ילד בן 3אני חושב שבן 3 יודע יופי להבדיל בין גינה ציבורית לבין דיסנילנד. זה לא נכון שאטרצקיות לא משנות לו. לפחות לא ככה זה היה עם הילדים שלי.
אני מוכן לקבל שיחס עלות תועלת לילד בן 3 לאטרקציות הגדולות הוא נמוך. הן כי שני ההורים משלמים בכל מקרה, בין עם יש ילד אחד בן 3, או 3 ילדים בגילאי 10-15. הן כי מידת תוספת ההנאה לילד בן ה-3 נמוכה מזו של ילד בן 10, והן כי מידת הניצול של האטרקציה נמוכה יותר לילד בן 3.
אז בגלל יחס עלות תועלת (וגם שיקולים אחרים כמובן) אפשר, מותר ואולי גם רצוי לוותר על האטרקציות הגדולות והיקרות.
אבל זה לא שהילד לא יבדיל בינהן.
-
טיול זוג+ילד בן 3אני מניחה שזה מאד תלוי למה הילד רגיל ומה הסגנון של המשפחה.
אצלנו, באופן גורף, בכל הפעמים שניסינו אטרקציות [כי היינו גם עם גדולים], ילדים בגיל 3 ואפילו 4 לא נהנו, ונהנו הרבה יותר במקומות אחרים, בעיקר טבע או סתם נוף עירוני.
ברור שילד יודע להבדיל. גם בגיל שנתיים הוא יודע. השאלה האם זו חוויה שאין לוותר עליה עבורו - בעיני לא.
השאלה גם מה מיקוד הטיול. האם המיקוד הוא בילד, או שהילד מצטרף למשפחה והמיקוד הוא במה שההורים אוהבים.
בגיל 3, לדעתי, אם אין עוד אחים גדולים, אפשר שהמיקוד יהיה במה שההורים אוהבים עם התאמה לצרכי הילד.