סין -אוכל??
-
אוכל לשומרי כשרות בסין ?
הצעות?
-
להביא מהבית?משום מה הסינים לא שומרים כשרות ויש בהם בערך מיליארד נפשות שלא שמעו על המושג ולא יבינו מה רוצים מהם.
גם אוכל צמחוני יוקפץ באותו ווק שקודם הקפיצו בו שרצים למיניהם. -
להביא מהבית?לא תרמת לי יותר מידי בעניין
השאלה שלי אילו הצעות יש חוץ מלהביא להבית
דתיים שטיילו איך הסתדרו?
יש מסעדות צמחוניות נטו?
-
להביא מהבית?את בטח יודעת טוב מאו שכשרות זה דבר יחסי, יש כאלו שמסתפקים בידיעה שלא יאכלו חזיר (למזלך, הקטע של בשר וחלב הוא דווקא לא בעיה בסין), יש כאלו שצריכים לדעת שגם בכלים שבהם בושל האוכל לא נגע בשר חזיר בעבר, ויש כאלו שבלי חותמת של הבד"ץ על כל איטריה לא זזים.
עכשיו, אם את שייכת לקבוצה הראשונה אז את לא בבעיה. אמנם "צימחונות" בצורה שקיימת במערב עוד לא כ"כ פופולארית בסין ומסעדות צמחוניות בהגדרה תמצאי אולי רק בערים הגדולות, אבל מנות צמחוניות תמצאי בכל מקום, המון ומצויינות.
אם את שייכת לקבוצה השנייה את כבר קצת יותר בבעיה. שמעתי כבר המלצות כמו "להכנס למטבח ולהסביר להם" וכאלה. מנסיון, קשיי השפה בסין הופכים אפילו הזמנה "רגילה" של אוכל במסעדה למבצע מורכב, להצליח להכנס למטבח ולגרום להם להבין את ההבדל בין שומן רגיל לשומן צמחי- מבצע שלעומתו צליחת המתלה היתה גן ילדים, ולחשוב שצריך לעשות את זה לפחות פעמיים ביום... אני פגשתי בסין שתי בנות שבישלו את כל האוכל בעצמן בכלים שלהן. גם אז המוצרים, כמובן, הם לא בדיוק עם חותמת הכשר.
אם את שייכת לקבוצה השלישית- תשכחי מזה -
y y y - טעות היסטוריתמה זה "צליחת המתלה" ?
אני מכיר צליחת התעלה 1973, או צניחה במיתלה 1956.
הייתה עוד מלחמה באזור שטרם שמענו עליה?
-
חכה....עוד תהיהאכן טעות היסטורית, שלא לאמר היסטרית.
מצד שני, עם קצב האירועים במיזרחנו תיכונינו, חכה עוד 5 דקות.... -
:-)) -
חכה....עוד תהיהכן
אנחנו מסוג 2!! אז זה די מבאס ..
-
אולי יש גם לסין טיולים לשומרי מסורת.בתאילנד ישנם טיולים כאלו.
שווה לברר. מקסימום תסעו במאורגן ולא לבד.
אני מאמין שגם על שנת שמיטה הם לא ממש מקפידים. -
שנת שמיטה ישנה רק בארץ ישראל.שנת שמיטה היא מצווה החלה רק בארץ ישראל על חקלאים יהודים ו/או על שטחים שבבעלות יהודים.
הגויים לא מחוייבים בשנת שמיטה כמובן, בטח שלא בחו"ל. מה שאומר שבחו"ל ניתן לאכול פירות וירקות ללא חשש של שנת שמיטה, משום שזו פשוט לא מצווה שגוי צריך לקיים, כמו שאר מצוות היהדות.
בתיאבון לצמחוניים
נ.ב
לפי מיטב זכרוני, הפירות והירקות גם בחו"ל, וגם שלא גודלו ע"י חקלאי יהודי, תמיד יהיו כשרים. אלא אם כן הם עם תולעים וכו'.. -
שנת שמיטה ישנה רק בארץ ישראל.ועדיין, מליונים מושקעים בשליחת משגיחי כשרות לכל קצוות העולם בשביל לשים איזה סטמפה, אפילו שההגיון הבריא מאוד שלך יגיד שאין כל חשש שהם לא כשרים. נסתרות הן דרכי האל, ועוד יותר מזה דרכם של אלו שעושים מהאל ביזנס. -
שמיטה, תודה לאל היא לא בעיהמחייבת רק בארץ ישראל, למיטב ידיעתי מחייבת רק יהודים בארץ ישראל. -
קשה, קשה מאדבביג'ין ובשנגחאי יש בוודאות מסעדות צמחוניות. במקומות קטנים אין.
הבעיה בסין היא שימוש בשומן חזיר גם במנות שאמורות להיות צמחוניות (מקפיצים את האורז הלבן כמה שניות בשומן מהחי לפני הבישול), שימוש ברוטב צדפות בהרבה מאכלים. שימוש ברוטב דגים בשאר המאכלים (הרוטב כולל דגים בלי קשקש ועשוי לכלול רכיכות), והבעיה החמורה יותר - משתמשים במטבח בכלי אחד בלבד (ווק) לבישול כל המאכלים.
לעומת זאת בהודו אין בעייה למקפידי כשרות מהסוג השני. יש מגוון ויש אפשרות למצוא בכל מקום. -
מה עם מסעדות של מנזרים?דאואיסטים/בודהיסטים אוכלים צמחוניות יש כמה כאלה בסין.
חוץ מזה את יכולה ליצור קשר עם ארגונים יהודיים בסין להתיעצות (חב"ד קיימים בביג'ינג, שנחאי גואנג'ואו והונג קונג. ארגונים נוספים קיימםים בהונג קונג ושנחאי) תגגלי.. -
מה בנוגע לכשרות בתיאלנד?איך אפשר להתסדר שם?
חשבנו להביא סיר קטן וכף מהבית ונבקש שיבשלו לנו אוכל בכלים שלנו.. נראה לכם שזה יעבוד?
מה מגישים במסעדות צמחוניות בתאילנד?