מיסים בבתי מלון?
-
האם יש מיסים בבתי מלון שלא חלים על תיירים בארה"ב? למשל במלונות בסן פרנסיסקו יש מס בשיעור של % 14 מהמחיר + מס עירוני בשיעור של % 2.25 מהמחיר
והאם יש עוד הפתעות שצריך לצפות להם?
-
המסים האלה חלים על כולם, אין דרך להתחמקכל המחירים בארה"ב, למעט דלק וטיסות, לא כוללים מסים. אלה מתווספים למחיר בזמן התשלום.
-
המסים האלה חלים על כולם, אין דרך להתחמקהשאלה היא האם אולי יש אפשרות לתיירים שהם לא אזרחים לא לשלם את המיסים האלה או שלקבל עליהם החזרים מאוחר יותר?
-
אין החזרי מס על בתי המלון בארה"בובכלל.
רק בשתי מדינות: טקסס ולויאיזיאנה אפשר לקבל החזר מס על רכישות בחנויות המוכרות כ-DUTY FREE, לא על בתי מלון וכד'.
וב-5 המדינות ללא מס קניות בארה"ב: דלוואר, ניו המפשיר, אלסקה, אורגון ומונטנה כן יש מס על בתי המלון.
-
מיסים בבתי מלון?אין דרך להיפטר מהמיסים והאגרות השונות.
וכן, יכולות להיות הפתעות נוספות כמו: Room Tax, Resort Fee ועוד מיני מיסים ואגרות מקומיות בשמות שונים ומשונים במקומות מסוימים. יש מלונות שגובים גם על חניה וגם לזה מתווסף מס.
כל אלה ביחד יכולים להוסיף כ-20% ואפילו יותר למחיר הלינה.
-
מיסים בבתי מלון?סתם אנקדוטה...
אתמול סקרתי מחירים למלונות בלאס-וגאס לשלושה לילות בקיץ. בחיפוש קצר מצאתי תעריף של 50.00$ בלבד לחדר רגיל במלון MGM Grand דרך אתר MLife (יש לציין שאני זכאי לתעריפים מוזלים במועדון הזה). כלומר, שלושה לילות עם מחיר בסיס כולל של 150$ בלבד.
המחיר הסופי? ~ 282$.
אני מנחש שאם הייתי בודק את המחיר במלון זול יותר, נגיד הלוקסור, המסים (ובפרט היטל הנופש) היו גבוהים יותר ממחיר החדר נטו.
-
מיסים בבתי מלון?צריך להודות באמת. מחיר של פחות מ- $100 ללילה במלון מהסוג שיש על הסטריפ של לאס וגאס הוא לא ממש גבוה בהשוואה למרכזי ערים אחרות בארה"ב. מזמן לא הייתי בלאס וגאס, אבל אני מבין שה- Resort Fee מכסה שירותים הניתנים בחינם ברוב בתי המלון במקומות אחרים בארה"ב (כמו חיבור לאינטרנט). מצד שני, המלונות בלאס וגאס לא כוללים ארוחת בוקר במחיר החדר (זה נכון גם לחלק מהמלונות במקומות אחרים בארה"ב).