ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטריה - שוויץ - היער השחור

פורום אירופה
    3
    7
    2230
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tomerikot
      tomerikot נערך לאחרונה על ידי

היי חברים,

גישושים ראשוניים בנושא. אנחנו מעוניינים השנה בטיול זוגי באירופה, כשיש מספר יעדים על הפרק, כרגע אתייעץ לגבי היעד הזה שנראה כהכי רלוונטי.

אנחנו זוג המעוניינים בטיול חורף בין שבוע לשבועיים, מצד אחד לראות הרבה שלג (בלי סקי), הרים, נופים, מצד שני גם לטייל בערים. כן הייתי מעוניין לשלב בטיול הזה גם יום-יומיים של ספאריטבע באזור, תכף ארחיב יותר לגבי זה.

מה הם החודשים המומלצים ליעדים האלה - אוסטריה, שוויץ, היער השחור? בהנחה ורוצים גם להנות מהשלג ומהקור.

האם פרק זמן של שבועיים יכול להספיק לשלושת היעדים? היכן הייתם מתחילים והיכן מסיימים? אם הייתם צריכים לוותר על אחד מהיעדים על מה הייתם מוותרים?

החלום הרטוב הוא להתפנק גם לילה או שניים באיזה כפר נידח עם נוף מהמם ומושלג באוסטריה או שוויץ - מכירים משהו כזה? אשמח להמלצות.

*בנוסף הייתי מעוניין לצלם גם בעלי חיים בטבע באזור, האם מכירים שמורות טבע באזורים האלה שניתן לעשות שם טיול ג'יפים ולצלם חיות בטבע? נניח כמו דובים/שועלים/אולי ציפורים מיוחדות?

תודה על העזרה

תומר:)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

בעיני תוותרו על היער השחור. מבחינת נופים הוא לא מתקרב לאוסטריה ולשוויץ. זה אזור כמעט בלי הרים גבוהים ומבחינת נופים  זה אזור די ״סטנדרטי״ באירופה. יש שם הרבה אטרקציות, וגם אם הן פתוחות בחורף, לטעמי הן פחות אטרקטיביות לאנשים מעל גיל 18. או יותר נכון, יש אלטרנטיבות הרבה יותר מוצלחות.

אני הייתי מנסה לכוון לאזור אמצע דצמבר - תוכלו גם להנות מאווירת טרום חג מולד וגם להגיע להרים גבוהים שכמעט בטוח שכבר יהיה בהם שלג.

לא כפר נידח, אבל כל אתר סקי יתן לכם את האווירה שאתה מחפש. 

• tomerikot

תודה רבה שקד, כמה ימים להערכתך יכול להיות טיול כזה שיספיק לחוות את שתי המדינות האלה?
          סוף ספטמבר כבר יכול להיות מושלג שם?

מתלבטים בין ספטמבר לדצמבר/ינואר

תודה רבה!

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

השאלה, כמובן, מה אתם הולכים לעשות בכל מקום.

ברוב המקרים בסוף ספטמבר עוד אין שלג ממשי (למרות שהיה דווקא בפעם שהייתי בדולומיטים...). אם תסתכל פה על התייעצויות של אנשים תראה שמדברים על סוף תיירות הקיץ. יכול להיות שלג פה ושם, בטח בפסגות גבוהות במיוחד, אבל אם המטרה היא טיול חורף אז זה לא זה.

קח בחשבון שטיול חורף הוא לא טיול קיץ רק בזמן אחר. המסלול צריך להתאים למזג האוויר ולשעות האור המועטות. יחד עם זאת, מניסיון של שני טיולי חורף באירופה ואחד בקנדה - זה ממש כיף!

• tomerikot

בא לי ממש טיול חורפי כזה עם קור ושלג והשילוב עם חג המולד יכול להיות מקסים.

השאלה גם כמה כבישים יכולים להסגר והתחבורה יכולה להיות בעייתית בתקופה הזאת.

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

אני מסכימה איתך שזה נהדר ולכן אני חושבת שכדאי לכם לנסוע לקראת אמצע דצמבר (חג המולד עצמו לא אטרקטיבי לתיירים. סילווסטר - הרבה פעמים בעיקר יקר במיוחד).

אל תשכח שמדובר במדינות שערוכות לחורף ולכן אם אין סערה חריגה אז רוב הסיכויים שיהיה בסדר גמור ותוכלו לנסוע. גם אם כביש מסוים סגור בגלל שלג, בד״כ זה לא נמשך המון זמן. תיירות הסקי היא מאוד מפותחת ככה שכל הזמן יש תנועה מ- ו- אל ההרים והאתרים. יכול להיות ששווה לשקול תחבורה ציבורית, לפחות לחלק מהזמן, ואז לא צריך לחשוש מנהיגת חורף.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

ראשית כל- תמחק את היער השחור מהמסלול

שנית- אולי גם את שוויץ

באוסטריה ואולי פאתי בווריה בגרמניה יש לך מספיק והותר למסלול של שבועיים,על אחת כמה וכמה אם זה טיול ראשוני ביעדים אלו.

האם יש שלג בדצמבר?כן

האם הוא יכול לחסום כבישים? כן.אבל לפרק זמן מוגבל.

מניסיון אישי-לא לחפש כאן לינה מאד נידחת בחווה בקצה הר-כי יכול למצא את עצמך בבוקר עם הפרה ובעלי הבית ובלי יכולת לרדת מההר עד...שמפלסת תגיע בצהרים.

למעשה מסוף נובמבר ועד 24.12 אלו התאריכים הקלאסיים לטיול כזה.

האם כל מה שכתבתי רלונטי לספטמבר ? לא.

היו פעמים שבספטמבר החלו לרדת פתיתי שלג, על הפסגות הגבוהות כבר היה שלג טרי.

אבל בהחלט לא שווה ערך לדצמבר.

טיולי טבע וחורף-סאגה נפרדת, מסלולים, ציוד הליכה .

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון