הודו באוקטובר
-
שלום לכל המבינים, אני וחברה רוצות לטוס בתחילת אוק' (דחינו את זה מספט') לצפון הודו....
לפתע פתאום נעשתה עמימות בנושא מזג האויר, ובהרצאה של למטייל המרצה אמר שבצפון ממש קר באוק'
(שזה לעומת מקורות אחרים שהיו לי).
התכנון שלי היה להתחיל בדהרמסלה ומנאלי- שם חשוב לנו להיות, ולרדת לכיוון דלהי, איזור ראג'אסטאן, ולכיוון וראנסי....
השאלה עד כמה באמת קר קודם כל במקומות היותר צפוניים- דהרמסלה ומנאלי, ועד כמה קר ברג'אסטאן, דלהי, ואיזור וראנסי??
בגלל שבנות לא יכולות להתהלך בבגדים מינימליים בהודו, לא אכפת לנו שלא יהיה חם. אבל אם יהיה ממש חורף וקור לא נעים, אז זה בהחלט ישפיע לנו על המסלול.
ועוד שאלה- יש אפשרות בחברות התעופה שעושות (אם עושות) דיל של טיסה לבומביי + טיסת פנים לדלהי- לשהות כמה ימים בבומביי עד הטיסה לדלהי.? ועוד שאלה- איזה שדה תעופה פעיל הכי קרוב לדהרמסלה/מנאלי, שאפשר לנחות בו ולא בדלהי.?
אני ממש אשמח לתשובות חיוביות ואופטימיות, כי אחרת זה יהיה ממש מבאס
חחח אבל אני רוצה לשמוע רק את האמת.
-
הודו באוקטוברבעיקרון אוקטובר זה סוף העונה לצפון ויש אנשים שבתקופה הזו קר להם מידי ויש כאלה שלא, זה מאוד סוביקטיבי. אוקטובר זה קצת גבולי מבחינת אקלים אידיאלי כלומר זה סוף העונה לצפון ועדין עוד לא ממש העונה לדרום.
זו עונה מעולה לנפאל אבל.
את יכולה לנסות להגיע לדרמסאלה/מנאלי אם זה ממש חשוב לך ואם יהיה קר אז תעזבי.
טיסה לבומבי תהיה צעד לא חכם אם את עולה לצפון כי עדיף לנחות בדלהי זה יותר קרוב. אין בארץ דיל עם קונקשן, מי שטס עם אל על לבומבי קונה עוד כ.טיסה בנפרד לבומבי דלהי וזה יוצא יקר יותר. עדיף לדעתי ישר לקנות כ.טיסה עם נחיתה בדלהי.
יש שדה תעופה שקרוב יחסית לדרמסאלה לא זוכרת את שמו, יש כאן בדף עוד הודעות בנושא שלך. אני יודעת שיש טיסות פנים מדלהי אולי גם מבומבי ושזה יקר.
באופן כללי שתדעי העונות המומלצות לטיול:
בצפון הודו הן אפריל-ספטמבר. יש כאן בדף הודעה שמפרטת אזורים בצפון הודו שמתאים להגיא אליהם באוקטובר, תקראי קצת הודעות ותלמדי.
ולדרום נובמבר - מרץ.
נפאל מרץ אפריל או אוקטובר נובמבר. -
ברג'אסטאן, דלהי, ואיזור וראנסי יהיה נעיםבצפון יהיה קריר אבל לא קפוא. שאל או פשמינה יחממו בדרך כלל מספיק בערב, ובלילה ממילא לא תסתובבו (זו כבר לא עונה למסיבות)