גואטמלה והריון
-
שלום דר,
אנו מתכננים ירח דבש של 3 שבועות בגואטמלה ובמקביל כניסה להריון.
בהנחה ואעשה את כל החיסונים קודם ( הייתי בהודו לפני כ- 3 שנים וחוסנתי בזמנו בכל הדרוש כך שנראה לי שאני כמעט מכוסה)
האם ישנם חיסונים לגואטמלה שלא כדאי לעשות לפני כניסה להריון? האם היית ממליצה על נסיעה כזו?
תודה ויום טוב,
דבי -
גואטמלה והריוןעדיף להנות מירח הדבש בגואטמלה ולדחות את ההריון בחודש.לפעמים לא מרגישים טוב בתחילת הריון וזה הורס את הטיול.בנוסף יש סיכון מלריה וקדחת הדנגי.
אני בטוחה שתהני מאד בירח דבש גם אם לא תהי עדיין בהריון -
גואטמלה והריוןאבל במידה ומחכים לאחרי הטיול , עד מתי השפעת החיסונים תפריע להריון? -
גואטמלה והריוןחיסונים לא מפרעים בכלל אבל קדחת הדנגי או מלריה עלולים להפריע בנוסף לא תמיד מרגישים בתחילת הריון ומכיוון שמדובר בהריון יקר חשוב שתהי במעקב רפואי טוב.מותר להכנס להריון מיד אחרי קבלת חיסונים נגד צהבת A,טיפוס הבטן וטטנוס.
במידה ועליך לקבל מנה נוספת של חיסון נגד חצבת יש להמתין 3 חודשים מכיוון שהחיסון מכיל נגיפים חיים מוחלשים,מכיוון שאת עוברת טיפולי הפריה סביר להניח שבדקו לך נוגדנים נגד אדמת,חזרת וחצבת ויש לך
במרכז אמריקה סיכון מלריה בינוני- נמוך
נפוצה בעיקר מלריה מהזן הפחות מסוכן אבל עלול להישאר רדום בכבד לתקופות ממושכות ולגרום
להתפרצות מחלה מאד לא נעימה מדי פעם.
מאד חשוב להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים בשעות החושך,חלשוב גם בשעות היום שעת פעילות יתושים המעבירים קדחת הדנגי.לא בכל האזורים סיכון מלריה מצדיק טיפול מונע, טיפול מונע
מצורפות מפות סיכון מלריה מאתר רפואת מטיילים אנגלי המראות איפה מומלץ כן פול מונע .
ארלן(Chloroquine) 500 מ"ג
תרופה המשמשת טיפול מונע באזורים שטפילי מלריה אינם עמידים נגדו. נוטלים אותה פעם בשבוע, מתחילים שבוע לפני החשיפה ,ממשיכים במשך השהות ו4 שבועות אח"כ. יש לקחת אותה עם אוכל.
בארץ נמכר תחת שם AVLOCHLOR ואז יש לטול 2 כדורים
של 250מג
תרופה מותרת בזמן הריון
גואטמלה
הסיכון של מלריה מזן ויוקס (פחות מסוכן אבל נוטה להישאר רדום בכבד ועלול להתפרץ כעבור חודשים.) קיים במשך כל השנה באזורים כפריים הנמצאים מתחת ל1500 מטר,
הסיכון גבוה באיזורי יערות במחוזות Alta Verapaz, Baja Verapaz
בPETEN כולל הריסות TIKAL וSan Marcos.
סיכון בינוני בEsquintla, Huehuetenango, Izabal, Quiche, Retalhuleu, Suchitepequez, and Zacapa.
אין כמעט סיכון באתרי תיירות הנמצאים באזורים הרריים מרכזיים: Lake Atitlan, Panahachel, Antigua, Chichicastenango).
הטיפול המונע המומלץ :כלורוקוין וכמובן הקפדה על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים.
מחלות נוספות המועברות דרך עקיצת יתושים :קדחת הדנגי בכל המדינה אזורים עירוניים וכפריים
וליישמניה בג'ונגלים כולל TIKAL.
-
גואטמלה והריוןאת החיסון נגד חצבת ניתן לעשות כבר עכשיו? כדי למנוע לחכות אחכ... הטיול בנובמבר 2008 -
גואטמלה והריוןבודאי שכדאי לפני ההריון אלא אם בדקו לך נוגדנים ואת מחוסנת -
גואטמלה ומקסיקו - ובהמשך הריוןשלום ד"ר אנט,
אני נוסעת לגואטמלה ומקסיקו בספטמברהייתי אצלכם במרפאה והמליצו לי לקחת מלרון למניעת מלריה ונשאר לי עוד לקחת את החיסון נגד טיפוס הבטן.
כמו הכותבת שלפני אני מעונינת להיכנס להריון, כמה שיותר מהר לאחר הטיול. האם יש מניעה כלשהי בהתייחס לנתונים בציינתי? לכמה זמן?
איפה רוכשים את אותן משחות נגד יתושים המדוברות כ"כ...? זה משהו שהוא ספציפי - כל אזור והיתושים שלו?
עוד דבר - האם במקסיקו יש מלריה? תוכלי לאולי לצרף מפה, אם כן?
תודה רבה,
ירדן.
-
גואטמלה ומקסיקו - ובהמשך הריוןבמידה ומשתמשים במלרון כדאי להמתין לפחות שבועים לפני כניסה להריון
מקסיקו
אין סיכון מלריה לאורך הגבול עם ארצות הברית.
אין סיכון המצדיק נטילת טיפול מונע באתרי נופש ראשיים אבל מומלץ להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים. מדובר ב:
Acapulco, Ixtapa, Mazatlan, Cancun, Cozumel, Merida
אין סיכון בטיולים בשעות היום לאתרים ארכאולוגים, אבל במידה ויוצאים ממקומות הללו ובעיקר עושים טיולי לילה או לנים באוהלים יש לטול טיפול מונע נגד מלריה. הטיפול המונע המומלץ הוא בכלורוקוין או פלקניל.
סיכון מלריה קיים בבחלקי מחוזות הבאים:
נפוצה בעיקר מלריה מזן PLASMODIUM VIVAX הפחות מסוכן
, Campeche, Chiapas, Guerrero, Michoacan, Nayarit, Oaxaca, Quintana Roo, Sinaloa, and Tabasco;
בחלקים מחוזות לא נמצאים במסלולי מטיילים:
Sonora, Chihuahua Durango
ידוע על מקרים בודדים של מלריה מהזן המסוכן
Plasmodium Falciparum
במחוזות הבאים:
Chiapas, Quintana Roo, and Tabasco
לא קיבלת חיסון המכיל חיידקים או נגיפים חיים מוחלשים(חיסון נגד חצבת אדמת חזרתMMR או חיסון נגד קדחת צהובה שאחריהם מומלץ להמתיןכ1-3 חודשים)חיסונים אחרים לא מפרעים להריון עתידי
-
גואטמלה ומקסיקו - ובהמשך הריון