קניוני אריזונה ויוטה
-
היי לכולם

אני נוסעת בסוף אוקטובר לארה"ב ומתכננת להיות שבוע בקניונים של אריזונה ויוטה.
התכנון הוא לנחות בוגאס, לקחת רכב ולהתחיל במסע. את הקניונים נקנח ביומיים בוגאס (ראונד טריפ).
פחות או יותר סגורים על האתרים - גרנד קניון, ציון וברייס, פייג' והובר דם.
ממסלולים שראיתי עד כה נהוג להתחיל מוגאס צפונה ולהשאיר את הגרנד קניון לסוף. (מלמעלה למטה). יש סיבה מהותית לכך? מבחינת מזג אוויר יש אולי קניונים שיש סיכוי שייסגרו?
שאלה נוספת כמה ימים כדאי להשקיע בכל אחד. התכנון הוא שבוע לכל הסיפור (כולל וגאס בסוף). מספיק או מוגזם?
באילו עיירות כדאי לישון בדרך?
תודה מראש

-
קניוני אריזונה ויוטההי,
יכולה לספר לך ממה שאנחנו עשינו
יום 1 - יציאה מווגאס מוקדם - הובר דאם - סליגמן עצירה - IMAX - שקיעה בגרנד
יום 2 - זריחה בגרנד - יציאה על הצד המזרחי עם עצירות לתצפיות - פרסת הסוס - לינה בפייג'
יום 3 - קניון אנטילופ , פייג' - שייט - תלוי במזג האוויר
יום 4 - נסיעה לברייס - מסלול - שקיעה - לינה בברייס
יום 5 - זריחה בברייס השלמות - מסלול אם לא עשינו אתמול - נסיעה לציון
יום 6 - ציון - אפשר אחה"צ חזרה לווגאס או למחרת
פוריה
-
קניוני אריזונה ויוטהאם השבוע כולל את היומיים בלאס וגאס, זה מתחיל להיות טיפה צפוף, אך עדיין אפשרי. הייתי מבסס את המסלול על מה שפוריה המליצה, אבל מצמצם קצת בפייג' ובברייס:
יום 1 - יציאה מווגאס מוקדם - הובר דאם - סליגמן עצירה - IMAX - שקיעה בגרנד
יום 2 - זריחה בגרנד - יציאה על הצד המזרחי עם עצירות לתצפיות - פרסת הסוס - לינה בפייג'
יום 3 - קניון אנטילופ , נסיעה לברייס ללינה
יום 4 - ברייס והמשך לציון ללינה
יום 5 - ציון
יום 6 - השלמות בציון ונסיעה ללאס וגאס
יום 7 - לאס וגאס
לגבי לינה - כמובן שזה תלוי בתקציב. לינה בצמוד או בתוך הפארקים תהיה יקרה יותר. לינה בעיירות טיפה יותר מרוחקות תהיה זולה יותר. בגראנד קניון האופציות הן בתוך הפארק או בטוסיאן הצמודה. אפשרויות יותר רחוקות הן וויליאמס ופלאגסטאף. כמובן שאם רוצים שקיעה וזריחה - עדיף לישון בפארק או צמוד אליו.
בפייג'... הלינה תהיה בפייג', וסביר להניח שתהיה היקרה ביותר בסיבוב. בברייס, אותו הסיפור כמו בגראנד קניון. בשביל שקיעה וזריחה, צריך לישון בצמוד לפארק. יש בכניסה לפארק שני מלונות אם אני לא טועה. עוד אופציות - Panguich, Tropic. בציון - הכי טוב יהיה בעיירה הצמודה Springdale. עוד אופציה היא Hurricane.
יש עוד שתי אופציות טובות - אם רוצים לישון באותו המקום גם בביקור בברייס וגם בציון, אפשר ב Kanab או ב Cedar City. הן מספיק קרובות לשני הפארקים.
-
קניוני אריזונה ויוטההיי ,
לא כל כך משנה אם מגיעים לגרנד קניון מצפון או מדרום.
נסעתי פעם כך ופעם כך ולא ראיתי הבדל מהותי.
לגבי גרנד קניון -אני חייב לציין שלטעמי מרכז המבקרים הוא"אובר רייטד" וקצת בזבוז זמן ,קצת,ולדעתי הכניסה המזרחית לפארק והנופים שבו יפים בהרבה. כנ"ל פרסת הסוס ליד פייג' שבה עיקול נהר הקולורדו שהנוף בו מהמם .
לא סביר שהקניונים יסגרו באוקטובר ,אבל בכל מקרה תמיד טוב שתהיה תכנית ב' למקרה של תקלות.
שבוע סביר אם מקדישים יומיים לוגאס ואת השאר לסיבוב.
מבחינת לינה ,המלצתי האישית הלא מחייבת:
וויליאמס מדרום לגרנד קניון (שוכנת על כביש 66 המפורסם).
פייג'.
ברייס.
ציון.